16 maj 2012

Bloggutmaning: Retrodjuren

Jag blev både riktigt glad och lite besviken när jag fick höra om den nya utmaningen bland oss retrobloggare. Retrodjur borde ju passa mig som handen i handsken! Har faktiskt en hel flyttkartong full med söta små retrodjur. Men det är just det som är problemet, de är nerpackade i en flyttkartong och magasinerade hos Shurgard. Men jag bjuder i alla fall på några gamla bilder av mina favoriter.
Bilden här ovanför är en närbild på min underbart kitschiga väggrya som ni kan läsa mer om här.


Ett par andra favoriter är de här bildsköna och sockersöta djuren av Thomas Hellström för Nittsjö. De har en helt underbar glasyr som tyvärr år svår att återge på bild.
Tvära kast till ett gäng lite mer humoristiska djur av Tore Borg.

Två stilistiska kattljusstakar av Gunnar Ander för Ystad Metall.


Och så kör jag en favorit i repris och lägger in bilder på mina livs levande kissekatter också. De är kanske inte så retro, men de gillar i alla fall alla retroprylar jag släpar hem. Båda kissarna tillhör rasen Sibirisk katt och överst ser ni Vivaldi i gungstolen från Nesto, underst har vi Maranello som ligger och myser på Viola Gråstens Snark-pläd.

13 kommentarer:

 1. Jag hittade också ett par djur när jag började snoka runt :-)

  SvaraRadera
 2. Alla dessa fina. Själv har jag glömt att det var nu vi skulle visa våra retrodjur, jag som har massor av retrokatter.

  SvaraRadera
 3. Alla djuren ärjättefina, fast jag gillar mest din levande. De är helt underbara!

  SvaraRadera
 4. Åååh rävarna! Vad fina. Rävungen ser helt ledsen ut ju. Riktigt söta. Tore Borg-djuren gör mig alltid lite skrattsjuk hahaha. I synnerhet den där förbaskade haren som ser heeeeelt skogstokig ut :D

  Katterna tänker jag nästan stjäla från dig! Fy bubblan så fina de är. Om du någon gång skulle bli akut allergisk så är de välkomna att flytta in hos mig ;)

  SvaraRadera
 5. jag håller med rävarna är så fina och självklart din levande katt! :)

  SvaraRadera
 6. Du har en hel djurpark ;-) Trevlig långhelg!

  SvaraRadera
 7. Underbara djur du hade hemma ändå! Och de levande katterna var absolut sötast :)

  SvaraRadera
 8. Tore Borgs katterna är så roliga! Och dina "stringisar", så stiliga! Och med full förståelse över ditt magasinerade",,,

  SvaraRadera
 9. Jag är inte lite avundsjuk på dina Tore Borgkatter. Fast allra finast var de två sista bilderna.

  SvaraRadera
 10. Papegojan är min favorit :-)

  SvaraRadera
 11. mest tycker jag väl om.. de riktiga djuren, varav det enda ligger och myser där i den fina stolen! är inte så mycket för djurfigurer så denna utmaningen stod jag över.

  SvaraRadera
 12. Den där kattryan är ju helt underbar! Och Tore Borgfigurerna kan göra vem som helst glad, själv så är jag mycket sugen på att börja samla sådana... Plats finns det ju alltid, eller hur :-)

  SvaraRadera