27 maj 2013

Premiär i Täby!


I lördags var det äntligen dags, säsongspremiär för bakluckeloppisen i Täby! Jag och Prylodesign var där strax efter kl 10 och möttes av rekordmånga säljare och strålande sol!

Det tog inte lång tid innan jag hittade de här två fina tekopparna från Rörstrand i perfekt skick hos en äldre dam. Den bakre har en dekor som heter Marie, och den främre är såklart Bimbo. Och för dessa två fick jag betala 30 kr styck.

En hög med vintagesmycken i plast blev det visst också. Betalade totalt 40 kr för allt på bilden. De stora chockrosa clipsörhängena är väl inte riktigt min stil, men de blev plötsligt oemotståndliga när damen som sålde dem berättade att de varit hennes favoritörhängen när hon var ute och dansade på 60-talet och att de passade perfekt nu när man blir lite brunbränd på sommaren. Så jag har lovat henne att de ska få följa med ut och dansa igen i sommar.

Dagen avslutades med en obligatorisk loppis-korv och då mötte vi även upp Mangania du älskade som hade med sig den här underbara skålen till mig! Den tillhör serien Moussia som tillverkades på Upsala-Ekeby under 1955 - 56, formgiven av Mari Simmulson.

Det var en bra start på Täby-säsongen, nu ser jag fram emot många fler fina loppisfynd under sommaren!

13 kommentarer:

 1. Fina koppfynd! Tekoppar brukar ju vara extra eftertraktade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är ju i alla fall tillräckligt stora att dricka kaffe ur. ;)

   Radera
 2. Kul att du hittade Rörstrandskoppar. Jag tycker alltid att det är lite extra lycka att hitta just koppar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det är alltmer sällan man lyckas göra det nu tycker jag... Kanske därför man uppskattar det desto mer! :)

   Radera
 3. kul att se kopparna! Hittade 21 st på en loppis plus extra fat. Men det var dyrt, 150kr koppen och jag var osäker om det var kaffekoppen eller tekoppen. Ekebyfatet är bra snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) 150 kr koppen var ju väl dyrt tycker jag, särskilt om man skulle vilja ha alla 21...!

   Radera
 4. De örhängena - säger bara WOW och grattis. Har alltid älskat dem sedan min storebror träffade sin fru som hade sådana. Och detvar i slutet på 60-talet. Hon var så snygg med Twiggy-frisyr, de örhängena och kort rak klänning. Lucky You!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket fint minne du hade kring örhängena, det känns nästan som att du borde ha dem istället! Maila mig på porslinan@mail.se så löser vi det! :)

   Radera
 5. Fina fynd!!

  Gillade båda Rörstrand-kopparna (har fyndat likadana som den bakre för något år sedan), men framförallt fatet av Simmulson! Hade jag gärna kompletterat min samling med!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fatet är en riktig skönhet! Faller mer och mer för Mari S alster.... :)

   Radera
 6. blir lite avis på er som kan gå på täby galopp. jag bor ju så hemskt långt därifrån.. "marie" där bak, har jag en kaffekopp och sex assietter av! jag köpte några på boställs antik utanför bollnäs, som vi besökte i somras, remember? snygg serie. jag kanske vill samla på den.. lite!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boställs glömmer jag aldrig! :)
   Vill du börja samla så har jag i alla fall en tekopp du kan komplettera med. ;)

   Radera
 7. Fina koppfynd och Mari S-skålen var jättesöt.

  SvaraRadera