14 oktober 2012

Stringhyllan i köket

Tänkte egentligen fota en massa fina saker som jag vill visa er idag, men vädret var inte på min sida. Så jag bjuder på en halvdålig bild på stringhyllan i mitt kök i alla fall. Det är en originalhylla med vita gavlar och ljusgrå hyllplan och den rymmer många av mina favoriter.

Överst från vänster: Dubbelkanna från Gefle i Astra-glasyren, Marianne Westmans snygga kryddburkar och två danska Ira-burkar.

Mittenhyllan från vänster: Snygg ägghöna i tyg, omärkt men ger lite Maud-vibbar. Bredvid en sockerströare från Figgjo Flint, burk med apelsiner från Arabia, två snygga burkar från Gefle och en tekanna från Cathrineholm.

Längst ner från vänster: den underbara saltskäppan heter Fandango och är formgiven av Berit Ternell för Gefle. En snygg fajans-tekanna av Stig Lindberg, Marianne Westmans Picknick-gris, två Valentine-koppar från Rörstrand, den lilla okända grisen som jag hittade på Megaloppisen förra helgen samt en fin blå vas av Bo Borgström från Åseda.

Och så ett par närbilder på några av godbitarna:

25 kommentarer:

 1. Ack vilka godbitar! Stickans tekanna är het och likaså ägghönan! Astraglasyren är en ständig favvo och jag kan absolut fixa plats för lillgrisen om den vill fytta :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, grisen trivs nog rätt bra här. ;)

   Radera
 2. ah, tjusigt tjusigt! blev ju väldigt avis på den där gefleburken du köpte nu senast, och där står den och paraderar! en bra plats! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är något extra med dekoren på de här Gefle-burkarna. Skulle gärna ha fler!

   Radera
 3. Mycket fint i ditt härliga kök! Vore skoj om du kom på var grisen är ifrån...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte hittat någon info om den än, men skam den som ger sig!

   Radera
 4. Jag gillar förstås Mariannes kryddburkar! Och Stigs tekanna är samma form som till min Coloradoservis, fast denna är mer exklusiv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har bra smak vad det gäller kryddburkar och tekannor! ;)

   Radera
 5. Så fint och du har ju en lite griskompis till min Marianne Westmans Picknick fast min har rosa fläckar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den med rosa är nästan sötare! Fast jag skulle såklart helst ha den med blå prickar... :)

   Radera
 6. Snygga grejer! Den blå tekannan var en riktig höjdare. Valentine-kopparna likaså. Det är så fint att ha en Stringhylla i köket, det måste jag också fixa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska ha en stringhylla i köket! Man kan aldrig ha för många stringhyllor - jag har precis köp en till vardagsrummet också. ;)

   Radera
 7. jätte fint! Du lyckas verkligen med alla dina inköp. Hyllan är den original? aldrig sett tidigare. Men så är jag ju en som inte har någon String...ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ett av hyllplanen har kvar originaletiketten och de två andra har rester av etiketten. Sen kan jag inte svära på att gavlarna är original men jag tror det i alla fall. Och du kommer säkert få en stringhylla på plats där hemma för eller senare... :)

   Radera
 8. Kommer i håg när du hittade SL kannan, det var ett gött köp som vi säger i GBG.
  Saltskäppan är galet, galet snygg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kannan var nog årets kap för min del. Svårslaget. :)
   Och den fina skäppan kan jag tacka tid och rum för, nu ska jag bara hitta den som det står mjöl på också!

   Radera
 9. Kul att skeppan från vår butik fått en hedersplats hos dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart! Den är en av mina absoluta favoriter i hyllan!

   Radera
 10. Så fint!
  Ångrara att jag inte köpte en sån skeppa som det stod MJÖL på i Sundsvall... Det fanns två men båda saknade lock. De är så fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååh, det förstår jag nästan. Jag tycker att det är synd att du inte köpte båda och lät mig köpa den ena av dig! ;)

   Radera
 11. Riktigt fina saker, den blå kannan och saltskeppan kan få flytta hem till mig.

  SvaraRadera
 12. Vilken fin blogg du har! Jag hittade en sån där smal gris idag, sparbössa, har du hittat nån info om den? kolla gärna in min blogg.
  mvh Frida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att se din lilla gris med, den ser ju grön ut? Jag har en med blå dekor och en med grå. Har dock inte lyckats få fram någon mer information om den, tyvärr.

   Radera
 13. Hej! Har en likadan gris, vet inte vem som gjort den, men jag tycker den har lite inslag av detta.... https://auctionet.com/sv/archive/6986-adventsljusstake-lisa-larsson-gris-dekor-i-blatt

  Med vänlig hälsning,
  Anneli

  SvaraRadera