22 december 2010

Varning för färgchock!

Som jag skrev i lördags så har jag inte loppisfyndat så mycket den sista tiden, men hittat mycket fint på Tradera! När jag dukade upp senaste veckornas fynd så blev det en riktigt färgsprakande samling.

Det här söta lilla uppläggningsfatet kommer från Rörstrand och tillhör serien Måne (just det här tillverkades 1964).  Det är 13x19cm och passar perfekt i min lilla blå samling ute på hallbyrån.

Ännu mer från Rörstrand, nu en söt liten lockask (har även en blå). Kan inte påstå att det här var något jag behövde till min samling men för 1kr + frakt var det svårt att låta bli. Får lite påskkänslor när jag ser den och det känns betydligt roligare att ge bort den här med lite påskgodis i än ett påskägg.

En till lockask, den här från Bo Fajans. Den större köpte jag tidigare i höst och den lite mindre är ny. (Undrar om de finns i ännu fler storlekar?) Jag har sett att de här även finns i gult men de är jag inte lika pigg på...

Ännu en California-skål (Rörstrand, Carl-Harry Stålhane), den grönsvarta är ny och den turkosa fyndade jag på Megaloppisen i Solna i november. Gillar verkligen de här med svart, helt klart en serie jag funderar på att börja samla på. (Har sen tidigare även en skål och två tallrikar i den grå-röda färgsättningen.)


Två delar till i min favoritserie Scherzo från Rörstrand, designad av Gunnar Nylund. Nu har jag del 1, 4, 6 och 9 och jag är väldigt sugen på att samla ihop alla delar! Vad jag vet så finns Scherzo i den här lila färgen samt i olivgrönt (heter då Oliv), vitt och ljusbrunt. Det är främst de lila jag är intresserad av och är det någon av er läsare som har en del jag saknar och kan tänka sig att byta/sälja så snälla hör av er!

Och såhär dan före dopparedan så tänker jag ta en liten paus från bloggandet. Nu blir det mys med släkt och vänner ett tag framöver, men jag misstänker att jag är tillbaka i mitten av nästa vecka.

Önskar er alla en riktigt härlig jul!

6 kommentarer:

 1. Måne-fatet är jättefint. Och jag håller med om att Colorado med svart på är snygga nog att samla på.

  Vi får allt ta en loppis-fika nästa gång jag är i Stockholm, ska ev ner igen i februari skulle jag tro.

  God jul!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig liten samling! Skulle du tröttna på den lilla skålen med lock kan du ju höra av dig ;) Hehe

  SvaraRadera
 3. God jul!

  Läckra California prylar.
  Myckert vackert även från Rörstrand.

  SvaraRadera
 4. Scherzo från Rörstrand var en ny kunskap för mig, otroligt läckra. Är också svag för California och helst då i limegrönt och svart!

  SvaraRadera
 5. Ohhhhhhhhh, vilka härliga saker och färger.
  God fortsättning och GOTT NYTT ÅR 2011.
  Det ska bli spännande att fortsätta följa din blogg under nästa år. På återhörande!! Carina

  SvaraRadera
 6. Maria - ja, det vore jättekul! Vågar knappt räkna på hur många år det är sen vi sågs sist... Hur går det med ert bloggandet föresten? ;) Saknar rapporterna om era fina fynd. :)

  Clinen - den röda eller den gula? För den gula skulle jag kunna klara mig utan, men de två röda håller jag hårt i! ;)

  Fam Ljunggren - tack, och god fortsättning!

  precis en sån - Scherzo verkar inte vara så känd tyvärr, svårt att hitta mer info om den, och fler delar...

  Cinna - tack och detsamma! :) Ser fram emot många många bilder på alla dina snygga vaser!

  SvaraRadera