12 juli 2013

Underbara Täby!

Det har blivit mycket Täby nu i sommar, men så är det ju en av Stockholms härligaste bakluckeloppisar också! Och trots att många tipsat om den, och det kommer fler och fler människor dit som slåss om fynden, så kan man fortfarande hitta mycket fint där!Som för ett par veckor sedan, när jag åkte dit med en vän som aldrig varit där förut. Vi fyndade fina saker båda två, och jag hittade nästan genast den här stora läckra ljusstaken av Jens Quistgaard.

Den hamnade snabbt på det lilla sidobordet i teak och nu när den fått sina turkosa ljus trivs den bra med fatet och katten från Gefle.

Min Ring-samling kompletterades med en gräddkanna i ny storlek. (Undrar hur många det finns?)


Lite nostalgivarning på den här Myntrik-sparbössan! Fin färg dessutom! Den blir en fin present.Och så på sista vändan, plötsligt stod de bara där! Två små City-krukor av Hjördis Olfors från Upsala-Ekeby i perfekt skick! En bra avslutning på en trevlig loppisdag!

11 kommentarer:

 1. Verkar ju vara ett bra fyndställe!! Synd att man bor så långt ifrån. Men vi har ju som tur är en hel del bra bakluckeloppisar även i Skåne!

  Massor av fina fynd! Gillar speciellt "Myntrik" och "City"-krukorna.

  SvaraRadera
 2. Oj! var det där mina ventiler till Volvon hade hamnat? ja ljusstaken alltså..ja dom ser misstänkt lika ut..så kallad återvinning är ju på tapeten..

  Riktigt snyggt med citykrukorna...sånt gillas!!
  Kul att du gillade presenten....nån viskade att porslin är grejen=)
  Vill du ha en Höganäskopia får du hojta..=)

  SvaraRadera
 3. Quistgaardljusstaken gillade jag bäst! Riktigt fin!

  SvaraRadera
 4. En fin Ring- och vad spännande för dig(och oss läsare)att se hur samlingen växer! Jag tror att du kommer att upptäcka många nya delar,,,
  Det är ju faktiskt kaxigt att samla på grönt glas.
  Känns odödligt stiligt,,,

  SvaraRadera
  Svar
  1. ,,,,och grattis till ett jättefint reportage i RETRO! Ögonmums i färg - me like :)

   Radera
 5. Så snyggt det blev med turkosa ljus i ljusstaken!

  SvaraRadera
 6. Ännu en gång har ni skött er utmärkt men allt för kort tid för att hinna med en riktig genomgång...så tummen upp för ett kanonjobb och nu kan det väl inte finnas någon som missat att just loppis är stället man ska uppsöka..för det som sökes finnes oftast just på loppisar.
  Bra jobbat!!

  SvaraRadera
 7. Du är ju världsbäst på att hitta krukor! :)

  SvaraRadera
 8. Ring-serien gillar jag stenskarpt! Fina fynd!

  http://365dagarloppis.blogspot.se

  SvaraRadera
 9. Krukorna är verkligen snyggast. Och ljusstaken var häftig som sjutton!

  SvaraRadera
 10. Hej! Jag såg ditt fina hem i Hus & hem Retro. Oj oj oj! Det var det finaste jag någonsin sett! Tack för att du visade upp det! /Anna

  SvaraRadera