5 februari 2012

Megaloppis med mera

Igår var det alltså dags för Megaloppis i Solnahallen igen, alltid lika kul! Tyckte att det ovanligt mycket folk där den här gången, trots kylan ringlade kön lång en bra stund innan de öppnade. Jag mötte upp Mangania du älskade och Prylodesign och vi plöjde genom gångarna som hökar på jakt... Jag gjorde förvisso inga helt galna fynd men hittade fina saker jag verkligen ville ha till helt ok priser. Och det är ju inte heller så dumt!


En stor härlig skål i serien Negro av Ingrid Atterberg, Upsala-Ekeby. Nu har jag totalt tre delar i serien - alltså en samling?!


Tack vare Mangania du älskade så fick jag med mig fem teskedar och fem tårtgafflar i den här härliga bestickserien med rutmönster på skaftet. Har sedan tidigare tre vickningsgafflar och två längre "latteskedar" och nu är jag såklart väldigt nyfiken på hur många olika delar som gjorts!

En liten svart träljusstake i snygg design - kanske något för form55? Annars målar jag nog om den...
Bakom syns en liten lampa som jag tänkte hänga i köksfönstret så fort jag bytt el, älskar den funkisgröna lilla glaskupan.

Och så ännu en liten kastrull från Cathrineholm med Lotus-dekor. Just den här blå färgen är min absoluta favorit, inte helt oväntat.



Man skulle kanske kunna tro att vi var nöjda efter den här turen - men inte då! Vi hann även med en sväng till Huvudstaloppisen där de hade utförsäljning på det mesta. Jag hittade bara äldre smycken den här gången, till väldigt bra priser dessutom! Lite svåra att fotografera, men det är i alla fall ett mycket vackert strasshalsband med baguetteslipade stenar längst ner samt en brosch med lite grönaktig strass. Fick båda för totalt 75 kr och det kan man väl inte vara annat än nöjd med!



Och tro inte att det roliga slutade där! Jag hade hittat ett fint soffbord på Blocket och underbara Mangania du älskade var snäll nog att hjälpa mig hämta hem det. Ut med det tråkiga IKEA-bordet i ekfanér som stod i arbets-/gästrummet innan och in med det här charmiga från Bröderna Andersson med perstorpsskiva. Och visst passar det bra på den blå ryamattan och med de blå Lindshammar-ljusstakarna. I soffan två kuddar i Marimekko-tyget Siirtolapuutarha, en pläd av Viola Gråsten för Tidstrand och en sömning kisse.


Som avslutning så hade Mangania du älskade dessutom med sig en del fina saker till mig! En italiensk pippifågel, omärkt förvisso men vågar mig på att påstå att den är italiensk ändå. (Men kanske inte Aldo Londis serie Rimini Blu?) Skinkbestick från NilsJohan i serien Sitting Bull och två blå kaffekoppar från Vereco.
Lägger in en bild på hela min Rimini Blu-samling på hallbyrån också. Som med så mycket annat så är det ju fler desto bättre som gäller här med tycker jag!

Jag har sagt det innan och säger det gärna igen - vilken härlig dag!

26 kommentarer:

  1. tjohej vad mycket fint. grattis till lyckade inköp! gillar verkligen "negro", färgen på vereco-koppen och funkiskupan!

    SvaraRadera
  2. Bra utdelning! Önskar verkligen att man hade haft möjlighet att kika runt där.
    Jag har en likadan ljusstake, men jag har egentligen för många ljusstakar. Du kanske är intresserad av den jag har? Snyggare i par.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm, köpte den med tanken att du kanske ville ha den men... Tja, de skulle nog passa bra i sovrummet så. :)
      Får fortsätta jakten på något fint till dig!

      Radera
  3. Vilken trevlig dag vi hade igår (Tack) och fina fynd du gjorde men det såg jag redan på vårt lilla bloggfika men det är fint att se dom igen. Bordet är ju jättesnygg och visst passar det hemma hos dig och mattan hoppsan vad snygg.

    SvaraRadera
  4. Låter som en riktigt trevlig dag, kul med megaloppis!

    SvaraRadera
  5. Jättefina fynd som vanligt! Du har verkligen ett öga för fina saker!

    SvaraRadera
  6. Ja, vi lyckas få trevliga loppisturer när vi är ute, massa skratt och finafiiiina fynd! Akta er när snön smälter och vi kan snoka utomhus!
    P.s. Det ÄR en Aldo Londis Rimini Blu pippi!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi kommer rensa varenda loppis i krokarna i vår och sommar! ;)
      Och tack för länkarna om pippifågeln!

      Radera
  7. Vad mycket fint du hittade på Megaloppisen! :) Och soffbordet var verkligen en fullträff!

    SvaraRadera
  8. Oh lala! Negroskålen och soffbordet är ju riktiga fullträffar :)..men även de andra prylarna hade nog fått följa med mig hem om det varit jag som hittat dem!

    SvaraRadera
  9. Men herre guuuuuuuuud så mycket fina saker! Din matta i vardagsrummet är helt amazing! :)

    SvaraRadera
  10. Ja du Linda så mycket fint, fast sötast är förstås katterna.

    SvaraRadera
  11. Soffbordet var ju en riktig fullträff! Fina fynd men snälla måla inte om den fina ljusstaken! Det går bort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får väl se... Den kan funka i sovrummet så den hamnar kanske där. Utan att bli ommålad. ;)

      Radera
  12. Vilka fynd du har gjort och bordet var ju enastående. Grattis!/Kristina

    SvaraRadera
  13. Oj, vilken fyndsamling. Och så snyggt det blev med bordet. Det var ett riktigt fint köp!

    SvaraRadera
  14. Vilka fynd! Och GALET avis på dina rutiga bestick! Om du någonsin får för dig att byta dem så är jag v ä l d i g t intresserad! ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har svårt att tro att jag tröttnar på dem men skulle jag göra det så har du absolut första tjing! :)

      Radera
  15. Wow säger jag bara! Blått är flott! Gillar pippin starkt! Mitt piggsvin är helt säkert Rimini Blu men det är inte heller märkt. kanske är Pippin också Rimini? Väldigt lik iaf! Soffbordet var jättefint också. Många fina fynd för dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, både piggsvinet och fågeln är Rimini Blu! :)
      http://www.retrotogo.com/2008/03/aldo-londis-rim.html

      Radera
  16. Låter som en riktigt härlig dag.Fina inköp och så snyggt du har det hemma !

    SvaraRadera
  17. Så fint du har gjort det! Negro är ju hur läcker som helst! Härligt bord och en jätte söt katt!

    SvaraRadera
  18. Fina saker allihop, men min favorit är den funkisgröna. Ljuvlig!

    SvaraRadera
  19. Hade gärna varit där och smugit runt själv.
    Härliga inköp. bestiken gillar jag skarpt.

    Den turkosa mattan är ju hur vass som helst.

    SvaraRadera
  20. Vilka fina fynd! Särskilt Negroskålen, ljusstaken hade verkligen en fin form! Och vad toppenfint det blev med soffbordet!

    SvaraRadera
  21. "en pläd av Viola Gråsten för Tidstrand"...Vad skoj. Känner igen en hel del! Den pläden hade vi hemma när jag växte upp (född -64) Jag tror vi hade en som gick i turkost också! Morsan köpte Gråsten-tyg som hon sydde en klänning av... blå/turkost med lila körsbär... eller något sånt. Rimini Blu-samlingen känner jag också igen. Vi hade katten i mitt barndomshem. Kul. Nu ska jag söka vidare i din blogg, och känna mig som hemma ;-)!

    SvaraRadera