19 februari 2012

Retrohandel hos La môme

Efter Antikmässan i Älvsjö var vi några retrobloggare som möttes upp hemma hos La môme för lite byteshandel. Och det dröjde inte länge förrän jag var glad att jag inte köpt något på själva mässan med tanke på hur mycket jag fick med mig härifrån... Allt på bilden ovanför valdes noga ut från det oändliga antalet bananlådor med vackra saker som Herr Movarp hade med sig.

Glas, glas och mera glas - så vackert! Från vänster till höger: blå vas ("Blå serien" 1960) och godisgömma, båda av Bertil Vallien för Åfors/Boda. Gräddkanna i serien Kastehelmi av Oiva Toikka. Två bambuvaser av Bo Borgström för Åseda.


De båda Vallien-pjäserna passar väldigt bra med min lilla okända glasburk med lock som jag fyndade på Skopan för ett tag sedan, och efter att ha sett en burk med likadant lock på Antikmässan (glömde tyvärr skriva upp i vilken monter) med Åfors-etikett så börjar jag undra om inte den också kommer därifrån.

Mer fint från Herr Movarp: fyra söta äggkoppar och en grön skål från Gefle, en smörskirare från Figgjo Flint och en kruka i skön grön färg i modellen Bästa från Bo Fajans.

Och som om inte det var nog så hade även form55 med sig lite fina saker till mig. Californiaskålen SEU i den mörkblå glasyren, en matchande svart ljusstake till den jag köpte på megaloppisen förra helgen, fyra vickningsgafflar med det läckra rutiga skaftet och en underbart söt liten vas av Bo Borgström. Jag tackar och bockar! (Ett inlägg om hela min samling Borgström-vaser kommer om några dagar.)

Så inte ett enda köp på mässan men ändå två fulla kassar med mig hem. Mycket trevligt tycker jag!

37 kommentarer:

  1. Fantastiskt fina fynd som vanligt, du har verkligen fingertoppskänsla!! Det ska bli spännande att se inlägget om din Borgström-samling!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad snäll du är! :)
      Bilder på samlingen kommer ikväll!

      Radera
  2. Det här verkar ju vara ett minst lika bra koncept som antikmässan. Om ett par år kommer folk att ge sin högra hand för att få vara med där den riktiga kommersen är :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker också det, glöm Tupperwareparty, vi kör retroparty istället! :)

      Radera
  3. Nästa år måste jag nog åka ner den här helgen. Tills dess - jag har ju assietter i den mörkblå Californiaserien. Jag tänkte inte behålla alla, så hör av dig om du är intresserad av att få med dig någon av dem i en bytesaffär om sisådär 10 dagar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hoppas verkligen att du kommer ner då! :)
      Och de blå assietterna kan vara intressanta - om du tycker att jag har tillräckligt mycket att byta mot. Annars är det främst de svart/gröna som jag längtar efter... :)

      Radera
  4. Här är den ovan nämnda assietten på bild: http://www.flickr.com/photos/ordningsfrun/6899446403/in/photostream

    SvaraRadera
  5. Du shoppade på friskt och mycket fint blev det ju för kan tänka ett mkt bättre pris än om du köpt allt detta på mässan. äggkopparna är jättesöta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oja, jag är väldigt nöjd med mina inköp. :)

      Radera
  6. Men wow du fick jag verkligen med dig mkt från "mässbesöket" :) Gillar de blå av Bertil Vallien! Allt annat också :) Kul med byteshandel!

    SvaraRadera
  7. En riktigt snygg samling Vallien-glas, synd att jag sålt nästan allt jag haft, en hel del faktiskt, senast i Hedemora förra året sålde jag flera stycken! Annars hade du fått tag i kanske 5-6 pjäser till :-D

    Den som du inte identifierat kan du nog vara rätt så säker på att det är Vallien med, färge och form går inte att ta miste på :-)

    Jag kan konstatera att du fick med dig mycket hem, trots att jag glömde en Åseda-vas som var till dig i bilen ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har ju sin charm att samla långsamt också, även om jag måste erkänna att jag fått ett litet sug efter fler Vallien-delar i den här blå färgen...
      Och visst fick jag med mig en hel del - tack! :)
      Den sista Åseda-vasen får vi ta nästa gång vi ses, innan dess ska jag förhoppningsvis hitta lite saker till dig med. :)

      Radera
  8. Åh, den gröna vasen var riktigt fin.

