18 september 2011

Marimekko och UE

Igår mötte jag upp Gila och Loppistan för en jättetrevlig loppistur i Spånga och Sundbyberg och idag skulle jag egentligen ha träffat Prylodesign-Maria och hennes inköpare på Täby bakluckeloppis men det satte feber och halsont stopp för. Gårdagens fynd får vänta lite, först tänker jag visa ett par fynd från i fredags.


Efter jobbet tog jag en tur till min nya favorit Nilssons loppmarknad i Södertälje. Det hade inte hänt jättemycket sen jag var där senast, men jag hittade ändå en del fint. Första jublet kom när jag såg de här två avlånga kuddarna i trevliga Marimekko-tyget Siirtolapuutarha av Maija Louekari. De passar jättebra i soffan i arbetsrummet tillsammans med Viola Gråsten-pläden från Tidstrand.


Och sen hittade jag ett tillskott till min härliga ljusgröna samling. En stor fin skål från Upsala-Ekeby formgiven av Vicke Lindstrand.

Nu ska jag svepa in mig i en filt, tända lite ljus och äta glass. Imorgon är det måndag och jobb, hoppas att jag hinner läsa och kommentera alla inspirerande bloggar på lunchen. Trevlig kväll!.

12 kommentarer:

 1. Krya på dig! Vila och the m honung kan hjälpa. Jätteskoj att ses igår! :-)

  SvaraRadera
 2. Tråkigt att du har blivit sjuk, men det positiva är att du säkert har hunnit bli frisk till Kistamässan!
  Du bestämmer förstås själv, men hade det inte varit snyggare om du lade kuddarna åt andra hållet, bredvid armstöden?

  SvaraRadera
 3. Riktigt fina kuddar du hittat. Vi väntade på dig idag :) Men så trist att du blivit sjuk. Krya på dig!

  SvaraRadera
 4. Riktigt fina kuddar! Krya på dig!

  SvaraRadera
 5. lyckos dig som hittade de fina kuddarna, det är ju ett nytt tyg också! vi har en marimekkobutik här i stan där jag har spanat på precis det tyget.. :)

  SvaraRadera
 6. Väldigt fina kuddar! Snygga i den grå soffan.

  SvaraRadera
 7. Snyggt!! Min mor håller just i denna stund på att sy 4 st kuddar till mej i samma tyg, som jag köpte för några veckar sedan och skrev om i bloggen. Bilder kommer när de är klara. :-)

  SvaraRadera
 8. Alltså, vilka dagar är du där? Jag har varit där en gång nu bara, men det var verkligen bara skit! Jätterörigt och dyrt! Stod en massa tomma bord som jag antog att man kunde hyra, men det var alldeles dött... Blev så besviken :/

  SvaraRadera
 9. Snygga kuddar du har hittat, de piffade upp soffan. Mönstret är bedårande vackert. Btw både jag och herr Ljunggren kommer till Stockholm i november för ett besök på retromässan, vi ska försöka träffa upp med Gila, kanske du och andra bloggare vill hänga på?

  SvaraRadera
 10. Riktigt, riktigt snygga kuddar! Den där filten känner jag igen från barndommen, mamma hade en som jag inte gillade, för den va så stixig. Den bor hos bror nu. :) och fatet ska vi inte tala om. Jag har kastanjer i mitt för tillfället, väldigthöst-mysigt!

  SvaraRadera