7 oktober 2012

Älskade Megaloppis


I helgen var det dags för Megaloppis i Solnahallen igen, alltid lika trevligt! Jag teamade upp med Gila och var där lagom till de öppnade igår. Hade tyvärr inte laddat med särskilt mycket kontanter och det finns ingen bankomat i närheten så det blev till att vända på slantarna, för det fanns otroligt mycket fint här! Fick med mig en massa vackert hem, och det första köpet var den här snygga burken från Gefle. Den kostade 150 kr, vilket jag ändå tycker är ett ok pris eftersom den är i perfekt skick.


Köp nr 2, mer Gefle! Tycker att de här små lövfaten av Arthur Percy är så fina, särskilt de turkosa. Såg ett ensamt turkost precis vid entrén som säljaren ville ha 75 kr för. Det var jag lite för snål för, och tur var det! En rad längre bort fick jag fem löv för totalt 100 kr.

Sedan blev det lite textila fynd, här fyra rasande snygga äggvärmare som blev mina för totalt 50 kr.



Hos samma säljare hittade jag mina drömmars julduk, Kajsa Nordströms Vinterstad eller Vår lilla stad. Den har ett par små fläckar som jag hoppas försvinner i tvätten, för 20 kr var det värt att chansa.

En mycket söt (och svårtfotad) vintageklänning blev det med. Skirt ljuslila tyg med svarta prickar och detaljer, kostade 80 kr.


Hos trevliga Luchur hittade jag en ny vas av Bo Borgström för 60 kr. Den gör sig bra i samlingen som nu fått flytta till vardagsrumsfönstret.



Sista köpet gjorde jag precis innan vi skulle bege oss hemåt, då jag fick syn på den här söta lilla grisen! Självklart skulle jag få med mig ett gulligt litet djur från Megaloppisen, det gick inte att motstå den blicken. Särskilt inte när det stod 40 kr på prislappen. Den lilla sparbössan är helt omärkt, men den handmålade dekoren under glasyren gör att den känns lite äldre. Jag har försökt söka lite efter dess ursprung men ingen lycka såhär långt. Någon av er läsare om känner igen den?


Det fanns ovanligt mycket fint på den här Megaloppisen och jag hade absolut kunnat köpa mer saker om jag haft med mig mer saker. Här kommer bilder på några fina saker som jag inte köpte:

Stor fin uggla av Tore Borg, 120 kr.

Snygga och söta mössor av Kaksmulan Design.

Jätteläcker kjol i tyg av Sven Fristedt.

Vovve och björn från Upsala-Ekeby, gillar särskilt hunden som hade en ovanlig grön nyans. 200 kr styck.

Två små skålar och ett fat med den fina Lotus-dekoren. De små skålarna kostade 150 kr tillsammans.

En charmig, omärkt liten kissekatt, 120 kr.

Snygg väggklocka i läcker färg.

Vacker fajanskanna av Stig Lindberg, kostade drygt 2 000 kr.

Karott i nyskick, Marianne Westmans underbara dekor My Garden för Rörstrand.

En snygg liten skylt till damtoaletten, behövde en rejäl upputsning. Hade förmodligen pungat ut med de begärda 120 kr som säljaren ville ha för den om jag haft pengar kvar.


Missade ni Megaloppisen den här gången så får nya chanser i februari och april nästa år!

43 kommentarer:

  1. Håller med om att de små faten av Percy är underbara. Har aldrig sett den blå färgen innan. själv har jag vita svarta och gula. Den svartvita katten har jag en liknande från mitt föräldrahem. Tyvärr vet inte jag heller något ursprung.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag börjar tro att katten kan vara norsk... Ska undersöka det vidare!

      Radera
  2. Vad trevliga saker som du hittade!
    Burken hade verkligen en fin dekor och vettigt pris men det bästa var nog kanske julduken som verkar vara ett måste hos många retro-diggare.
    På Tradera brukar Kajsa Nordströms duk(tog tid innan jag hittade hennes signatur!) gå för 500 kr när det närmar sig 1 advent och det är mycket bra för en tryckt duk.Så om småfläckarna inte går bort så får du väl ha överseende ;)

    Ps. Katten har jag tre modeller, det har du kanske sett. Undra hur många det finns?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Julduken är jag mycket nöjd med, även om jag inte lyckats få bort fläckarna än.
      Och dina katter är jättesöta, vi får väl se hur många olika du får ihop med tiden! ;)

      Radera
  3. Så mycket fint! Grisen var ju helt underbar! och duken är också mina drömmars duk! Hoppas den blir ren. 20 kr var ju ett jättefynd! Dina blå Bo B-vaser är såååå fina. Allt du köpt är jättefint :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna, jag är väldigt nöjd med alla mina köp! :)

      Radera
  4. Alltså, äggvärmarna! Helt underbara! Och vilket fyndpris för Vinterstad. Jag är så glad över min som jag köpte förra året.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är inte ofta jag använder äggvärmare, men nu när jag har såhär fina så måste jag! :)

      Radera
  5. Åh, vad mycket fint du köpt och så mycket fint det fanns som du inte köpte! Önskar att jag hade kunnat vara med på loppisen!
    Den svartvita katten hade jag velat ha, gröna hunden, grisen,duken.....

    SvaraRadera
  6. Wow, vilka fynd! Grisen är helt underbar!

    SvaraRadera
  7. Den lilla kissen är fortfarande osåld och kommer kanske med på antik- och samlarmässan i Jakobsberg om några veckor, med ett lägre pris :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Spännande, tack för tipset om mässan i Jakobsberg!

