5 maj 2013

Ett besök hos C-E Antik

Nu är jag hemma igen, efter en solig och härlig helg i Blekinge. Det blev en hel del fynd, som ni får se här under nästa vecka. Men först tänkte jag börja med att presentera en söt liten antikaffär i Jämjö som jag och mamma besökte igår, där jag bland annat stod och dreglade över den här fina festblåsan!

C-E Antik ligger, som det så fint står på visitkortet, i ett grönt hus mittemot kyrkan i Jämjö. I huset var det för länge sedan ett café och mycket av originalinredningen är bevarad. När man kommer in i huset möts man av en härligt sprakande öppen eld i kakelugnen.

Överallt finns det vackra stilleben och möbleringar att titta på:Och spännande manicker och prylar att utforska...

... som det här telluriumet, ett gammalt läromedel som på ett överskådligt sätt visar jordens lutande axel och rotation och månens rörelse.


... eller det här vackra gamla fotoalbumet fyllt med en familjs fotografier.... eller varför inte en katalog över sortimentet hos J. P. - Armatur i Malmö 1937-1938.


Och givetvis en hel del allmänt fina saker:

Om jag köpte något?

Jodå, en liten broschyr från James Lundgren & Co över deras the-sortiment 1931. En väldigt fin och påkostad broschyr med tryck i guldmetallic och kul med tanke på att jag köpte en jättefin burk därifrån förra sommaren.

C-E Antik har öppet 12-16 på söndagar, eller enligt överenskommelse (ring 0705-35 19 37) och det är väl värt ett besök om man är i närheten.

13 kommentarer:

 1. hej min sköna spätta! hörnan med (den belamrade) spisen, kaklet och den mintgröna väggen gick inte av för hackor! inte heller festblåsan. varför köpte du inte den? var den en stl XXS som underbara klänningar från förr ofta är? vilket ställe, dit vill jag nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej snäckan! :) Den där klänningen ja, åh så fin! Men den gick inte ens att knäppa på den lilla provdockan så jag vågade inte prova...
   Blir det någon gång en loppistur i Blekinge så ska jag guida dig till alla mina guldkorn!

   Radera
 2. Jordgloben fångade min blick - Vilken skönhet :-)
  Vi saknade dig i loppomobilen i helgen men du verkar ha klarat dig bra utan oss...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den var riktigt snygg! Fyndade på bra med mamma och det är alltid kul att testa nya jaktmarker, men det ska bli kul att återförenas med loppomobilgänget i helgen! :)

   Radera
 3. Ska själv en liten tur till Blekinge snart & hoppas på fina fynd jag med!:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hittar säkert en massa fint, det gjorde jag! ;)

   Radera
 4. åh, så trevligt det verkade =)

  SvaraRadera
 5. Hmm.. Blekinge är ju inte så¨långt borta.
  Det verkade vara en butik i min smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du skulle trivas som handen i handsken där! Kanske får ni ta en liten dagsutflykt dit någon dag? I så fall kan jag tipsa om fler bra ställen på vägen. :)

   Radera
 6. Missade du butiken som ligger "runt hörnet" på torget/gården jämte Jämjöhallen? Mycket retro, bra priser och en trevlig kille som är innehavare. Kommer tyvärr inte på om den har något namn eller om det bara står loppis utanför. Kan rekommenderas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart var jag där med - och fyndade lite också! ;)

   Radera
  2. Hej!
   Dessvärre finns inte affären (Jämjö Second Hand hette den) runt hörnet kvar längre...
   Men C-E Antik finns kvar...
   Lika trevlig som alltid!

   Radera