11 juli 2011

En tur till Täby


I lördags var det dags för mitt andra besök på bakluckeloppisen i Täby och med tanke på hur lyckat det första var så hade jag höga förväntningar. Den här gången fick jag fint sällskap av Gila och vi strosade runt flera varv i den stekande solen. Vi var ganska duktiga båda två och höll oss från att köpa allt vi tyckte var fint och billigt och det var tur för annars hade vi inte orkat bära hem allt. Istället köpte vi bara det vi verkligen ville ha och spenderade nog mest pengar på dricka, glass och frukt.

Mitt första fynd för dagen blev en fin bricka i teak från Karl Holmberg i Götene som blev min för en femma. Den kommer få hedersplatsen under katternas matskålar.

Ännu mer från Karl Holmberg, den här gången en stor ströare för 15 kr som får flytta hem till mamma tillsammans med stället och de tre mindre ströarna som jag hittade på mitt förra Täby-besök.

Och så två avlånga Reffla-fat från Gullaskruf i den härligt gröna färgen, fick båda för 60 kr. Har kommit på att just de här gröna delarna är så vansinnigt snygga när man ska bjuda på ost och kex så de här blir en bra komplettering till assietterna och skålen jag har sen tidigare.

12 kommentarer:

 1. Mycket bra fyndat. Skålarna är supersnygga!

  SvaraRadera
 2. åh jag spanar jämt efter reffla men hittar aldrig något! Fina!

  SvaraRadera
 3. JAG VAR OCKSÅ DÄR JU! Tänk om vi gick förbi varandra.
  Gullaskrufskålarna är grymt snygga.
  Vilket fynd!
  Tack förresten för hjälp med Uggle-vasen häromdagen. Jättegullig.

  SvaraRadera
 4. Helt rätt att bara köpa det man verkligen vill ha och inte komma hem med en massa saker som man sedan inte har plats för. Teak är vansinnigt snyggt och refflorna ser man inte så ofta - speciellt inte för de pengarna!

  SvaraRadera
 5. Tack det var trevligt och varmt...ska fundera på det där med Grödinge. Hör av mig när jag är på väg söderut igen. :-)

  SvaraRadera
 6. Åh, vilken blick du har för fina saker. Jag är imponerad;) Ikväll har plockat några liter blåbär här i Blekinge....

  SvaraRadera
 7. Fint fyndat! är endast sporadiskt uppkopplad just nu men försöker hinna med att läsa favoritbloggarna :)

  SvaraRadera
 8. Fina fynd! Faten jättesnygga!

  SvaraRadera
 9. Ulrika - tack, jag är särskilt nöjd med skålarna. :)

  loppisfia - nej, det är inte ofta jag trillar över Reffla heller. Säljaren jag köpte de här faten av hade massor, ångrar nästan att jag inte köpte mer...

  Jess - där ser man, det gjorde vi säkert! Jag och Gila gick där i över fyra timmar så vi bör ha gått förbi varandra någon gång. Vad fyndade du där? :)

  form55 - tack, känner att jag måste börja bli lite mer kräsen om jag ska få plats med allt. ;)

  Gila - kanon, hoppas du får två sköna veckor i norr! :)

  Cinna - tack! :) Härligt, jag åker ner imorgon.

  La Momes - blir samma här för min del snart, man kan ju inte sitta framför datorn hela semestern. ;) Och tack för att du tog dig tid att titta in här!

  Maria - tack! :)

  SvaraRadera
 10. Fina fynd, gröna Reffla gillar jag, har MASSOR av dem, gjorde ju ett stort kap när jag hittade tallrikar, assietter, hummertallrikar mm för 150 kr :-)

  Såna teakbrickor från KH har jag många, men inga med handtag som denna, så är du ute efter fler säg bara till!

  SvaraRadera
 11. Mycket snyggt teak och skålsett.

  SvaraRadera
 12. Herr Movarp - vilket fynd!! Jag tycker att de blir svårare och svårare att hitta, särkilt till bra pris. Men i Karlskrona gjorde jag ett kap när jag hittade några ljusmanschetter.... :)

  StarChief - tack! :)

  SvaraRadera