17 februari 2014

Antikmässan 2014

På grund av diverse skäl så blev det tyvärr inte lika många eller långa besök på Antikmässan i år som förra året - men träffen med retrobloggarna på fredagen ville jag verkligen inte missa, så då var jag på plats! Det var en otroligt härlig uppslutning med över 30 retrobloggare på plats, vilket också gjorde att mycket av tiden gick åt till minglande och småpratande. Fantastiskt trevligt!

Men jag hann faktiskt både fota, och handla, lite också - så här kommer ett litet bildsvep!
(Den stora oljemålningen på bilden ovan heter Sign a tergo och målades av Torsten Esbjörnsson 1974 -75. Den mäter pampiga 195 x 195 cm, och vad det stod på prislappen vågade jag inte ens titta efter...)


Pampiga Nagel-ljusstakar på fot och en snygg matsalsmöbel spanades in hos Sjöström Antik.

Snyggt svartvitt hos Zimmerdahl Antiques & 20th Century Design. Den stora svarta Gefle-vasen med manganiaglasyr gjorde många retrobloggare knäsvaga.

Monkan & P-A hade ställt fram en kultkub med passande budskap lagom till alla hjärtans dag.


Och de hade givetvis även med sig underbara fajanser av Stig Lindberg!

Nostalgia hade flera av Kåges läckra drakar, den här med Argentaglasyr och silverinlägg var både den ovanligaste och den dyraste. Och hur gärna jag än skulle vilja ha den har jag svårt att tro att jag någonsin skulle betala 27 000 kr för den.

Nordlings Antik gör en aldrig besviken, de brukar alltid ha en ytterst smakfull monter. Så även i år! Och med en bonus i ett lite humoristiskt inslag - en jättegiraff, förmodligen från Steiff.

Jag kommer tyvärr inte ihåg vilken utställare det var som hade den här bulliga fajansvasen av Stig Lindberg. Kanske för att jag blev lite besviken över att den var alldeles för dyr för att rymmas i min budget.

Missade även vem det var som hade det här stora, vackra fatet från finska Kupittaan Savi, med dekor av Laila Zink.

Men det är i alla fall inga tvivel om att Åströms Antik & Byggnadsvård hade den fräckaste skylten!


Nött och slitet brukar väl inte vara min melodi, men jag uppskattade den sköna gröna färgskalan och snygga stilleben hos In the Mood.

I nästa inlägg får ni se mina köp och byten från mässan!

4 kommentarer:

 1. Det såg riktigt härligt ut där på mässan och du fångade verkligen en passande skylt...korv är otroligt gott..så skylten gillas=)

  SvaraRadera
 2. Kåges lilla fantastiska drake suktade jag över gång på gång där på mässan.
  Men med en sådan prislapp är det nog bara att fortsätta drömma om att ha råd.
  Allt gott
  Ps. Ett likadant matsalsmöblemang har jag vuxit upp med, den första möbel som mina föräldrar köpte som nygifta. Mycket bekväm trots sina trebenta stolar.

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder. Fajanserna hos Monkan & P-A ville jag ta med mig hem! Nästa år ska jag planera in ett lite dyrare inköp än det blev i år ;)

  SvaraRadera
 4. Torsten Esbjornsson paintings. Since his very sad and premature death in a Ystad nursing home in 2012, his paintings much higher now $$$. Lucky we have some oils and amazing prints (he) printed in his studio in nearby Orum. We remember seeing 300 of finished and unfinished paintings in his studio in 2010...where are they now? How do we buy them? JJ

  SvaraRadera