8 maj 2012

Fint från tid & rum


I fredags efter jobbet skyndade jag mig in till tid & rum i Årsta. Jag hade sett något väldigt trevligt på deras blogg, nämligen det här snygga saltkaret.
Har varit sugen på ett sådant sen jag såg det hos En omaka kaffekopp och nu har jag äntligen ett likadant! Det kommer passa så bra i mitt nya kök, som jag längtar efter att få flytta in och fixa där!

Saltkaret kommer från Gefle, heter Fandango och är formgivet av Berit Ternell.


Utöver saltkaret slog jag även till på den här snygga tryckta kalenderhandduken från 1967, passar perfekt i färgerna till min fina kökshandduk "Fågelhandlaren" av Louise Fougstedt. Kalendern är tydligt signerad nedtill och kommer från Alqvist & Wiksell i Uppsala, dekor av K Peter Resac. (Herr Resac är kanske mest känd för det omslingrande paret som finns tryckt på påslakan, se här hos Prylodesign.)
Det fanns fler snygga kalenderhanddukar från andra år för den som är sugen, så skynda fynda!

12 kommentarer:

 1. Jättefint saltkar och jag är säker på att den kommer att passa finfint i din nya lya. Vad kul med årskalenderna och att mönstret är av Resac för jag har aldrig sett fler mönster än det jag har på väggen. Kul att du gillade fatet med vovven :)

  SvaraRadera
 2. Vilket fint saltkar. Ska bli kul att se det nya köket!

  SvaraRadera
 3. Kul att ses igen häromdagen, vi får styra upp något bra i sommar, när 3 av 4 bor i Årsta :)

  SvaraRadera
 4. En riktig "snygging" och så kommer det från Gefle :-)

  SvaraRadera
 5. Var det inte ett sådant saltkar som Eli köpte på förrförra loppiresan? Det finns kanske med "Mjöl" också!

  SvaraRadera
 6. jag har ju också ett sådant, står på hedersplats i köket men mitt är märkt "mjöl mjöl mjöl mjöl", hehe. fin almanacka också! det blir tjusigt i ditt kommande retrokök!

  SvaraRadera
 7. Som vanligt har du hittat jättefina saker! Jag börjar misstänka att blått kan vara din favoritfärg? :-) Och ampeln i tidigare inlägg - urläcker!!

  SvaraRadera
 8. Som vanligt har du köpt jättefina saker och när jag läser din blogg börjar jag nästan fundera på att börja färgmatcha här hemma, så snyggt är det hos dej.
  Har väl ett visst mått av färgmatchning här iofs men det ingår ganska många färger i det begreppet ;-)

  SvaraRadera
 9. Yep, form55, vilket minne! De är så enkelt vackra. Kalendern var råsnygg, jag tänkte direkt på Fågelhandlaren, innan jag såg din referens till den, Porslinan!

  SvaraRadera
 10. Saltkaret är fantastiskt snyggt! Grattis.

  SvaraRadera