10 februari 2012

Lite retro i badrummet
Med ett nyrenoverat och stambytt badrum kan det vara lite svårt att få till den rätta retrokänslan, särskilt när jag inte vill göra några större förändringar eftersom jag ska sälja lägenheten.
Men på den lilla hyllan ovanför toaletten har jag lyckats klämma in några retroprylar i alla fall.

Från vänster till höger har vi den kitschigt härliga ananasen från Guldkroken, Goebel-katten med ringar runt svansen balanserar på små smyckesaskar från Thomas Sabo, en bomullsburk av Gunnar Ander från Lindshammar och så necessär, plasticlotter och hårnålar från Precis en sån.

Och för er som gillar serien Scherzo så vill jag tipsa om att jag uppdaterat den fliken lite, det har dykt upp en ny glasyr!

24 kommentarer:

 1. i love the cat from goebel! i have two of them!

  SvaraRadera
 2. Inget rum är så svårt att få retrokänsla i såsom badrummet. Men katten var ju bara så...härlig. Anansen va inte så pjåkig heller...

  SvaraRadera
 3. Jag gillar Scherzo!

  Jag såg faktiskt det gröna fatet på tradera, men bjöd aldrig på det. Kul att det hamnade hos dig. Jag gillar när saker hamnar hos någon som verkligen förstår att uppskatta dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr fel färg för att stå framme hemma hos mig så jag har det bara i ett skåp än... Kanske skulle det passa bättre hos dig med din Oliv-samling?

   Radera
 4. Ananasen är ju hur läcker som helst!!!

  SvaraRadera
 5. Såklart blått, blått :) med en svart katt. Fint! Ser en sak jag skulle vilja ha...papiljotterna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltid blått! ;) Och papiljotterna är hur bra som helst, ska se om jag hinner använda dem innan fredag så får du se resultatet. :)

   Radera
 6. För att inte direkt gilla porslinsdjur så måste jag säga att den där katten är riktigt fräck!

  Det finns förresten en lampfot på Tradera just nu som är gjord av en Sparaxis-vas om du är intresserad. http://www.tradera.com/lampfot-fran-rorstrands-rorstrand-vackra-farger-retro-auktion_341144_148127853

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Men tyvärr missade jag den helt, var iväg på andra äventyr då och hade inte koll på tiden...

   Radera
 7. ser jättefint ut. Svart o turkos är en grym kombo!

  SvaraRadera
 8. Katten har jag men den vippande svansen fattas på min. Ja, det var så kul att träffas på möbelmässan.

  SvaraRadera
 9. Förstår den där känslan av helt nytt och en önskan om att det ska andas retro. Tycker du har lyckats toppen med känslan. Och färgkombinationerna :) Superfint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! I nästa hem blir det förhoppningsvis ett italienskt badrumsskåp i svart och blått. :)

   Radera
 10. Vansinnigt snyggt! Ananasen är sjukt läcker och den blåa burken med det annorlunda locket - urfint!

  SvaraRadera
 11. de där fina detaljerna förgyller väl vilket nytt badrum som helst! väldigt snyggt!

  SvaraRadera
 12. Katten är helt klart min favorit! Tror att Goebel-figurer är ganska populära hos samlare här i Tyskland, sa nog var det ett fint fynd du gjorde...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, har sett en del Goebel-figurer på mässor och där brukar de kosta en hel del men just den här katten verkar vara ganska vanlig. Fast vad gör det, den är ju lika fin för det! :)

   Radera
 13. WOW! Verkligen jättefint du har fått till det.
  Jag är ju en sån där som är för det där med att blanda ny fräsch känsla med gamla retrogrejor.Så jag tycker det blir kanon att kombinera till det nyrenoverade badrummet jag.
  Tack förresten för att du fått mig att få upp ögonen för det blåa. Tror fröet startade inne på din blogg. För vårens loppisprojekt är att fynda blått till sovrummet och "pippitapeten". Kommer blir hur fräscht som helst tror jag :-)

  SvaraRadera
 14. Fyndigt! Jag har aldrig tänkt på att man kan ha katten till ringar! :)

  SvaraRadera