15 maj 2011

Veckans fynd

Ibland snurrar allt på så fort så man hinner inte riktigt med, så har det varit den här veckan. Mycket på gång, stora beslut att fatta och det ger mig alltid en hel del beslutsångest. Och tyvärr har bloggandet blivit lite lidande av det. Men nu är beslutet fattat och jag kan pusta ut en stund. (Innan det är dags att genomföra alla förändringar.) Men oroa er inte, självklart har jag fyndat lite i veckan! Det är ju den bästa terapin som finns...

Vi börjar med ännu en Eden-karott som jag kom över till ett bra pris, genom Blocket såklart. Den jag har sen tidigare är tyvärr nedpackad så jag kan inte jämföra men jag tror att den här är snäppet mindre.

Är det något jag har lite av så är det djupa tallrikar (hade faktiskt bara tre Pyret-tallrikar tidigare) så jag blev väldigt glad när jag hittade de här fyra läckra Rio-tallrikarna från Rörstrand.

Ännu en liten Gabriel-fågel, i ny färg och en kakao-burk i serien Kulinar av Marianne Westman för Rörsrand, tyvärr utan lock.

Och det märks att sommaren närmar sig med stormsteg för det ploppar upp snygga ytterfoder överallt nu tycker jag. Två blå har jag fått med mig den här veckan, båda från Upsala Ekeby. Den lilla krukan hittar jag faktiskt ingen information om trots att den är tydligt märkt, den lite större tillverkades 1967-70 och är formgiven av Mari Simmulson.

Nu blir det hockey för hela slanten, heja Sverige!

11 kommentarer:

 1. Eden är ju underbar men tyvärr ofta alldeles för dyr...:-S Dekoren på tallrikarna var riktigt läcker -jag har inte sett den förut faktiskt!

  SvaraRadera
 2. Jättefina fynd! Eden karotten är ju jättesöt.

  SvaraRadera
 3. Den lilla blå UE-krukan såg jag två av i helgen. Han som sålde brukar vara dyr så jag frågade inte ens om priset.

  En hel Eden-serivis vill du kanske få ihop?

  Blir förstås nyfiken på vad du har beslutat, men troligtvis vill du behålla det för dig själv. Hoppas i alla fall att det är något positivt!

  SvaraRadera
 4. Ooooh, som tallriks-fantast så gillar jag verkligen dina Rio-tallrikar. Gillar färgkombinationen med turkos, grönt och svart. Fina fynd!

  SvaraRadera
 5. Färgmatchade fynd! Verkar varit en bra vecka trots stor beslutsvånda!

  SvaraRadera
 6. Eden är ju aldrig fel! Åh det var inte resten av dina fynd heller. De e bara å gratulera till fynden!

  SvaraRadera
 7. Jättefin karott, gillar den där serien.Kakaoburken även den föll mig in i smaken.

  Hoppas dina beslut och genomförandav det för dig mot rätt riktning! Lycka till!

  SvaraRadera
 8. "rio"-tallrikarna föll mig verkligen i smaken, de ska jag spana efter! de hade passat i mitt blågröna kök ju..

  SvaraRadera
 9. Helena - ja, hade gärna samlat på Eden men den är lite för dyr för min smak. Och Rio var ny för mig med, en ny favorit! :)

  Farfars lampa - tack, jag kan bara hålla med! :)

  form55 - där ser man, jag fick betala en hel femma för min lilla blå. ;) Och en komplett Eden-servis hade inte varit dumt, kanske något att börja samla på. Köper man en del i taget så känns det kanske inte att den oftast är så dyr...

  momaroria - ja, föll också för färgerna på Rio-tallrikarna! Mina hökögon spanade in dom från andra sidan av rummet! ;)

  Ulrika - jadå, några fina fynd piggar alltid upp! :)

  khina - tackar tackar, jag är rätt nöjd. :)

  Maria - tack, tack och tack! :)

  Allt det gamla goda - ja, de hade verkligen passat bra hos dig!Du får hålla utkik och samla ihop en hel servis! :)

  SvaraRadera
 10. Det är så roligt att följa andras samlande. Nuförtiden står jag alltid och pillar på de där Gabrielfåglarna när jag ser dem. Jag har liksom aldrig sett dem förut. Det är bara en tidsfråga innan jag har en hemma. Jag gillar ju fåglar i alla former.

  SvaraRadera
 11. Annette - jag tycker att du ska falla för frestelsen och slå till på en fågel eller två! ;) Skulle det inte passa perfekt med några små gula i ditt kök!?

  SvaraRadera