3 februari 2013

"Ny" textil

När julen städas ut känns det alltid lika skönt att byta ut alla textilier! Och jag har hunnit samla på mig en del "nya" retrotextilier under de senaste veckorna...

Precis innan jul fick jag, Mangania du älskade och Prylodesign hälsa på Randiga Tråden och titta på hennes underbara textilsamling! Jag köpte bland annat med mig en rolig psykedelisk gardinkappa med bollfrans. Den är lätt hysterisk men blir en riktigt rolig färgklick i köket.


Och det har blivit mer ny textil i köksfönstret. På en loppisrunda med "4-gruppen" förra helgen hittade jag en söt liten löpare som hamnade på fönsterbrädet. Den stora lila krukan kommer från Bo Fajans och den lilla mintgröna från Gabriel (och den har jag köpt hos tid & rum).


Självklart har det kommit en ny duk på köksbordet också! Läckert mönster och härliga färger, signerad Maud. Och den har jag fått av snälla Mangania du älskade!

Nu kommer jag ifrån textil-spåret lite, men jag måste bara visa den här skönheten som jag köpte i mellandagarna. En underbar pinnsoffa från Nesto! I en mintgrön nyans som passar förvånansvärt bra med den mintgröna väggfärgen.


Mer textil! Även fönstret i vardagsrummet har fått en ny gardinkappa. Den här hittade jag för ett par veckor sen, men jag har inte lyckats identifiera mönstret och vem som formgivit det. Tyget har i alla fall otroligt fin kvalitet och gardinkappan är dubbelsydd med mönster på båda sidorna. Någon läsare som känner igen det?

13 kommentarer:

 1. Som vanligt fina bilder från ditt hem :)
  Kul att se att krukan trivs bra bland andra fina saker!

  SvaraRadera
 2. Jättefina gardiner! Ligger däckad i feber och drömmer om våren loppisar

  SvaraRadera
 3. Fina bilder, och grattis till soffinköpet!

  SvaraRadera
 4. Den blå gardinen vet jag ju blev en riktig karamell i ditt kök :) Fina textilköp.

  SvaraRadera
 5. Du ser jag hadde rätt, duken blev perfekt :-D

  SvaraRadera
 6. Läckra tyger och gardiner. Soffan var ju otroligt snygg. Passar perfekt hos dig!

  SvaraRadera
 7. Vilken utmaning med bollfrans men det gör ju hela gardinen så fräck och tidsenlig, tillsammans med den fina färgen och mönstret.
  Och så blir jag sugen att fingra på dina blommor i fönstret. Jag blir riktigt nostalgisk när jag tänker på mormors kruka som stog i sovrummet. Citrusdoft på fingrarna,,, ;)

  SvaraRadera
 8. Så snyggt det blev med "nya" gardinen. Tack för ett jätte trevligt besök.

  SvaraRadera
 9. Gardinen är ju fantastisk! Bollarna mildrar det psykedeliska så att den blir är BUSVASS!

  SvaraRadera
 10. Åh, vad läckert! Riktiga vårkänslor när man ser ditt fina kök, älskar bollfrans.

  SvaraRadera
 11. Måste säga att du har verkligen öga för det där med retrotextilier. Riktigt snygga dukar. Den första gardinen är så fin.

  SvaraRadera
 12. Vilken fin soffa! Härliga tider när man hittar något så läckert!

  /Josefin

  SvaraRadera
 13. Duken!!! Så fin och soffan var inte fy skam heller. :)

  / Viktoria

  SvaraRadera