2 december 2012

Retro- och Vintagemässa i Solnahallen


Igår var det premiär för en ny mässa i Solnahallen, Retro- och Vintagemässan. Givetvis var jag på plats i god tid innan de öppnade, tillsammans med Mangania du älskade och Gilas grotta. Och ni må tro att vi blev förvånade över att se att det inte var en enda människa som stod i kö utanför entrén... Visst hade arrangörerna inte gjort så mycket reklam för mässan, men utanför Megaloppisen brukar det vara en enorm kö innan de öppnar!

Men men, det innebar å andra sidan att vi kunde strosa runt bland säljarna i lugn och ro. Jag började snabbt med att fynda den här fina lilla California-skålen, askfatet SES, för 30 kr.

Nästa inköp blev två par läckra örhängen som jag hittade hos En loppisälskares bekännelser.


Fyra snygga Kastehelmi-koppar till glöggen blev mässans sista inköp, en bra investering såhär i december.


Och som grädde på moset hade Mangania du älskade med sig den här fina brickan med handtag från NilsJohan till mig, passade perfekt idag till söndagsfrukosten!

24 kommentarer:

 1. Tack för igår! Skoj, som vanligt :-)

  SvaraRadera
 2. Skålen jättefin och till vilket bra pris. Brickan känner jag igen :)och jag kan tänka mig att den passar perfekt hemma hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hade redan en vit sådan bricka men den här blå passar mig ännu bättre! :)

   Radera
 3. De glöggmuggarna hade jag också kunnat tänka mig! :)

  SvaraRadera
 4. Som vanligt roliga timmar med likasinnade :-) När jag kom fram till Blackeberg testade jag mina nyinköpta Sambaglas - Musten smakade toppen!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan jag tänka mig! :) De var nog dagens fynd faktiskt, och så jäkla snygga i färgerna!

   Radera
 5. Kopparna är utan tvekan de bästa! Har själv likadana och igår åkte de fram tillsammans med glöggen. Perfekta till storleken och med ett öra som är trevligt att hålla i. Och snygga som få givetvis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu har jag hunnit testa att dricka glögg ur dem ett par gånger och de är ju helt perfekta! :) Tycker nog att Kastehelmi känns lite julig också så det är bra att jag har både skålar och assietter att komplettera med. :)

   Radera
 6. Jättesnygga glöggkoppar! Perfekta ju...Underbara att dricka ur.

  Roligt att du hittade en del snygga retrofynd! Brickan var läcker också:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag är väldigt nöjd med mina inköp den här dagen. :)

   Radera
 7. Men så bra, inga köer och ni kunde titta utan att trängas. synd att jag jobbade den helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen synd! Får hoppas att de vågar köra den här mässan igen, trots att det var så få besökare den här gången.

   Radera
 8. Jättehärliga fynd du gjort. Speciellt glöggmuggarna och plåtbrickan (så klart) fastnade jag för!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan jag tänka mig. ;) Jag har ju en vit och en blå nu, så jag ligger en bra bit efter dig i bricksamlandet... :)

   Radera
 9. Helt otroligt att det var så lite folk på mässan! Bra pris på Californian! Man undrar alltid om det fanns något som man hade gillat på mässor man inte besöker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg inte särskilt mycket teak, och inget annat av det jag vet att du samlar på heller, men man vet ju aldrig... ;)

   Radera
 10. Oh, magiska örhängen. I love de i strass! Perfekta till nyår!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Extra kul att jag redan hade en matchande brosch sen tidigare. Så nu är nyårssmyckena klara, bara kläderna kvar. ;)

   Radera
 11. Galet att det inte var fler människor där. Vad häftigt att komma in och det är så lite folk. Undrar om inte det skulle stressa mig nästan lite mer :) Då vet man ju att fyndchanserna är enorma!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet! Var där dryga halvtimmen innan de skulle öppna eftersom det brukar vara lång kö redan då när de har Megaloppis. Men här stod inte en enda kotte i kö! Så det var ovant men väldigt skönt att bara kunna gå in och strosa runt i lugn och ro och titta. :)

   Radera
 12. Jag var där på lördagen och blev mäkta förvånad över att det var så lite folk. Dåligt för försäljarna såklart, men kanon för oss andra som kunde strosa i lugn o ro o dessutom pruta mer än vanligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med! Hoppas att de kör den igen till våren, men jag tvivlar tyvärr på det... många av säljarna var extremt missnöjda.

   Radera