21 april 2013

Lite smått och gott...

Våren har äntligen kommit till Stockholm, och nu börjar man verkligen längta efter utomhusloppisarna! Har hunnit gå på en del senaste veckorna (både utomhus och inomhus) men de stora fynden har uteblivit. Men lite smått och gott hittar man alltid! Som den här snygga teburken som jag köpte på Cityloppisen förra söndagen.


Med en ovanligt snygg hällpip. Importerat av AB Törsleff Co.


På samma ställe fyndade jag även den här supersnygga ljusstaken i teak av Stig Sandkvist. Stig föddes 1928 i Vemdalen och blev en mycket skicklig slöjdare som gjorde vackra skålar och ljusstakar på 50- och 60-talet.


Igår var det Årsta Mercado, vilket innebär härlig loppis på Årsta torg. Jag mötte upp Mangania du älskade, Gilas grotta och Orange Retro och vi tog ett varv där, vissa med större framgång än andra. Jag hittade inget som föll mig i smaken, men som tur är hade tid & rum en egen liten loppis utanför butiken och där slog jag till på det här portionsförpackade tvättmedlet för vantar och handskar i fin ask.

Sen bar det av till Midsommarkransen och där okynnesköpte jag ännu ett gulligt djur. En skotte med evighetskalender, som tröst för att jag aldrig köpte den på Antikmässan i Älvsjö.

10 kommentarer:

 1. Jätte fina fynd som kommer passa in perfekt hemma hos dig! :D

  SvaraRadera
 2. Vemdalen skall vi till i sommar. Kanske skall hålla ögonen öppna :)
  Riktigt fina fynd (som vanligt)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag verkligen att ni ska göra! Bildgoogla Stig så ser ni vilka godbitar ni kan hålla utkik efter!

   Radera
 3. Härliga inköp! Stigs ljusstake tycker jag oxå om. Även hans skålar. Priserna har stigit på hans alster men visst kan man hitta på loppis....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, har spanat på hans ljusstakar i antikaffärer tidigare men varit för snål. Nu hoppas jag att jag hittar en till på loppis framöver, för de vore snygga i par... :)

   Radera
 4. Idel snygga inköp. Och för att inte tala om praktiska ;-) Alla loppisfynd är praktiska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulrika, det är bra att du hejar på mitt fortsatta köpande! ;)

   Radera
 5. Vilken underbar teburk. Jag har en hel del burkar, kanske till och med FÖR många... Fast jag har ingen med en sån där hällpip, så vid närmare eftertanke, så har jag INTE ALLS för många. En sån ska jag hålla ögonen öppna efter i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter ju som du har minst en för lite då tycker jag! ;)

   Radera