27 januari 2012

Smått och gott, nytt(?) och gammalt

Hade ett möte i stan på förmiddagen och efter det passade jag på att ta en snabb sväng inne på Myrorna i samma kvarter. Hittade en del, både klassiker och lite mer okända saker...

De här två känner nog de flesta igen - den lilla Erker-skålen från Kockums och en större Aladin-lampa från Höganäs.


Fyra stora fina vinglas i rökfärgat glas - måste vara gamla var min första tanke! Men när jag fotat glasen och skulle ställa in dem i köksskåpet märkte jag att de är väldigt lika mina tidigare vinglas i klarglas från Åhlens både i form och storlek... De i klarglas köpte jag för 5 - 6 år sedan och jag har förvisso inget minne av att de fanns i rökfärgat glas då. Så är det nyproducerade glas jag köpt eller har Åhlens gjort en snarlik kopia?


Hade faktiskt ingen fungerande timer i köket så den här snyggingen fick också följa med hem. Även här är jag lite nyfiken/osäker på hur gammal den kan vara. Undersidan får mig att tro att den inte är helt ny i alla fall - vad tror ni?

Och så måste jag bara slänga in en bild på en otroligt läcker tysk golvvas som de hade inne! Tyvärr passar den inte hemma hos mig, men kanske hos Tusen Vaser?

20 kommentarer:

  1. Blir alldeles varm när jag ser vasen...får se om jag hinner dit imorgon innan den är såld:)

    SvaraRadera
  2. Gillar lilla Erker :)Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Vasen är så vacker. Erkeskålarna gillar jag.

    SvaraRadera
  4. Jag kan hjälpa dig, det är Åhléns...jag köpte 6 st för något år sen, men ett gick i backen tyvärr, eller vasken rättare sagt...köpte dem också på loppis!

    SvaraRadera
  5. Glasen är ju väldigt tjusiga om inte annat, och de ser ju onekligen gamla ut.. Hittade också en grå Aladin i veckan, det var min första i den färgen.

    SvaraRadera
  6. Det va inte illa för att va en loppis! Även om glasen verkar vara nya så tycker jag att de var jättesnygga detsamma gäller timern. Snygg vas men passar inte hemma hos mig...

    SvaraRadera
  7. Kopior eller ej – glasen är urtjusiga! Och Erkern är kanonfin! Tycker om färgen!

    Ha en trevlig fredagskväll! :)

    SvaraRadera
  8. Och jag blir varm i magen när jag ser timern - tjusig!

    Skall nog hänga på dörren på lördag och om jag ser dyra men heta saker så kanske jag även går dit vid stängning på söndag och prutar om de står kvar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då ses vi där på lördag förmiddag i alla fall! ;)

      Radera
  9. Äggklockan/timern jätte fin! Och så klart den blå skålen...

    SvaraRadera
  10. Timern är nog max tio år gammal. Men ändå fin! Aladin på Myrorna brukar betyda 60-70 kr, men din var ju lite större så den kostade nog minst en hundring - om det hade varit i Gbg iaf. Misstänker att det var billigare i Sthlm som vanligt...
    Själv köper jag kanske EN sak på Myrorna var femtonde gång jag är där. Rörstrandskarotten du såg när du var där finns kvar än - fortfarande 285 kr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Timern var ju ny men fin ändå! Och Myrorna här hade förvånansvärt bra priser igår, fick Aladin-lyktan för 25 kr. :)

      Radera
    2. Det ÄR billigare i Stockholm än i Göteborg på Myrorna! Jag var där idag men hittade ingenting - som vanligt.

      Radera
  11. Du har kommit upp i över 100.000 besök ser jag nu!

    SvaraRadera
  12. Timern sålde jag när jag jobbade på R.O.O.M för några år sedan så den är tyvärr inte så gammal. Men den var väldigt dyr då iaf.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fick ett tips per mail om timern:
      http://jellon-jellon.blogspot.com/2009/01/klassisk-tidtagning.html
      Jag betalade 15 kr för min så det var den väl värd även om den är nyproducerad!

      Radera
  13. jajamen, nu är vasen hemma hos mig. Jag hängde på låset i morse, ska strax lägga in den på bloggen! TACK för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra! Kul att du gillade den. :)

      Radera
  14. Skoj att Cinna hann få tag på vasen! Glasen var fina hur som haver.

    SvaraRadera
  15. Hej hej
    Jag ser att inlägget är gammalt som bara den men om du har vinglasen kvar så kan jag meddela att dom såldes av Åhlens. Jag fick några av min syster när jag fyllde år men jag har så klart lyckats ha sönder ett av dom. Om du har glasen kvar och kan tänka dig att sälja dom så är jag intresserad :)

    SvaraRadera