19 september 2012

Årsta MercadoVilken dag det var i söndags! Höstsolen strålade, Årsta torg var fullt med loppisbord och jag fick fint loppissällskap av Gila. Kaksmulan stod och sålde fina retrosaker och sina underbara mössor och vi hittade även La môme som snällt nog lät mig köpa hennes underbara Modetuppen-förkläde. Åh vad jag tycker om det här mönstret! Hade redan en bit av det här tyget som jag hittade på det stora loppisäventyret i somras. Och förhoppningsvis lyckas jag även hitta trätuppen någon gång framöver, den skulle passa perfekt på stringhyllan i köket.


På torget fyndade jag även en snygg Ira-burk av Anita Wangel. Den är i perfekt skick inuti men tyvärr ganska repig på utsidan. Fast när den bara kostade en tia så var det svårt att låta bli...

Ett stenkast från torget ligger härliga retrobutiken tid & rum som dagen till ära hade lite loppis utanför. Där hittade jag en supersöt brosch i tenn med ugglor på. Ett rött öga saknades redan när jag köpte den, och ett gult försvann på vägen hem till mig. Planen är att byta ut dem mot ett par blå och gröna pärlor.


Även det här läckra... ja, vadå?... hittade jag utanför tid & rum. Enligt Maria som har butiken så är det en pyjamasförvaring där man prydligt kan lägga in sin pyjamas under dagen i väntan på att använda den ännu en natt. Gila hittade genast ett lite modernare användningsområde - som laptopfodral! Och tänka sig, det passade faktiskt perfekt till min laptop!


Sist men inte minst så hade Gila med en jättefin liten present till mig, sockerskålen i serien Granada från Figgjo Flint. Jättesnygga färger och den har redan flyttat in i badrummet där den får hålla reda på örhängen och små hårspännen.

12 kommentarer:

 1. Åhhh, den tuppen är helt galet underbar. Belv helt kär första gången du visade upp den. Vilken tur!

  SvaraRadera
 2. Verkat varit en härlig dag! Och håller med, tuppen är helt underbar......

  SvaraRadera
 3. Jättesnygga och fina fynd! Gillade nog skålen från Figgjo Flint bäst. Riktigt läcker!
  Hör av dig om du ser något av intresse sedan när jag ska sälja av en del. Måste göra plats för ytterligare fynd.

  SvaraRadera
 4. Jag får nästan tuppjuck av att se Modetuppen!
  Härligt tryck så nu ska jag se om jag kan hitta igen en,,,duk kanske?
  Span på Tradera gäller :)

  SvaraRadera
 5. Fina fynd du gjorde i Årsta, extra kul att du åter igen hittade tuppen :)

  SvaraRadera
 6. Såååååå fantastiskt förkläde!

  SvaraRadera
 7. Underbart förkläde!Burken från GIla är också sååå fin!

  SvaraRadera
 8. Tuppenförklädet är verkligen fantastiskt!

  SvaraRadera
 9. Tror jag glömde säga, fodralet är nog tänkt att använda när man reser. Verkar jobbigt att packa ner nattkostymen hemma varje kväll :)

  SvaraRadera
 10. Gillar också tuppen, men hade hellre haft en bit redigt tyg att sy kuddfodral av tror jag ;) Sockerskålen var grym!

  SvaraRadera
 11. Så fint allt är men förklädet är så underbart.

  SvaraRadera
 12. Förklädet gör ju en glad!

  SvaraRadera