8 mars 2013

En liten söndagsutflyktI söndags bar det av på en mycket trevlig liten utflykt med Gilas grotta, Kaksmulan, Mangania du älskade och Prylodesign. Vi hade siktet inställt på Lata Pigan och Klarafina utanför Enköping och det var helt klart en upplevelse att komma dit! 400 kvadratmeter vintage, retrotextil, porslin, lampor, möbler m.m. Inga loppispriser såklart, men vissa saker var mer prisvärda än andra. Bjuder på några mobilbilder här ovanför, blev alldeles för uppspelt av allt fint för att tänka på att ta upp den riktiga kameran.


Efter att ha tittat och känt och suktat och funderat så slog jag till på två saker. Först en vacker klänning av Maud Fredin Fredholm i härliga blå nyanser.
Och så en underbar grytvante med rosor från STOBO, formgiven av Al Eklund. (Som passar fint ihop med grytvanten av samme man som jag hittade på Årsta Prylbod i vintras.)

På vägen tillbaka till Stockholm stannade vi till hos Möbler & Ting i Grillby och där gjorde jag ett lite oväntat fynd. En gammal skotte i gjutjärn. Ja den ser väl söt ut, tänker ni kanske nu...

... eller? Charmig som tusan är den i alla fall! Och även om den egentligen inte alls passar in hemma hos mig så blir den perfekt som dörrstopp till balkongdörren i sommar. Har ju alltid svårt att stå emot charmiga djur så det är skönt att kunna hitta ett vettigt användningsområde till ett av dem i alla fall.

13 kommentarer:

 1. Den där vovven blir bara charmigare & charmigare för varje gång jag ser den! Det skall bli kul att se den på plats när första utomhusfikan kommer... med katter som sällskap ;-D

  SvaraRadera
 2. hunden är bara så underbar. Vilken tygskatt. Grattis till grillvanten, då får jag behålla min.

  SvaraRadera
 3. Oj vilken textildröm..där skulle man kunna spendera en bra stund i jakten på det perfekta retrotyget.

  SvaraRadera
 4. Vilka tyger!!! Måste varit svårt att hålla tassarna borta.

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken massa fina tyger! Hunden var urgullig, den skulle jag inte kunnat motstå! Den är säkert menad att vara ett dörrstopp.

  SvaraRadera
 6. Var tvungen att kolla vart Enköping låg och det ligger ändå inte så långt bort, tar man bilen så går det väl på en timme och med tåg... ja, det var väl lite värre, två timmar, men ändå. Känns som ett ställe man bara MÅSTE besöka!

  Vad var det för typer av priser?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inga loppispriser i alla fall, men vissa saker är mer prisvärda än andra. Jag är helt nöjd med priset på mina två inköp! Kan vara värt att tillägga att de inte tar kort, så bunkra med kontanter!!

   Radera
 7. ha, ha...hunden är ju för underbar!

  SvaraRadera
 8. Alltså, jag får helt ont i magen av allt fint!!! Nu vet jag ju att jag bara måste tvinga pappa att skjutsa mig dit nästa gång jag kommer ner...

  SvaraRadera
 9. Där har jag varit! Vilket textilberg! Mycket ögongodis att titta på,,,men ögonstenen var väl hunden! Jag förstår dig. ;)

  SvaraRadera
 10. vilket ställe, spättan! jag måste ju dit.. SNARAST! fina inköp gjorde du också, som vanligt. :)

  SvaraRadera
 11. Tack för tipset om Lata Pigan det ska jag försöka lägga på minnet.

  SvaraRadera