1 februari 2012

Hej Pricken!Ni må tro att jag blev grön av avund när jag såg Loppistans fina hund Terry som hon fått i julklapp. Nu har jag lindrat avundsjukan lite genom att slå till på en alldeles egen vovve från Gefle - här har ni Pricken! Han är formgiven av Märta Willborg och tillverkades 1937-52 och just min sötnos har den vita Alba-glasyren.

Han må ha kostat mer än allt i förra inlägget tillsammans, men hur skulle jag kunna motstå hans söta blick?

8 kommentarer:

 1. Albaglasyren är så jäkla snygg! Tyvärr är den så känslig att man ofta hittar fläckar och missfärgningar som inte går att få bort :-) Det kanske är därför men ser den så sällan! Pricken verkar dock ha klarat sig!!! Själv söker jag delar i Gefles BE-modell på tegods i just den här glasyren!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med fläckar känner jag igen alltför väl. Pricken var helt ok ändå, krävde en rejäl omgång i disken, men min golvvas i Ax-modell med Albaglasyr var ett rent h*ete att få ren... La nog x antal timmar på att gnugga, skrubba och gno för att få den i fint skick.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Har en Diana-figurin i Albaglasyren...... hon mår inte så bra :-)

   Radera
 2. Ja man får ju göra sina prioriteringar helt enkelt :) Albaglasyren är jättefin (men just figuriner är inget för mig ;)

  SvaraRadera