23 maj 2011

Guidad loppistur i SumpanI lördags fick jag sällskap av Gila som tog med mig på en loppistur i Sundbyberg. Men vi började dagen på Erikshjälpen i Spånga där vi fyndade lite smått och gott.
För mig blev det två fina gardinkappor, en liten duk och så två glasunderlägg i serien Kastehelmi. Blev först lite förvånad över att de hade Arabia-dekaler, men efter ett besök hos Precis en sån så förstår jag hur allt hänger ihop.

Väl i Sundbyberg blev det både fika och fynd, kan det bli bättre? Där Gila fyndade sin String-hylla blev jag en västtysk golvvas rikare. Jag har inga planer på att börja samla på tyska vaser som Tusen vaser, men just de blågröna från Bay går alltid hem hos mig.


Och på sista stället gjorde jag mitt favoritfynd för dagen, tre härliga Granada-tallrikar från Rörstrand för bara en tia styck! Hurra!

11 kommentarer:

 1. Du lyckas alltid fynda vart du än kommer! Rörstrandstallrikarna var lite släkt med Eden - kanske en kusin! Fint 60-talsmålade.

  SvaraRadera
 2. Kastehelmi faten och Granada tallrikarna jättefina och till bra pris! Grattis!

  SvaraRadera
 3. Lånade boken Svenska serviser 1950-1975 idag men Granada fanns inte med...saknar även andra serviser i boken....den är inte så fullständig...Vi ses!

  SvaraRadera
 4. Nu har du så mycket fint att du inte får plats själv snart. Ska du börja sälja?

  SvaraRadera
 5. Tallrikarna var jättefina. Tror inte att jaghar sett sådana förr. Hoppas att du hittar 3 till. Mest förtjust blev jag dock av den lilla blå duken. Grattis till alla dina fynd!

  SvaraRadera
 6. Du är verkligen bra på att fynda! Vårt kontor flyttar till Sundbyberg någon gång i höst. Då hoppas jag också på en guidad tur :-)

  SvaraRadera
 7. Vilka fynd! Jag har en liknande Bay-vas, det är nåt speciellt med de där...svåra att lämna kvar på loppisar ;)

  SvaraRadera
 8. Härlig vas och loppisrunda:) Du är otrolig på att hitta grejer, har verkligen näsa för fynd!

  SvaraRadera
 9. Väldigt läckra tallrikar. Och snygg vas!
  Det står en väldigt fin lampfot i liknade färger och struktur på Myrorna hemma hos mig, har stått där länge nu, tänker på dig varje gång jag ser den. Något du är intresserad utav? Tror den kostar 40-50 kr eller något. Jag kan köpa den om det är något du letar efter. Finns även en liten gabriel fågel i turkost med blå blomma.

  Angående Vienetta Konsum förklädet på min blogg så har jag tyvärr redan sålt det till Japan. Dom är riktigt snabba Japanerna! Hon förhandsbokar mina grejer en sekund efter att dom kommit ut på min blogg. Men om jag hittar ett till så mailar jag dig först! Ska sälja mina blå/gröna/ vita tunna transparenta gardiner/stort tygstycke snart oxå. Är du intresserad? Innan Japanen tar det menar jag.

  SvaraRadera
 10. Bay-vasen liknar en som står hemma hos mina föräldrar, tror jag i alla fall, ska kolla när jag åker upp i sommar...det är dock en stor golvvas.

  Granada är ju fin, det finns en massa delar till den servisen, både koppar och bordsservisdelar. Jag har själv en tekopp/kaffekopp med fat, eller tror jag ev. har flera koppar, men bara ett fat. Felaktigt har Marianne Westman angivits som dekorskapare, det stämmer dock inte.

  SvaraRadera