2 april 2012

Äntligen pinnstolar! Och en hel del till...

I helgen har det varit ett marathon av fixande i lägenheten. Taklister som skulle upp, hål som skulle spacklas och målas, flyttlådor som skulle packas och släpas ner i källaren och en massa städande. (Idag har lägenheten äntligen fotats!) I lördags tog jag en välbehövd paus för att gå på loppis, förvisso på jakt efter två pinnstolar till köket inför visningen men också för att få komma ut från lägenheten och tänka på annat.Jag började min lilla runda redan kl 9 i ett litet köpcentrum som heter Sigma här i Väsby där den lokala bordtennisklubben hade annonserat ut loppis. Tog en snabb runda bland de få borden och hittade ingenting. Med tanke på att det var snöstorm ute och en bra stund till nästa buss skulle komma så stod jag kvar en stund därinne och det var tur, för plötsligt packades den här godbiten upp! Lampfoten kommer från danska Tvedt & Co och skärmen med det snygga tyget Manhattan av Josef Frank från Svenskt Tenn. Jag prutade ner lampan till 40 kr, ett ganska bra pris med tanke på att man får punga ut med 750 kr för bara skärmen om man köper den ny.


Sen tog jag mig till gamla hederliga Skopan där jag stod och köade lite innan de öppnade. Sen snabbt in på möbelavdelningen där jag roffade åt mig de här snygga pinnstolarna från Nässjö Stolfabrik. Lite slitna i lacken men det passar mig bra eftersom jag förmodligen kommer måla om dem. 50 kr styck kostade de här snyggingarna. (Och jag blev så glad över dem att jag glömde fota dem igår, därav att de är fotade alldeles nyss i mörkret medan övriga läckerbitar fick bada i solsken.)

Efter att ha hittat mina efterlängtade pinnstolar drog jag vidare i ren eufori och roffade ner en hel del i korgen...

En finsk och två svenska. Den lilla kantiga vasen känner jag igen så väl, visst är den finsk? De andra två är jag desto mer bekant med - "våffelvaserna" av Paul Kedelv för Reijmyre.


Min samling funkisgrönt glas växer! Det lilla avlånga uppläggningsfatet är i serien Ring från Gullaskruf, vasen är jag osäker på.

Under sista svepet bland allt glas och porslin hittade jag den här godbiten som jag tyckte mig känna igen, tydligt märkt LM botten. En snabb sökning på kära Google fick mig att inse att jag gjorde ett kap för mina 15 kr, vasen kommer från Gustavsberg och modellen heter just LM och är formgiven av Stig Lindberg.

Här skulle man kanske kunna tro att jag var nöjd - men nejdå! Det blev en runda på textilavdelningen också. Och här hittade jag genast den här trevliga paradhandduken signerad ULLAS för 15 kr. Den är i nyskick, förmodligen inte ens tvättad.Loppisrundan fick en härlig avslutning när jag, precis innan jag skulle gå till kassan, fick syn på den här supersnygga jackan. Vilket tyg! Lappen på insidan berättar klart och tydligt att det snygga tyget är designat av Marjatta Metsovaara. Och jag har fått en underbar vårjacka för 45 kr!

Det blev en hel del fynd på två stopp, och att få två pinnstolar, en lampa, en vårjacka och en hel del till för mindre än 300 kr kan man inte vara annat än nöjd med. En riktigt bra tur som gav mig nya krafter till ännu mer fixande.

32 kommentarer:

 1. Vilka fina pinnsotlar! Grattis till alla fynden och till nya läågenheten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ny lägenhet har jag dock inte hittat än, men förhoppningsvis snart...!

   Radera
 2. Jag håller med tidigare skribent: grattis till alla fynd!
  Jag har själv röda pinnstolar i köket(plus en pinnsoffa) och en fanett-stol i hallen. Det känns verkligen hemtrevligt! Grönt glas har jag faktiskt några ting av men det blir spännande att följa vad du kommer att hitta i fortsättningen!
  Men finast är nog den maffiga katten, på bild :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack! :) En pinnsoffa minsann, det skulle jag bra gärna vilja ha en...
   Och Vivaldi tackar och bockar för all beundran! ;)

   Radera
 3. O så härligt att hitta så mycket på en gång!!! Vill du inte ha våffelvaserna är jag vara intresserad om priset är rimligt :) fortsatt lycka till med försäljningen av lgh!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser nu att det blev byten/försäljning på börsen istället. Det gäller att vara på rätt plats.. ;) Jag fortsätter leta på loppis istället.

