30 april 2011

Fint från Designhörnan i Södertälje

Igår tog jag en tur ända ner till Järna för ett intressant jobbmöte. Efter det passade jag på att besöka Designhörnan i Södertälje för första gången, är sällan så långt söderut. De hade en annons på Blocket för en massa spännande String-hyllor i mer eller mindre ovanliga format och med tidningshyllor och vitrinskåp, men tyvärr var de jag var intresserade av redan sålda igår. Men jag gick inte tomhänt därifrån! Fick med mig den här underbara kökspallen/stegen, som jag har letat efter en sån! Är ju lite kort i rocken så den kommer användas flitigt.


Och precis när jag skulle betala upptäckte jag den här godbiten, ett stort fint ytterfoder från Bo Fajans i en härligt grön färg. Krukan är tydligt märkt Malva 7 och jag skulle gärna ha fler av den här sorten så nu har jag något nytt att hålla utkik efter.

28 april 2011

Äntligen Ericofon-ägare



På skärtorsdagen jobbade jag bara halvdag så efter lunchen begav jag mig ut i solen och åkte på utflykt till Lidingö. Jag hade såklart hittat en spännande Blocket-annons igen, den här gången för några gamla telefoner. Jag tänkte egentligen bara köpa en av de snygga Kobratelefonerna men hur skulle jag kunna välja bara en av de här två läckerbitarna? Och eftersom priset var så trevligt så slog jag till på båda för totalt 500kr. De är i princip i nyskick förutom att den ena har en lite sliten nummerskiva och båda fungerar hur bra som helst!

Det här är verkligen barndomsminnen för mig. Pappa jobbade på L M Ericsson och monterade just nummerskivorna på Kobratelefonerna och farfar hade den ljusgröna varianten hemma. Jag minns att jag tyckte att den var så snygg! Vart just den tog vägen har jag ingen aning om, men nu kan jag i alla fall trösta mig med att jag har två egna.

Klicka gärna in på ericofon.com, en rolig sida med info om Ericofonen/Kobran och bilder på samlarens alla 89 olika Ericofoner...

26 april 2011

Romantisk retrotextil


Lite trevliga textilier fick jag också med mig hem efter min helg i Karlskrona. På Kupan i Ronneby fastnade jag för de här söta tygtabletterna i grönt med lila rosor. Den ena var prismärkt 3kr och den andra 5kr, den söta damen i kassan sa att jag inte fick betala mer än 6kr för båda "för de är inte värda mer"...



Och när mamma sista dagen fyndade ett läckert soffbord i teak som man kan fälla upp till matbord och fyra fina stolar för totalt 125kr så fick jag nöja mig med den här duken. Och det är egentligen inget att klaga över, den kommer passa perfekt till sommarens fikastunder på balkongen med mina Kastehelmi-assietter. Duken är tydligt märkt "Gamlestadens of Sweden" och signerad Nora L.

25 april 2011

Fynd från Ronneby Brunn



Förra söndagen åkte jag och mamma till loppisen i Ronneby Brunn och vi hade helt klart vädret på vår sida, solen gassade och det var fullpackat med säljare. Trots att vi kom dit ganska sent så fanns det en hel del fint där, men som vanligt så var det mesta ganska dyrt. Jag fick dock med mig lite fint hem ändå. Köpet jag inte kunde låta bli, trots att säljaren vägrade pruta, var de här snygga vaserna. (Hon skulle ha 60kr styck eller 120kr för båda, jag tyckte 100kr för båda var rimligt men det höll hon inte med om. Och till slut gav jag med mig...) Som alltid när det är en glasbubbla i foten inblandad så gissar jag Åseda och Bo Borgström. Någon som känner för att bekräfta/dementera?



Och så en liten sötnos som jag inte heller kunde släppa, trots att den har ett nagg på undersidan av locket. Den lilla bonbonjären ingår i serien Bris av Ingrid Atterberg och en bild på hela den snygga serien finns här. Hos mig får den en given plats i det stambytta badrummet (när det nu är klart) där den får hålla koll på örhängen och annat smått och gott.

24 april 2011

Klyftig vas och läcker bok

Jag har fortfarande några fynd kvar att visa från min helg i Karlskrona. De här kommer från två trevliga butiker vid Borgmästarkajen - Gammalt & nytt och Utsigten Antik & Kuriosa.

Hos Gammalt & Nytt hittade vi mycket fint men till mindre roliga priser. Som till exempel ljuslyktor från Royal Krona för 250kr styck. Men så föll jag för den här söta ljusgröna "klyftvasen" från Upsala Ekeby som jag tror är formgiven av Anna-Lisa Thomson. (Rätta mig gärna om jag har fel, tyvärr är glasyren så tjock i botten så jag har svårt att uttyda stämpeln.) Den kommer passa så fint i mitt stilleben med mjukt gröna vaser och 70kr kändes ändå som ett helt ok pris.

Hos Utsigten hittade jag tyvärr inget jag inte kunde klara mig utan inne i butiken. Men utanför fanns det några lådor och bokhyllor med fynd. Inspirerad av Skynda Fynda som alltid visar så snygga bokomslag så letade jag igenom böckerna och föll för denna snygga version av Doktor Zjivago, en klassiker som jag aldrig läst. Och en femma var den väl värd!

23 april 2011

Loppis på självaste påskafton

Jag har sett att många loppisar håller stängt idag men min lokala favoritloppis Skopan körde tack och lov på som vanligt! Har inte varit där på några helger och blev riktigt nöjd när jag kom dit tio minuter innan öppning och det knappt var någon kö utanför! (Som tur är så var visst inte många tokiga nog att gå på loppis på påskafton.) Skönt att slippa trängas, men trots att det var så lite folk var det såklart någon som hann före mig till traven med Lotus Gul-assietter som jag spanat in på hemsidan tidigare. Men men, jag hittade ju en del fint ändå!

Från vänster till höger: snygga vasen Pompadour av Nanny Still från Riihimäki 45kr, askfat i serien Kreta av Britt-Louise Sundell från Gustavsberg 15kr, skärbräda i glas som jag trodde var finsk men efter lite letande verkar det som att den kommer från Boda och att det är Signe Persson Melin som ligger bakom 25kr och en fin Rimini Blu-vas av Aldo Londi från Bitossi för 20kr. 


Och när jag ändå är inne på Rimini Blu kan jag passa på att visa det allra sista lilla fyndet jag hann göra i Karlskrona förra helgen. På Lilla butiken i Torsås hittade jag den här söta vasen. Inte Rimini Blu, förmodligen inte ens från Bitossi, men liknande färger och väldigt fin. Den kommer passa bra in i gänget. Som ni ser stod det 20kr på prislappen, men de hade halva priset i hela butiken när vi var där. Och den tian var vasen väl värd tycker jag.

Nu är det snart dags för påskmiddag, hoppas att ni alla har en trevlig påskafton!

22 april 2011

AntikParken i Ronneby

Efter ett besök på Brunnsparkens loppis i söndags såg jag och mamma en liten skylt vid vägen för AntikParken. Ingen av oss hade varit där tidigare så spända av förväntan klev vi in genom dörrarna - och hittade massor! Vi pratade med den trevlige ägaren som berättade att han nyligen fått större lokaler och nu var i full gång med att ställa iordning visningsrum efter olika tidsepoker. Jag lät kameran gå varm och här kommer en samling bilder:













 








 

AntikParken har öppet på söndagar 11-17 och på måndagar 12-17, mer info om butiken och hur ni hittar dit finns på www.antikparken.se.