3 januari 2012

Sista fynden 2011I mellandagarna var jag nere i Karlskrona och firade jul med mamma och vi hann självklart även med ett par trevliga loppisar och antikaffärer och det blev en del inköp. Av min snälla mamma fick jag det här underbart söta kakfatet med tallrik och assiett i dekoren Lotte av turi-design (Turi Gramstad-Oliver) från Figgjo Flint. Så fina färger och helt klart en serie jag skulle kunna tänka mig att samla på. Om jag bara hade haft lite mer plats...

Mer fint från mamma - två jättesnygga Kastehelmi-ljusmanschetter. Inte helt vanliga tror jag, vilket gör det ännu lite roligare att ha fått två.

Och den söta lilla ugglan fyndade jag själv, men jag undrar vem som gjort den? Är det en Lisa Larson-uggla?
Sist men inte minst en helt underbar väggljusstake från Bo Fajans, utan minsta skråma och med etiketten kvar. Och framförallt i en underbar grön glasyr! Den är tydligt märkt på baksidan (3472, 1338) men eftersom Bo Fajans-boken är så nedrans svår att få tag på så hjälper inte det mig. Någon som har boken och som kan hitta någon info om väggljusstaken åt mig?

Edit: Man kan alltid lita på Herr Movarp! "Väggljusstaken" är en lampett av Eva Jancke Björk som tillverkades 1944 - 53.

Fyndade även tre söta juldukar för en femma styck som jag missat att fotografera, kanske får de ett eget inlägg. (Eller så får ni se dem nästa jul.)
I nästa inlägg blir det i alla fall en massa bilder på mammas vackra samling av danska fajanser!

12 kommentarer:

 1. Enkelt :-)

  3472, Lampett av Eva Jancke Björk, 1944-53, glasyrer 107, 510, 1338, 1703.

  SvaraRadera
 2. Det är knepigt det där med platsen för prylarna.. Jag är inte mycket för figuriner, men gillar verkligen kakfatet, manchetterna och väggljusstaken. Kalasfina :-)

  SvaraRadera
 3. Jättefina fynd!! Manchetterna är riktigt läckra, både klassiska och moderna på en och samma gång.
  Det är med plats tvingar i alla fall mig att ständigt att ta extra betänketid innan jag handlar något. Ett trist filter men som funkar för mig.

  SvaraRadera
 4. Verkligen fina fynd! Kakfatets dekor får mig lite grann att tänka på en finsk dekor som jag tycker är sådär dödligt fin. Bild-googla "Pastoraali" så ska du få se på något som är så tokigt fint. Eller ja, du kanske redan har sett den dekoren? :)

  Roligt med ljusmanschetterna! Dem hade inte jag heller tackat nej till ;)

  Gällande tråd/spiktavlorna så skulle blommor fungera fint, eller något fint mönster likt den jag trasiga jag visade (att hitta en uggla är nog för svårt). Bara de är sådär detaljerade och fina :) Mycket trådar typ. Såg någon hemsk variant på en loppis i Finland, det var blommor på den, men den var helt gles och jättetråkig. Förmodligen något lite enklare hemmabygge. Jag litar på att det dyker upp en fin förr eller senare! :)

  TIll våren tycker jag att du får komma hit så vi kan dra på loppisrundor i solen. Nu regnar det ju bara så mycket så att man blir deppig.

  SvaraRadera
 5. Oh, så mycket fina saker! Jag har också en Lisa Larsson uggla men den är lite mer städad än den här. Fast ögonen påminner lite tror jag. Och lampetten, vilken härlighet! :)

  SvaraRadera
 6. Kakfatet är ju ljuvligt!Fina fynd :)

  SvaraRadera
 7. wow för vägglampetten! jag har aldrig sett någon liknande! jag tänkte gå mot strömmen och publicera en enda önskning imorgon. :)

  SvaraRadera
 8. Fina fynd! Lustigt med julduken! Har gungstolen du skrev om i förra inlägget, men kände inte till namnet. Kul få reda på det. Min är vit - och nött.

  SvaraRadera
 9. Fina fynd, föll särskilt för kakfatet.Har en liknande glasuggla som jag trodde var LL men den här var nog lite roligare.God fortsättning !

  SvaraRadera
 10. Jag har ett jättebra ställe för den där lampetten.......*blinkblink*....!!!

  SvaraRadera
 11. Ljusstaken var farligt snygg och kakfatet så gulligt! Jag tog en runda innan jul lite överallt här på loppisarna, men hittade ingenting. :/

  SvaraRadera