3 januari 2013

Topp fem 2012

Nu såhär ett par dagar in på det nya året har jag hunnit smälta allt roligt som hänt under jul och nyår och fått lite energi till bloggen igen. En tillbakablick på året som gått påminner mig om att det varit ett riktigt roligt och händelserikt år! Dels många fina fynd, men framförallt har jag hittat några riktigt goda vänner bland alla retrobloggare och det är det bästa "fynd" man kan göra!

Men ska vi rikta in oss på mer prylmässiga fynd så kommer här årets fem favoriter, utan inbördes ordning (och utan att nämna min älskade 50-talslägenhet som jag köpte i somras):

Den underbara tekannan från Gustavsberg med dekor av Stig Lindberg som jag fyndade på Hötorgsloppisen i mars. Läs mer om fyndpriset och se fler bilder här.

Trots att jag var mitt uppe i flyttstyling av min gamla lägenhet kunde jag inte motstå att köpa hem den här snyggingen! Dagen innan lägenhetsfotograferingen blev den min, och åkte rakt ner i källarförrådet... Men stringsekretären Bang från IKEA fick snabbt komma fram igen och den är en av favoritmöblerna i min nya lägenhet. Läs mer i inlägget från april.

Flera roliga djur i Aldo Londis serie Rimini Blu har hittat hem till mig under året, bland annat en söt fågel och ett piggsvin. Men favoriten, och den största och ståtligaste av dem alla, hittade jag på en auktion som jag besökte med Mangania du älskade och Femtiotalsjakten. Mer om tjuren och dagens övriga fynd finns att beskåda i inlägget från juli.

Och juli var en händelserik månad! Inte nog med att jag hade en skön semester och flyttade in i min nya lägenhet, jag fick dessutom hem det perfekta sideboardet! Det levererades mitt i flyttstöket, men jag gjorde snabbt plats för det och oljade in det, att ta hand om alla flyttkartonger kom i andra hand...


Under 2012 hann jag komplettera många av mina samlingar (tyvärr inte en enda Scherzo-del dock), men gladast blev jag nog över att hitta det stora fruktfatet SFA och den stora fruktskålen SEH i serien California. I de allra snyggaste färgerna dessutom!

Mina tidigare topplistor kan ni se här:
Topp fem 2011
Fem höjdare från 2010

Nu ser jag fram emot ett fyndspäckat 2013!!

9 kommentarer:

 1. åh linda, fina topp fem! är också glad över de fina retrobloggvänner jag lyckats skaffa mig! (bland annat du!) :)

  SvaraRadera
 2. Härligt att se att jag var inblandad i köpen av två av dina topp fem :-D

  SvaraRadera
 3. Fina fynd! Gillade verkligen Stig L kannan. Hade jag gärna haft i min egen samling!

  SvaraRadera
 4. Fina 5! Ser fram emot att läsa om alla dina fynd under 2013 :) God fortsättning!

  SvaraRadera
 5. :) Önskar dig ett år fyllt av fynd och loppisspänning!

  SvaraRadera
 6. Jag minns när du hittade kannan. Vilket fynd!
  Det roliga med dina fat är ju att jag ringde på samma :) Men det var klart att du redan hade sett det. Och tur att du fick det.

  SvaraRadera
 7. Roligt att se alla dina favorit fynd, hoppas att ditt 2013 blir lika fyndrikt:)
  Jag hade inte haft något emot att ha hittat den vackra kannan eller oxen från Bitossi. Vi får hoppas att vi båda kan utöka våra samlingar av Scherzo också, då dessa verkar vara helt omöjliga att hitta nu!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Jag är helt grön av avundsjuka på din stringsekretär. Sideboardet är också precis som jag skulle vilja ha det själv, om jag haft plats för det :)

  SvaraRadera