24 september 2012

Lördagens fyndskörd

I lördags var det dags för en riktig loppisrunda med Loppomobilen igen! Vi längtade efter en tur till Täby i höstsolen men vädret hade andra planer, och det var kanske lika bra. För det här var vad jag fick med mig hem! (Plus två fina vintageklänningar och en klänning av Camilla Thulin som inte kom med på bild.)


Tillsammans med Mangania du älskade, Gila och Prylodesign tuffade vi iväg i Loppomobilen och första stoppet blev Frälsningsarméns tillfälliga loppis i Sundbyberg. Som den skata jag är så drogs blicken direkt till kartongen med smycken och jag valde till slut ut det här treradiga halsbandet med oljiga pärlor.Ett par stopp senare så befann vi oss på Huvudstaloppisen. Här hittade jag en mindre version av den fina förvaringslådan från Alstermo Bruk som jag köpte på samma ställe i somras. Underbar blå nyans och prickigt är alltid fint!


På samma ställe råkade jag även över sex assietter och en serveringsskål i perfekt skick i snygga dekoren Neptun av Dorothy Clough från Gefle. Och jag ber fina retrobloggaren Allt det gamla goda om ursäkt, för nu har hon nog fått lite konkurrens vad gäller att samla på den här servisen... (Om jag lyckas göra plats för den i köksskåpen vill säga.)

Lite senare släntrade vi in på ett utplockat Läkarmissionen i Vällingby. Inte mycket kul kvar, men jag blev väldigt glad när jag hittade den här skålen på fot från Åseda av Bo Borgström. Det är del 17 i min samling och det är främst de här i både blått och grönt som jag vill ha fler av. (Känner att det kan vara dags att visa hela samlingen igen, har hänt en del sen sist. Det får bli nästa inlägg!)
Som avslutning så gav vi Erikshjälpen i Spånga en chans. Vi hade inte stora förhoppningar om att hitta något här när vi kom så sent så ni må tro att jag var förvånad när Gila visade mig den här lilla sötnosen och frågade om den var något för mig! Självklart är den det!! Den söta katten (kuddfodral/pyjamasförvaring?) av Maud Fredin Fredholm har jag suktat efter sen jag såg den hos H55 när vi hade vår bloggutmaning om retrodjur. Nu vill jag bara hitta lejonet i blått också!


Efter vårt loppisrace åkte vi hem till Mangania du älskade som bjöd på en synnerligen trevlig sen lunch/tidig middag med en del Limoncello och en massa glada skratt. Hon hade även hittat tre söta små fat från Bo Fajans till mig, tror de kommer passa perfekt att lägga äggskal på till påskdukningen.


Även Prylodesign hade med sig något fint till mig, den här underbara väskan med tyg av Saini Salonen. Ett mycket bra köp och jag har hittat den perfekta höstväskan!

Tack mina fina vänner för en underbar lördag!

15 kommentarer:

 1. Katten är bara så söt, vilket fynd, jag har inte sett den tidigare.

  SvaraRadera
 2. Jätte häftiga fynd. Gillar verkligen tallrikarna. Superläckra. Även Bo Borgström skålen var jättefin. Skulle vara trevligt att se hela din uppdaterade samling snart;)

  Min samling av Borgström växer också sakta men säkert.

  SvaraRadera
 3. Underbara fynd, blir bra sugen på att följa med er någon gång på era rundor.

  SvaraRadera
 4. Eftersom porslin är min svaghet så faller jag pladask för Neptun. Hade direkt köpt dem även om vi inte har plats i skåpen.
  Gillar också ditt nya halsband. Ser så fint ut.

  SvaraRadera
 5. Ja, du hittade mest av oss alla denna dag och mycket fint fick du med dig hem. Katten är ju bara underbar:) Tack för en mycket trevlig lång dag!

  SvaraRadera
 6. 5 plus för Neptun! Verkigen en bejakande dekor!! Här skulle jag inte själv ha tvekat,,,
  Ni verkar ha det så kul på era utflykter med loppomobilen :)

  SvaraRadera
 7. Mycket fina saker. Katten är ju som gjord för dig. Tallrikarna är också fina. Vilken härlig dag ni verkar haft i Loppomobilen:)

  SvaraRadera
 8. Katten är verkligen fin! Och Neptun är vi många som har köpt på oss. Jag har den i rött på små djupa desserttallrikar som jag använder mycket!

  SvaraRadera
 9. Härliga fynd. Jag har också en sådan förvaringsbox, i grått med grått!

  SvaraRadera
 10. Frälsningsarméns tillfälliga loppis i Sumpan.... Var exakt hittar man den? Fina fynd förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar mig friheten att svara. Det var bara under lördagen
   22 sept i deras lokaler vid Järnvägen.

   Radera
 11. Tack själv det var så skoj!!

  SvaraRadera
 12. morr, nu har man fått konkurrens, ser jag! :) hehe, det är som jag sa när jag såg din lägenhet, linda, du har mycket god smak. alltså väldigt lik din egen! vill du PM:a din adress till mig på facebook? jag har något till dig!

  SvaraRadera
 13. Exakt en sån där låda har jag, från min gammelmoster textilkonstnärinnans butik på 1970-talet. Den är både härlig och praktisk!

  SvaraRadera
 14. Dom små faten från bo fajans har jag med och jag har funderat på vad man ska ha dom till. det var ju säkert askfat när det begav sig, men det är ju inte aktuellt i dagens läge, så äggskal var ju en bra idé! :)

  SvaraRadera