29 januari 2012

Skopan levererar

Nu var det ett tag sedan jag besökte mitt lokala stammisställe Skopan, har varit ganska besviken på det de senaste gångerna. Men igår begav jag mig dit igen och blev positivt överraskad! Allt det här hittade jag - kan ni gissa hur mycket jag fick betala?


Jag hamnade långt bak i kön innan de öppnade så när jag väl kom in gissade jag att Prunus-kopparna jag sett på hemsidan var borta sen länge och skyndade mig istället till hyllan med blomkrukor. Där norpade jag snabbt åt mig tre vackra Rimini Blu-krukor och även den gula med otydlig märkning (Steninge?). Tio kr styck fick jag ge för dessa.
Sen fyllde jag kundkorgen på glasavdelningen där jag hittade två vackert blå ljusstakar från Lindshammar för tio kr styck, fyra rökfärgade Vereco-koppar (kanske något för Lilladockan?) för en femma styck, min första bambuvas från Åseda för en tia och så dagens dyraste - en glasfågel från FM Ronneby för 25 kr. Och jag ska absolut inte samla på glasfåglar men just den här var så vacker i färgerna. Och jag har ju en stor del av släkten i Ronneby så det är väl kul att ha något därifrån.
(För er som vill läsa mer om FM Ronneby, eller Färe-Marcolin, så kan jag rekommendera den här tråden på PES.)


Sen hittade jag en gammal fin silverram med passepartout (som förvisso var limmad, men fin ändå) som ska få ta hand om ett mycket kärt gammalt foto på mormor och mamma från slutet av 50-talet. En tjuga fick jag ge för den.
Och så ytterligare två Aladin-lampor till samlingen, vet dock inte om jag ska behålla dessa för de är egentligen inte mina färger. En liten svart och en mellanstor ljusblå för en tia styck.

Så är ni snabba på huvudräkningen så har ni alltså kommit fram till att det här kalaset gjorde mig 155 kr fattigare. Helt ok för så mycket fint tycker jag!

Och det var väl ett bra sätt att fira att bloggen kommit upp i över 100 000 besök! Kan knappt förstå det men jag är så tacksam för alla som tar sig tid att kika in här och kanske lämna en kommentar eller två, det gör mig så glad!

21 kommentarer:

 1. Herrejisses vilken fyndardag! Och londi-krukorna är ju bara såå fina!
  Grattis till både fynden och bloggen!

  SvaraRadera
 2. Men åååh, så mycket fina fynd du gjorde!! Fågeln är jättefin och bambuvasen från Åseda för en tia? :) Otroligt bra pris!

  SvaraRadera
 3. Vilken toppendag du måste ha haft! Londi-krukorna är ju verkligen fina, och tre stycken på en och samma gång. Mäktigt!

  SvaraRadera
 4. Det var allt en riktig fyndartur! Så härligt när man får så mycket för så lite. Grattis!

  SvaraRadera
 5. Oj, vilka fynd! Grattis! Själv hittade jag inte en enda pinal i helgen :(

  SvaraRadera
 6. Bra loppat!! Fågel blå var vacker! Är lite svag för blått måste jag erkänna!! Grattis till jubileumet!

  SvaraRadera
 7. Vilken fyndardag! Grattis! Mycket blått :)

  SvaraRadera
 8. Oj, så mycket fint på ett och samma ställe! Inte illa!

  SvaraRadera
 9. Grattis till krukorna! Jag var med ute efter dem men förstod att de skulle gå fort och styrde mot klänningstället där jag sett att det skulle vara en retroklänning och 1 blus som jag knep istället.

  SvaraRadera
 10. Grattis till jubileet! Busvassa Londikrukor!

  SvaraRadera
 11. Grattis till fina fynd, kul när man själv blir överaskad.

  SvaraRadera
 12. Kära arbetskollega,
  Kan hjälpa dig med dom 2 aladin-lamporna om skåputrymmet hemma hos dig känns snävt ; )
  En svart försvann i en skilsmässa och en ljusblå har jag letat efter. Tjola hopp tjolahej Mona

  SvaraRadera
 13. WOW jag häpnar över dina fynd!! Grattis!

  SvaraRadera
 14. Sååå mycket härliga färger och fina fynd! Grattis! :) Nästan så att man blir lite avis ;) Och givetvis är Vereco-kopparna något för mig :) Men känn ingen brådis med att skicka dem, jag hoppas ju på att vi ska ses någon gång i vår och loppa tillsammans :)

  SvaraRadera
 15. Tycker Din blogg är härlig och försöker gå in och kika varje dag. Vi har rätt så lika smak och samlar i mycket på samma saker. Och sen älskar jag Blekinge! /Lena från Växjö

  SvaraRadera
 16. titta där, vad du har fyndat! jag gillar bambuvasen och lindshammar(?)-ljusstakarna bäst!

  SvaraRadera
 17. Oj det är ju nästan otroligt! Bambuvasen är jag rejält avis på !

  SvaraRadera
 18. Å så fina fynd!
  Riminikrukorna är läckra. Är själv på jakt efter delar i serien till vårt sovrum som ska gå i blått till våren. Ja, hör och häpna...jag har övergett grönt i det rummet :-)

  SvaraRadera
 19. Inte ofta man hittar så mycket på en gång - grattis! Är stort sett säker på att den fjärde blomkrukan är från Rörstrand.

  SvaraRadera
 20. Busvassa fynd, vilken lyckodag!

  SvaraRadera
 21. Grattis till 100 000! Vilka fynd du gjorde. Blomkrukorna fina!

  SvaraRadera