      Radera
    2. Katten kom aldrig till Jakobsberg men jag såg att du gjorde det :-D

      Radera
    3. Ja det är väl klart, tack för tipset! Var så inne i att titta på allt det fina, så jag såg tyvärr aldrig dig. Men kanske ses vi snart igen på någon annan mässa? :)

      Radera
  8. Jösses vad du fyndade!!! Imponerad och vi hittade "nästan" samma burk...*hehehe*...men jag betalade 50:- för min men det är väll dekoren som kostar ;-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, du slog mig på fingrarna vad gällde att göra ett ekonomiskt fynd, men jag är nöjd med min burk ändå. ;)

      Radera
  9. Oj så många fina saker du hittade. Vilket fynd med julduken, den är jättefin. Jag letar också efter en sådan men den brukar bli jättedyr. Hoppas du får bort fläckarna.

    SvaraRadera
  10. Fina fynd! Typiskt att man inte var där!

    SvaraRadera
  11. Men så många fina fynd! måste bara komma loss någon gång, skulle vara så kul att ses igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det tycker jag! helgen 27-28 oktober händer det mycket skoj - hör av dig om du vill följa med någon dag!

      Radera
  12. Det var på lördagen man skulle ha vart där för du har ju gjort jättefina fynd!

    SvaraRadera
  13. Oj så många tjusiga fynd!!! Duken ska du vara mer än nöjd över (trots småfläckar) Själv betalade jag nog drygt 300 på Tradera. Ett måste som julduk ju!! :D

    SvaraRadera
  14. Har inte läst en retroblogg på jag vet inte hur länge och som vanligt när jag väl får lust går jag in på din först och som vanligt blir man inte besviken! :) Vilka superfynd du gjort! Det är nästa så loppislustan kommer tillbaka litegrann, lagom tills säsongen är över. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Sandra! :) Och ja, visst är det trist att sommarloppisarna är slut för den här omgången, men man får vara lite kreativ och komma på andra sätt att fynda. Jag har ju till exempel fyra snygga tekoppar som du ska få nästa gång jag åker ner! :)

      Radera
  15. Satt och tittade på din burk igen. Undrar hur många olika lock som gjorts till den?
    Ditt är ju enfärgat, mitt, som jag visat på mina köksbilder, är rödvitt och dessutom har jag en burk i väldigt dåligt skick i Hulebäck som har teaklock!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror inte att de ska ha teaklock i original men jag är ingen expert. Annars verkar de ha varit kreativa på Gefle och gjort många spännande varianter! :)

      Radera
  16. Vilka fina saker du fick tag i. Duken är ju helt underbar. Hoppas att fläckarna går bort.
    Är faten askfat? Vi har ju en massa löv från Rörstrand av GN, vet inte om de är askfat eller vad de skall användas till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR askfat men jag ser det så här :-)
      Funkar till: Tepåsen, Wasabin, Amuse-bouchen, Ringen, Chokladbiten eller något annat lämpligt!!! :-)

      Radera
    2. Vilka fina saker du hittade. Kjolen spanade jag på länge och provade tillslut. Den gick bara halvvägs runt midjan:) det satt en svart/vit på samma galge som var bedårande, men också den var en liten 34. Tack för hjälpen med korv och kaffe!

      Radera
    3. Askfat eller inte, man kan tack och lov ha dem till mycket bättre saker! ;)

      Och ja Karin, det var riktigt tråkigt att de fina kläderna var så små!

      Radera
  17. Fantastiskt att så mycket fynd fanns kvar när det öppnade. Jag har lyckats ta mig in innan öppning varje gång det har varit i Gbg och det rensas rejält innan öppningsdags.
    En sådan julduk fanns hemma när jag växte upp. Men den var ju gammal så den slängdes för många år sedan. Jag är nog den enda som uppskattar (lagom) gamla grejer i min släkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev själv förvånad (och överlycklig) över att det fanns så mycket fint kvar!
      Och då hoppas jag att du hittar en likadan duk snart, dels är den fin och dles kan det vara kul ur ett rent nostalgiskt synsätt.

      Radera
  18. Åh neeeeeeeeej! Om du ändå vetat att jag söker med ljus och lykta efter de där toaskyltarna. Det finns ju en med herre också. 120 pix var ett bra pris för något som är svårt att hitta. Well, well, nästa gång...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade mer än gärna köpt den själv, men när jag kom dit hade jag bara 60 kr kvar. :(
      Men jag ska hålla utkik efter en sådan åt dig med!

      Radera
  19. Härliga inköp du gjorde! Jag tror att jag höll i duken på lördagen och att den då hade ett högre pris :)
    Jag kom hem med två fina tyger och en liten present till någon. Tyvärr alldeles för höga priser för att "loppis" ska vara rätt namn, men mycket fina saker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men - hur kunde jag missa dig där då? Ja, någon loppis är det väl inte riktigt längre men man kan ju ha tur! :)

      Radera
  20. Vilka otroligt fina fynd du gjorde i Solna. Har tyvärr missat den loppisen, får se till att vara mer vaken i februari för dit måste jag bara känner jag :). Din glassamling i vardagsrummet är fantastisk, vilken fin färg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Megaloppisen är en personlig favorit så den kan jag verkligen rekommendera! :)

      Radera
  21. Finfina kuvertaskfat med möjlighet till "omfunktionering"! De andra fynden gar inte av för hackor de heller...
    Trevlig helg,
    e-loppis

    SvaraRadera
  22. den DÄR julduken alltså, morr! nu är jag avis! hittar du en till så tänk på mig, ok? :) allt det andra var också fint.. men duken..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan vara den finaste julduken ever! :) Men jag behöver ju faktiskt bara en, så hittar jag en till är den din! :)

      Radera