    Kul att du också ska till Berlin! Jag och min man drar över pingst. Hoppas du får en härlig tripp och jag ser fram emot lite rapportering lagom till jag själv drar iväg.
    Tänkte nog sikta in oss på Arkonaplatz i första hand. Verkar vara vår stil. Men lite mer ska vi väl hinna med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ska väl inte bara gå på loppisar i Berlin men några måste jag hinna med! :)
      Tur att vi har Allt det gamla godas loppisguide och jag kommer självklart göra något inlägg därifrån när jag kommer tillbaka. :)

      Radera
  9. den där blåa nyansen på dina glasgrejer tycker till och med jag om. sjukt snygga grejer måste jag säga! den gröna vasen på den sista bilden kände jag omedelbar kärlek till :D herre gud vad jag måste ha missat mycket i och med den här mässan och retroträffen. en vacker dag så kanske jag också kan och får vara med :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Och det är klart att du får vara med, bara du tar dig hit så! ;)
      Jag ska för övrigt ner till Borås med jobbet i slutet av april, funderar om jag ska avsluta trippen med en dag i Göteborg med dig och form55 då. :)

      Radera
  10. Vi kanske ska ordna en bytesdag i och utanför min butik i vår och sommar? :)

    Kaffe, prylar och härliga människor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med, mycket bra idé!! :)

      Radera
    2. Tål att tänkas vidare på. :)

      /Oinloggad Maria

      Radera
  11. Vad kul att få se prylarna på bild, och i lite bättre ljus än vad som erbjöds hemma hos mig.

    Jag är mycket nöjd med att få ha haft den fina samlingen i mitt hem, om än bara för några timmar haha!

    SvaraRadera
  12. Så mycket fint, särskilt vas o burkar av Bertil Vallien.
    Och vilken kul idé med er träff.Sen måste det vara lite enklare att veta vilka färger man ska titta efter som du nu med blå och gröna nyanser.Min smak sprätter åt alla håll :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, blått, grönt och lila är väl lite mitt signum så det gör det såklart enklare. :)
      Det var jättekul att träffas så och jag hoppas att vi kan få till fler träffar framöver, dit vi kan bjuda in ännu fler dessutom!

      Radera
  13. Shit va mycket fint. Grymt att kunna byta med varandra på det viset. Skålen som Jan hade med sig är ju helt grym. Äggkopparna från Gefle gillade jag lite extra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var jättekul! Hoppas vi kan ordna fler byteskvällar framöver, kanske i Götet också? :)

      Radera
  14. titta där, vilken kavalkad! du fick mycket fint med dig hem, du också.. jag hade ett extra kolli när jag tog intercity hem på söndagen, tungt blev det men det var det värt! klart ni ska använda er av min loppisguide, när ska du till berlin?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev ju en hel del till slut... ;)
      Jag åker till Berlin med en tjejkompis till Kristi himmelfärds. Hon är väl inte helt loppsfrälst men några ska hon väl orka följa med på!

      Radera
  15. Jag tror som Skaffaren: Det är de här träffarna som kommer att vara det viktiga att ha "ackreditering" till i framtiden :-) Snygga grejer du köpte!

    SvaraRadera
  16. Näe, inte ännu fler vickningsbestick, din lilla turgumma! :D jag fick ett erbjudande om att köpa 6 st för 30;- st, vad tycktes om det priset? Lite dyrt kände jag, men jag kanske bara är snål?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, ja vissa har det bra! ;)
      Kan hålla med om att det var lite dyrt... Men vet du vad? Jag budade hem ett gäng på Tradera nyligen också så jag har nästan för många nu - intresserad av att få några? ;)

      Radera
  17. Dom små blå burkarna är underbara!

    Apropå besticken; hittade en liten gaffel med samma mönster, på "min" second hand och tyckte verkligen, verkligen om mönstret. Men kände att det inte var läge att börja samla på en gaffel. =) Den kanske finns kvar om du är intresserad?

    /Josefin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jättesöta - fast jag vet inte riktigt vad jag ska ha i dom...

      Och finns skeden kvar får du jättegärna köpa den åt mig! :)

      Radera