16 februari 2013

Antikmässan del 2: köpt, bytt och fått

Var som sagt på mässan igår igen, men med siktet instället på att köpa ett par saker jag spanat in samt en bloggträff med nästan 30 härliga retrobloggare så räckte inte tiden till att fota mer på mässan, tyvärr. Men här ovanför ser ni en bild från Leva Antikt & Modernts monter som inte kom med i förra inlägget...

... av den anledningen att jag skyndade mig in på mässan igår för att köpa ljusstakarna! Spanade in dem redan på Antik & Kuriosamässan i Kista i höstas men då kostade de 2 900 kr för paret. Efter att ha prutat lite i onsdags och lite till igår blev de till slut mina för 1 700 kr. Inga småpengar, men jag är ändå väldigt nöjd med mitt köp!


De är fint signerade undertill. Den blå studiohanden utan signatur avslöjar att de är gjorda efter Stig Lindbergs design men det är inte han som målat dem. Den lilla kronan längst ner berättar att det är Karin Björquist som målat just de här två. Siffrorna 30 respektive 31är jag dock osäker på - är det en modellbeteckning eller vilket nummer de har i tillverkningen? Någon som vet?


Det blev ytterligare ett inköp på mässan, och även den här gången var det något jag sett på Antik & Kuriosa i Kista och sen gått och tänkt på lite i smyg. Tre stycken kanonsnygga nytryck av hattreklamer från 20- och 30-talet som fanns hos utställaren Orval.


Och det är kanske inte så svårt att förstå varför jag tyckte att de skulle passa så bra hemma hos mig...

Efter mässan hade vi retrobloggare en liten byteskväll i en lokal här i Årsta, mycket trevligt! Det var superkul att så många kunde komma hit och det blev en riktigt trevlig kväll!

Jag fick med mig det här fina hem! Den höga Gefle-vasen köpte jag av Retrolux och Rosti Mepal-slevarna av Porslinsbloggen. Den söta lilla ljuslyktan fick jag av tid & rum och teakstället med de söta skålarna var en present från Mangania du älskade!

Vilken vecka det har varit - och den är inte slut än! Om orken håller i blir det kanske en sista sväng på mässan imorgon med...

26 kommentarer:

 1. Tack för en trevlig träff och att du arrangerade "efterfesten". Perfekt ställe! Ljusstakarna och tavlorna är ju bra fina. Grattis till en fin affär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och det var jättekul att träffa dig igen! :)

   Radera
 2. Tusen tack för efterfesten som du ordnat så bra :) Tavlorna är så vackra och ser fram emot att få se dom på din vägg. Hoppas du lyckas fynda imorgon om du tar dig dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Tavlorna kom upp igår och det blev en sväng på mässan idag med. ;)

   Radera
 3. Vilka fynd! De där ljusstakarna alltså...en klass för sig! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte jag med, så då var det värt att öppna den stora plånboken. ;)

   Radera
 4. Hummm.... Man kanske skulle ta sig en sväng till på söndageftermiddagen :-)

  SvaraRadera
 5. Tror att du fick med dig en blågrön Åsedavas också! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den och California-delarna jag bytte till mig av Benny förtjänar ett eget inlägg! :)

   Radera
 6. Jättefina köp från mässan. Lika fina på bild som i verkligheten. Jag tycks ha missat en riktigt bra bytarkväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Bytarkvällen var jättetrevlig och du får säkert fler chanser att vara med framöver!

   Radera
 7. Stakarna är ju sannerligen i en klass för sig. De kommer du glädjas åt under en lång tid. Så med det i tanken så är det inte ett så fasligt pris.
  Fattar grejen med hattplancherna även om de inte har mitt namn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är mycket nöjd med mina inköp! :)

   Radera
 8. Dessa ljusstakar var klart bättre än något som jag köpte på mässan. Det lönade sig att reka innan! Hur fina som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, att någon med så bra smak som du också gillar dem gör mig bara ännu mer nöjd med mitt inköp! :)

   Radera
 9. Härligt att någon mer än jag spenderade :)

  Och du, jag sa ju att ljuslyktan var FUL, inte söt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, det har gått mycket pengar den här helgen... Men det var det värt! :)
   Och jag tycker faktiskt att den är jättesöt - så det så! Tack igen!

   Radera
 10. Så roligt att se Gefle-vasen, jag har ju en med samma mönster men i en annan form (http://finafyndet.wordpress.com/2012/09/08/blankt-blatt-fran-upsala-ekeby). Visste inte att den fanns i andra modeller. För övrigt är ljusstakarna riktigt häftiga. Ibland måste det få kosta, så enkelt är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för länken till din vas! Gillar den bara mer och mer, skulle nog gärna ha en del till eller två med det här mönstret. :)

   Radera
 11. Det lönar sig att köpa kvalitet, dessa var verkligen jättefina.
  Hade nog också slagit till och köpt dem om jag hade besökt mässan.
  Jag har märkt att man blir mer och mer selektiv och köper finare saker med åren!
  Grattis till dina fina köp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man blir väl lite finsmakare med åren... ;)
   Hittade för övrigt något på mässan idag som jag tror att du vill ha. Bild kommer i nästa inlägg!!

   Radera
 12. Riktigt fina ljusstakar och som sagt, skulle du bli less dem lär du kunna sälja dem och få igen pengarna ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tror jag med. ;) Tack för härligt sällskap hela helgen - vilken helg det har varit! :)

   Radera
 13. Hoppas att du inte betalade jättemycket för planscherna. De ser ut precis som dem som säljs (ganska billigt) på Malmö museum i samband med utställningen Mode utan midja. (En jättebra utställning för övrigt, pågår till september om man har vägarna förbi Malmö och gillar gammalt mode.) /Olivia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Olivia! De var ganska dyra från början, men jag tycker att jag prutade ner dem till ett bra pris med tanke på att de är inramade också. :) Och jag visste att de kom från Malmö Museum, har ringt dit och försökt köpa planscherna därifrån men de ville inte skicka... :( Men men, hinner jag dit innan september ska jag definitivt besöka utställningen. Och kanske köpa fler planscher. ;)

   Radera
 14. Verkligen snygga ljusstakar. Angående siffrorna under så tror jag att de i detta fallet är modellnr eftersom de är olika. Oftast finns det ytterligare en bokstav och siffra under som då skulle vara dekorbeteckningen. Om det stämmer så finns kanske dessa ljusstakar bara i denna dekoren. Någon som vet om det är så? Fajansmålaren med kronan är för övrigt inte Karin Björquist utan Karin Gustavsson. // Lars

  SvaraRadera