   Radera
  2. Tyvärr hann jag inte se din kommentar här innan jag lovade bort dem på fb, men jag har två små blå våffelvaser som du kan fåta hand om ifall du är intresserad? :)

   Radera
 4. Grattis till extremt fina Loppisfynd! Oj, ibland har man flyt! Jackan var superb och jag äääälskar Manhattan!!!
  Har du hittat lgh nu, var blev det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar tackar! :) har inte hittat någon ny än, säljer först. Living on the edge! ;)

   Radera
 5. Så snyggt Linda, gillar paradhanduken, den har jag inte. Du är otrolig på att hitta fina saker.

  SvaraRadera
 6. Så ska en Lördag tas! Så loppissugen jag blev nu, superfina fynd. Grattis! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Tänk om det kunde gå sådär bra jämt! ;)

   Radera
 7. Men oj, vilka härliga fynd! Vet inte vad jag gillade bäst.
  Lampan är ju hur fin som helst och Ullas är ju alltid Ullas. Grattis!
  (var din kompis intresserad av Röda Clara? Pris kan alltid diskuteras)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla! :) Tyvärr var din Röda Clara inte lika beroendeframkallande när väggfästet saknades...

   Radera
 8. Pala av Helena Tynell, den finska vasen. Se här: http://www.laatutavara.com/eng/index.php?page=product&id=13423&ryhma=1&aliryhma=3

  Snyggjackan och franklampan var ju riktiga kap.

  SvaraRadera
 9. Det ska vara du som säger Ska bara gå på loppis och fixa två pinnstolar och sen faktiskt för det också! Grattis till fina fynd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bör kanske tilläggas att jag varit på jakt efter stolar sen i november. ;) Så det var på tiden att jag hittade ett par!

   Radera
 10. Jag blir lika imponerad varje gång, och trots att jag ju mest är porslins-, glas- och keramikälskare säger jag att jackan var snyggast, helt grym!

  Pala-vasen är en likadan som jag har tror jag, en mellanstorlek. Om jag inte har den färgen kan jag vara intresserad av den och ev våffelvaserna (har visst börjat få en samling trots att du fått ta flera av mig tidigare...:-)

  Jag har också LM-vasen, och det står en sån hemma hos mor min med så jag har väl eg. två, den har varit på väg hem hit i flera år, men så hittade jag ju en själv och lämnade den kvar...

  Stolarna är likadana som den jag hittade förra året, Nässjö stolsfabrik/Nesto. Även min är sliten i lacken, så pass att den även har en ring på sitsen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du vet ju hur det är... Förr eller senare trillar man dit och börjar grotta ner sig i textilträsket också. ;)

   Palan och den lilla våffelvasen ligger i din byteshög tillsammans med Lindshammarvasen. :)

   Radera
 11. Sådana fynddagar lever man länge på! Och du, jag vill ha din katt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gör man verkligen! Och det förstår jag, men han trivs bra hos mig. ;)

   Radera
 12. Vilka fina fynd och vilken vacker katt!

  SvaraRadera
 13. Jackan är fantastisk, Grattis till alla fina fynd!

  SvaraRadera
 14. Du kan verkligen konsten att fynda! Grattis till alla fina fynd!

  SvaraRadera
 15. Jackan !!! Gillart! allt.

  SvaraRadera
 16. watch out för linda på fyndjakt! hon plöjer allt i sin väg! vilka fynd, gratulerar! är speciellt avis på skärmen på lampan, som du skriver får man ju punga ut en hel del för svenskt tenns skärmar. inte visste jag man kunde hitta dem på loppis.. nu får jag ut och leta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tackar tackar! Det blir du och jag som fajtas om de stora kapen i sommar! ;)
   Och vet du vad - skulle skärmen inte passa in när jag flyttat så vet jag vem som får överta den. :)

   Radera
 17. Vilka fynd! Men jackan! Vill ha :D

  SvaraRadera
 18. Ahhhhh....!! Vilka fynd du gör! Jackan är ju "att dö för".. Hoppas jag hinner lite loppisturer här på "loppisarnas ö" framöver.

  SvaraRadera
 19. Nämen, en såndär "våffelvas" har jag också! Den är mörkblå och förmodligen i samma storlek som den större du har där på bilden. Visste inte att den var designad av nån, trodde den var vanligt pressglas typ. Va kul :)

  SvaraRadera