26 juli 2011

Textiltryck av Lars Nyman

Har inspirerats av Gilas och Loppistans fina textiltryck av Lars Nyman och nu på ganska kort tid samlat på mig några egna tryck. De här första tre budade jag hem på Tradera tidigare i år och de har nu hittat upp på väggarna i köket.

Det lite udda trycket med två fiskar hittade jag på den stora loppisen på Gnistan senast jag var nere i Karlskrona och det blev mitt för en femma. Har tyvärr inte hittat någon bra plats till det än...

Och under loppisturen i Dalarna utökades den lilla samlingen med ytterligare ett härligt fågeltryck! Vi trillade in på en loppis som köpt upp ett gammalt lager med Nyman-tryck och nu sålde dessa för 2 - 10 kr styck. Vet precis var den här ska hängas upp, ska bara hitta en ram som passar.

Lars Nyman verkar vara något av en doldis, en snabbsökning på Google ger inte många intressanta träffar. Men på PES hittar man i alla fall infon att han var konstnär och grafiker och hade ett screentryckeri i Hammarby i Stockholm fram till 1982. Just fågeltrycken verkar ha kommit till i slutet av 60-talet och början av 70-talet. Och söta är de!

16 kommentarer:

 1. Grattis, grattis! Jag har sett dessa tryck och sökt med ljus och lykta men inte haft någon tur hittills.

  Hälsningar,
  Kristina

  SvaraRadera
 2. De är jättecharmiga. Gillar fiskarna mest. De ser så underfundiga ut...

  SvaraRadera
 3. Man kanske skulle ha köpt ett gäng och haft för något byte! De var ju i princip gratis...

  SvaraRadera
 4. Vilka färger! Det är så kul att se vad andra har fyndat och få idéer själv...

  SvaraRadera
 5. hans illustrationer är så grymt fina! blir riktigt inspirerad bara av att titta på dem :)

  SvaraRadera
 6. Jag gillade de glada fiskarna!

  SvaraRadera
 7. Men GRATTIS GRATTIS till alldeles underbara motiv. Jag är tokinspirerad av dessa! Har två "fack" i väggen här hemma. Vita. Som jag vill fylla med ett eller flera i denna stil. Hoppas kunna hitta något under hösten. Mycket fina!

  SvaraRadera
 8. Helt undebara, de skulle passa bra hemma hos mig. Grattis.

  SvaraRadera
 9. Min förra kommentar måste ha försvunnit, testar igen.

  Min absoluta favorit är den första, fåglarna som står på varsin gren lutade mot varandra.

  SvaraRadera
 10. tack för din kommentar hos mig :-) wow, vilka häftiga! och roligt med färg på väggarna!

  SvaraRadera
 11. Sitter just med en tavla av Lars. Googlade just om det var något jag kunde kasta bort eller inte. Är ett minne från farmor. Gillar verkligen stilen på hans grejer. Men känner att den aldrig kommer hamna på väggen. Känns dumt att kasta bort så fint. Dilemma.

  SvaraRadera
 12. Henrik - kasta den inte! De tar ju ingen plats alls om man tar ut dem ur ramen, så jag tycker att du ska spara den någonstans. Plötsligt hittar du en plats där den passar perfekt och då har du ett fint minne av din farmor! :)

  SvaraRadera
 13. Lars var min pappa. Han är numer i himlen. Men han ritade och målade med glädje. Kul att ni gillar hans stil. Glad midsommar!
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 14. Hej Lisa! Jag älskar din pappas vackra färgglada motiv. Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att berätta lite mer om hans livsverk/olika alser har skapat? Har inte hittat så mycket info om honom när jag söker på google. Söker med ljus och lykta efter ett visst motiv han gjort.

  SvaraRadera