2 december 2010

Pudriga pasteller, lite blått såklart och en kortlek!

Har gnällt lite på Stockholms Stadsmissions butiker tidigare för att jag tycker att de brukar sätta vansinnigt höga priser på precis allt som är signerat oavsett skick. Men i veckan har jag lyckats göra några riktigt bra fynd där så jag tar tillbaka allt!

De söta rosa assietterna från Arabias serie Sointu (formgiven av Kaj Franck) fyndade jag för en tia styck. Pastellfärger är väl egentligen inte något jag gillar, men de hade en så fin rosa färg och så passar de så bra ihop med den mintgröna kannan (också från Arabia) som stod kvarlämnad i kylen när jag bytte till mig min första lägenhet i Stockholm.

Sen gjorde jag ett sånt där fynd som jag inte trodde att man kunde göra längre! Såg tre stora härliga mattallrikar i serien Koka Blå (formgiven av Hertha Bengtson för Rörstrand, tillverkad 1956-88) i väldigt bra skick, en av tallrikarna har en nagg på undersidan. Den här serien är ju så pass känd och tydligt märkt så jag räknade med ett högt pris - och tappade nästan hakan när jag såg att de såldes för bara 10kr styck!

Och så veckans roligaste fynd! Två kortlekar från Piatnik med illustrationer av Bjørn Wiinblad (mest känd för sin formgivning vid Nymølle Fajancefabrik och Rosenthal). Kortlekarna ligger i en guldkartong som fortfarande är inplastad, vet knappt om jag vågar öppna den men jag är ju såklart nyfiken på hur de klädda korten ser ut och om båda lekarna har samma gula baksidor... Veckans dyraste fynd, men väl värd de 40kr jag betalade för den.

7 kommentarer:

 1. Shit, vilket fynd-stim du är i nu, bara att gratulera! :)

  Vi har en Arabia-assiett här hemma som vi inte identifierat men nu vet vi vad den heter, Sointu. Tack för det! :)

  Kortleken var spännande. Gillar det Bjørn Wiinblad gjort för Nymølle. Lite som en blandning av Stig Lindbergs figurer och en del jag sett på nån Arabia-mugg: http://www.tradera.com/STOR-MUGG-ARABIA-FINLAND-WARTSILA-1966-auktion_341165_122681790

  SvaraRadera
 2. Ja, jag är inne i ett bra flow nu! ;)

  SvaraRadera
 3. Vilka skönt pastelliga färger, de är inte min favorit heller men dessa var jättesnygga!

  SvaraRadera
 4. Jag vill ha kortlekarna. Vi smygsamlar ju Björn W, fast det säger vi inte högt inte ens hemma. För då kanske vi köper ännu mer av honom och vi samlar ju inte. Eller så gör vi det. Förvirrat? JA!

  SvaraRadera
 5. Fam Ljunggren - Tack! Det vore ju tråkigt att begränsa sitt samlande till vissa färger när det finns så mycket snyggt! ;)

  Lybtar - känner igen det där dilemmat. Officiellt samlar jag väl knappt på något, men ändå svämmar köksskåpen över därhemma och jag har massor med fina fat, ljusstakar, väggplattor och annat fint som jag inte riktigt vet var jag ska ha...

  SvaraRadera
 6. Vilka U N D E R B A R A assietter! Själv var det längesen jag fyndade just porslin (känns det som iaf). Bittert. Men tur för mina köksskåp (c:

  SvaraRadera
 7. Tack Stina! :)
  Ja, köksskåpen är ganska fulla hos mig. Men en assiett eller två kan man alltid "knö in"! ;)

  SvaraRadera