10 maj 2013

Fler fynd från Karlskrona + RonnebyFyndrapporteringen från förra helgen fortsätter! På söndagen började jag och mamma med ett besök hos Prylboden i Karlskrona. Där fastnade jag för de här två fina inramade tusch- och akvarellteckningarna. Båda tavlorna är signerade av en P. Sica och föreställer motiv från Florens, Ponte Vecchio respektive Piazza della Signoria. Det står tyvärr inte något årtal på dem men de gulnade passepartouterna och tejpen på baksidan av ramarna får mig att misstänka att de har några år på nacken. Fina är de i alla fall, väl värda en tjuga styck.


På samma ställe hittade jag även den här tjusiga teakskålen av Stig Sandkvist som blev min för en hundring. Har länge beundrat hans snygga teakföremål och nu har jag inom loppet av bara ett par veckor hittat både en fin ljusstake och skål till vettiga priser.

Sen bar det av vidare till loppisen i Brunnsparken i Ronneby och fast vi kom dit lite sent fanns det mycket fint kvar! Den lilla vasen tillhör serien Poäng som formgivits av Hjördis Oldfors och som tillverkades hos Upsala-Ekeby 1956 - 58 och den fyndade jag för fjuttiga 15 kr.
Den strama och stiliga kissen kommer från Gefle och är formgiven av Lillemor Mannerheim, för den fick jag slanta upp en tjuga.Sex snygga saftglas med läcker dekor för en hundring tillsammans blev för svårt att motstå. Och att de kommer från England var inte särskilt svårt att lista ut.

Sist, men definitivt inte minst - fyndet som jag tyvärr inte lyckats få hem än. På Antikmässan i Älvsjö såg jag de här två skönheterna, stolar kombinerat med herrbetjänt. Och jag ångrade så att jag inte köpte en av dem! (Eller ens frågade vad de kostade.)
Men nu behöver jag inte ångra mig längre - för i söndags fyndade jag en exakt likadan för bara 200 kr! Kanske får den ett nytt tyg på sitsen när jag väl får upp den till Stockholm, det beror på hur bra den blå färgen passar mot mina blå sovrumsväggar. Men snygg är den - och smart!

Det var alla fynden från förra helgen - men snart är det dags igen! Imorgon blir det årets första bakluckeloppis för min del. Kanske ses vi där..?

10 kommentarer:

 1. Inga dåliga fynd. Gillar katten o glasen bäst!b

  SvaraRadera
 2. Stigs teakskål liknar två som jag har. Vad är det för mått på din?

  SvaraRadera
 3. Vilken inledning på fyndsommaren! Saftglasen hade ett mycket läckert mönster(jag som har lite dille på dito)- hade nog inte tackat nej.
  Och din herrbetjänt är ett garanterat fynd - fast jag skulle nog vilja kalla den en "dambetjänt" men den smäckra ryggen ;)
  Har själv en sån där klassisk variant av Fratelli Reguitti med svart sits. Med åren så har det ju blivit ganska poppis med herrbetjänter så mina betalda 50 kronor då på Smyrna i Göteborg var nog väl investerade :)

  SvaraRadera
 4. Vilka trevliga och roliga fynd du har hittat! Teak sakerna var ju jättefina. Är de brännmärkta eller hur vet du att de är av just honom?
  Tavlorna var också jätteläckra. Härligt med gamla fina motiv. Saftglasen funkar ju perfekt till alla saftkalas du ska ha i sommar;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har två kantiga S snidade på undersidan, så de är lätta att känna igen när man vet vad man ska titta efter. ;)

   Radera
 5. WOW! Vilken cool herrbetjänt/stol, riktigt snygg.

  SvaraRadera
 6. Stolen är bara för rolig. En sådan borde ju alla ha :)

  SvaraRadera
 7. Du har verkligen öga för fina saker du! Grattis till de härliga fynden :)

  SvaraRadera
 8. Snubblade in här och fick se dina många fynd. Grattis! Stora delar av somrarna tillbringar jag numera i Blekinge. Vi brukar ta båten in till Wämöparken på lördagarna men även gå på Bikupan och de två antikbodarna vid Borgmästarfjärden/Museet. (Och självklart tar vi oss till Ronneby Brunnsloppis när vi kan.) Prylboden har jag inte hittat. Var ligger den? Har du förresten fler loppistips i krokarna? Det brukar bli en del utflykter uppåt Kristianopel osv så det behöver inte vara bara i Karlskronaområdet. Tusen tack!
  C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Vad härligt att få spendera somrarna i Blekinge!
   Mer info om prylboden finns här: http://www.prylbodenkna.se/. Utöver det är mitt bästa tips att köpa lokaltidningen på fredagarna och plöja annonserna längst bak, där brukar man kunna hitta en del trevliga loppisar.

   Radera