28 oktober 2012

En fyndrik dag


Igår mötte jag upp Mangania du älskade och tog en tur norröver till en liten antik- och samlarmässa. Där träffade vi trevliga bloggaren Leta retro och hittade en hel del fint.
Det första inköpet blev de här fyra fina tekopparna från Gefle. Säljaren sålde sex stycken och Mangania stod och dreglade över dem men ville bara ha två. Jag var inte sen att ta hand om de andra fyra! Den här turkosa glasyren är helt underbart vacker! Modellen på kopparna heter AR och är designad av Arthur Percy.

De här charmiga skäpporna från Rörstrand med dekor av Marianne Westman har jag smålängtat lite efter. Tycker att de är så söta med sin sirliga dekor och när jag nu hittade dessa två (tyvärr utan teaklock) för bara 50 kr styck så kunde jag inte låta bli. Tänker att det kan vara fint att ha lite kryddväxter eller annat i dem.

Och så blev det en liten revansch från senaste Megaloppisen, den här gången hade jag tillräckligt med pengar kvar för att kunna slå till på inte bara en, utan till och med två tjusiga damer att sätta upp på toalettdörren! Den ena åker givetvis upp på dörren här hos mig och den andra får flytta hem till Femtiotalsjakten.

16 kommentarer:

 1. Stod också och höll i damerna. Men var rädd att min man skulle känna sig utanför.... Superfina är de dock! Ångrar mig nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är verkligen tjusiga! Men man börjar ju undra vart alla karlar tagit vägen... ;)

   Radera
 2. Märkligt att Erika inte ville ha alla kopparna, nu när hon har fler köksskåp och allt. Men då fick du fina koppar istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väll dela med sig ;-D

   Radera
  2. Jag är mycket tacksam att Erika kunde tänka sig att dela med sig den här gången, kopparna trivs väldigt bra hos mig! :)

   Radera
 3. Härliga och mysiga tekoppar funkar ju alltid. Hos mig så blir det en hel del te, särskilt nu på hösten.
  Finns inget bättre än att krypa upp i soffan och njuta av en kopp te. Jättefina var de!
  Skäpporna var ju också ett riktigt fynd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ingen tefantast men de här kopparna har precis rätt storlek för en capuccino! :)

   Radera
 4. Kopparna är så läckra. Damen likaså.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina koppar :)
  Damerna är ju toppenvassa. tur att kosingen inte tog slut denna gång.

  Karen fick du ju för ett mycket bra pris. Dessvärre har jag märkt att det är svårt att hitta lock till dem. Men som du säger man kan ju ha ngn växt i dem. Tror det blir toppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just de här karen är nog mina favoriter av MWs dekorer. Och jag tror också att det kan vara väldigt svårt att hitta locken till så det gäller bara att vara kreativ och komma på andra användningsområden. :)

   Radera
 6. Vad roligt med dina fynd! Precis din smak och färg! Och toalettdamerna är så eleganta,,med getingmidja och väskan i hand :)

  SvaraRadera
 7. Vilka toppenfina fynd. Och de där fina skäpporna kommer bli finfina till kryddväxter ju :)

  SvaraRadera
 8. Ja oj vilka fina fynd! Snart dags för lite hemma-hos-bilder va? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det borde jag kanske bjuda på snart... Ska bara hitta det perfekta soffbordet hos dig först! ;)
   Och kan du inte hålla dig till hemma-hos-bilderna kommer upp så är du alltid välkommen över på en fika!

   Radera