26 mars 2012

Bloggutmaning: retrolampor

Dags för ännu en rolig bloggutmaning, den här gången från Maria med bloggen Loppisgalen! som utmanar oss att visa upp våra retrolampor.

En av mina favoriter är den här lila skönheten i glas av Hans-Agne Jakobsson, fyndad på Skopan för 75 kr för några år sedan.


Fortsätter vi vidare i arbetsrummet/gästrummet så hittar vi även den här fina golvlampan i teak som jag hittade genom en Blocket-annons för en fåtölj. Lampan var egentligen inte till salu men efter lite övertalning blev den ändå min till det trevliga priset 200 kr.  Har länge tänkt att jag skulle klä om skärmarna men vi får väl se om det blir av...


I fönstret finns två blå skönheter, den hängande lampan heter Duett och kommer från IKEA, tillverkad i början av 80-talet men känns äldre än så.

Den turkosa glaslampan är egentligen en vas av okänt ursprung, jag hittade den på loppisen i Sätra.

I lilla hallen hänger en stringlampa med plastband som jag fyndade för en tjuga på mitt premiärbesök på Täby bakluckeloppis förra sommaren. (Som jag längtar tills den drar igång igen!)

I vardagsrumsfönstret står två lampfötter från Rörstrand med nya lampskärmar. Den till vänster gjordes som julgåva åt företaget Lascos anställda, det finns även ljusstakar, skålar och lockaskar i samma serie.

Lamporna i köket såg ni i förra inlägget, men här kommer de igen! Den lilla ljusgröna funkislampan i glas hänger i fönstret och gör mig glad, älskar den bulliga formen.

Och på tal om härliga former - Knubblingen är inte så dum den heller!

Det var min lilla samling retrolampor, som ni ser är jag lite underrepresenterad vad gäller taklampor men det är ju skönt att veta att det finns något jag kan köpa med gott samvete...

Fler snygga lampor hittar ni hos:
form55
precis en sån
Skaffaren
S:t Olofs blogg om Retro o Antik
Porslinsbloggen
La mômes Old fashioned
Gilas grotta
Fåglarna
Fynd eller ej?
Retroprylar
Retroknoppen
Mangania du älskade & lite mer
Prylodesign
Retro Schmetro
Leta Retro
UPSALA EKEBY
The StarChief
Dollybird Retro
Mariagatan

17 kommentarer:

 1. oj, så många fina lampor, i härliga färger!

  SvaraRadera
 2. Mycket fint! Kul att se allas lamport. Ska försöka få ut mina två ...

  SvaraRadera
 3. Golvlampan och Knubblingen är mina favoriter! Och den blåa från Sätra som du köpte när jag köpte Luxuslampan...hej och hå vad vi fyndade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Sätra borde vi åka till snart igen! :)

   Radera
 4. Så många fina lampor du har. Jag kommer ihåg när du fyndade halllampan en klar favorit och knubblingen är ju härlig. Vi är fler som längtar till bakluckeloppisen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja, vilken sommar det kommer bli! :)

   Radera
 5. Ja men titta vilka fina lampor du har. Jag skulle själv gärna vilja ha den där golvlampan i teak!

  SvaraRadera
 6. Gillar armarnas fäste mot mittpinnen på golvlampan du köpte på Blocket!

  SvaraRadera
 7. Håller helt med form55 och jag gillar även ditt gröna Deco-fynd! :-)

  SvaraRadera
 8. Vilken sober och samstämmig färgskara!av lampor Mina blickar föll först på Duett för den känns verkligen 70-tal för mig och så har jag ju den orange-gula varianten,,,men nedstoppad i källaren.Du är duktig på att ta bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också tre orange-gula men de bor hos mamma tills vidare, passar inte riktigt in hemma hos mig. Och tack! :)

   Radera
 9. ÅH, härliga lampor och så ser man det fina keramikbordet på nära håll;) tjusigt. Ska se till att Kjell lägger in våra lampor också.
  TACK för de fina vaserna, de kom hem i säkert förvar, ska lägga in bilder på dem ikväll. Loppisen på Gärdet var ju bedrövlig hittade ingenting.
  Skicka din mailadress så kan vi prata lite mera. :) Cinna cinnajohansson@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdu, loppisen på Gärdet var verkligen ingen höjdare - dit tänker jag inte åka igen! Men kul att du blev glad för vaserna i alla fall! :)

   Radera
 10. din hall lampa kom jag ihåg när du köpte, vilket fynd. Du visar många fina lampor. Hur kunde du se den lilla uggle grytlappen där, jag gick blixtsnabbt genom lokalen. Kram

  SvaraRadera
 11. Nu har jag Mailat dig, hoppas det funkar annars har jag cinnajohansson@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Åh vad snyggt! Vilken härlig färgkoordinerad lamp kavalkad! Jag ska lägga undan Jensen duken till dig, tänkte väl att det skulle vara något för dig! Tror inte den passar så bra hos mig nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda, den var så himla söt! Ska se om jag inte kan hitta något som du vill ha i utbyte! :) Och hoppas att du kommer hit till Megaloppisen i slutet av april så kan vi ses och byta lite saker där! :)

   Radera