11 september 2012

Man vet aldrig när

De där fynden som man blir så nöjd med kommer oftast när man minst anar det. I söndags fyllde jag plånboken och begav mig till både Hötorgets loppis och 2 km loppis i Aspudden med mamma - och hittade ingenting. Men för en vecka sedan var jag på kurs inne i stan och hann precis med en snabb sväng till Myrorna och Stockholms Stadsmission efteråt och då gick det bättre. Stötte dessutom på Gila utanför Myrorna på Tomtebogatan så jag fick trevligt sällskap på min lilla runda.
På Myrorna på Norrtullsgatan stod den fina tekannan med Lotus-dekor. Den är i perfekt skick på utsidan och bättre begagnad på insidan, men det kvittar för min del för jag dricker inte ens te...
Hade bara grytor och kastruller med den här dekoren sen tidigare, alla med vit bas och blå eller grön dekor. Så därför känns det extra kul att nu ha en kanna i blått med vit dekor!

Och precis innan jag stötte på Gila hade jag slagit till på ännu en tjusig litografi till vardagsrummet! När jag köpte den hade den en stor tjock guldram, inte helt i min stil, men det var tack och lov lätt ordnat. Har gjort mitt bästa för att tyda signaturen men utan framgång såhär långt. Någon som känner igen den eller vill komma med en gissning?

11 kommentarer:

 1. Skal si du har vært heldig både med kjelen og bildet. Jeg har to lotuskjeler, og de er jeg glad i . D

  SvaraRadera
 2. GRATTIS - din färg å allt! Och att du hann först på denna attraktiva tekanna,,,Det finnns nog några avundsjuka läsare nu ;)
  (Mina kastruller och grytor samt kaffepanna, går i orange och vitt - glad ägare till dom)

  SvaraRadera
 3. Liton var JÄTTE-fiiin men jag vet inte vem som gjort den. Jag får dock vibbar..... tycker du inte att stilen liknar den som är på omslagen till Roal Dahl böckerna här i sverige?

  SvaraRadera
 4. Sånna kannor brukar vara hett eftertraktade. Tilltalar många. Den är verkligen fin.
  Litton vet jag noll om. Men håll ut för nart är det nog en kunnig bloggare som hjälper dig :)

  SvaraRadera
 5. Grattis du var inne i min favorit Myrorna, går alltid in där när jag är hos min dotter.

  SvaraRadera
 6. Jättefin kanna och liton var också härlig :) skoj när man har en bra fynddag!!

  SvaraRadera
 7. Underbar litografi. Fortfarande sådant som man verkligen kan fynda på loppisar:)

  Kannan var också härlig. Verkligen vacker!

  SvaraRadera
 8. Tänkte först gratulera till Svenolov Ehrén-lito (som är lite av ett samlarområde för mig), men sen såg jag signaturen och förstod att det inte alls var han.
  Du kan inte ta en bild på andra hörnet också? Om man vet vad motivet föreställer så är det mycket enklare att ta reda på konstnären bakom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes, andra hörnet ligger uppe nu! Hoppas att det kan ge en extra ledtråd. :)

   Radera
 9. Ses på söndag hoppas jag :-)

  SvaraRadera
 10. wonderful

  love the print and the tea pot

  SvaraRadera