6 september 2012

Retrobloggutmaning: favorittyger

Det var ett tag sen sist, men nu är det dags för en liten bloggutmaning bland oss retrobloggare igen. Den här gången är det Prylodesign som utmanar oss att visa upp 1 - 5 st favorittyger. Min Stig Lindberg-bonad har ni väl redan sett så många gånger så jag tänkte försöka visa några andra godbitar. Här ovanför är lampskärmen som äntligen fått en fot. Skärmen är klädd i tyget "Kukka" av Marjatta Metsovaara.

I vardagsrumsfönstret hänger gardiner i det lekfulla tyget "Oona" formgivet av Maija Isola för Marimekko 1969. Gillar de naivistiska blommorna och den pigga gröna färgen.På köksbordet hittar man ännu ett charmigt och lekfullt tryck, här på en duk av Ingrid Jensen. Den fina duken har jag bytt till mig av snälla Dollybird.


I köksfönstret hänger ett par läckra gardiner som jag gissar är 50-tal, dels på grund av mönstret men även för kvaliteten på tyget. Jag har ingen aning om ursprunget, men älskar både färger och mönster.

Ytterligare ett par gardiner, här från sovrummet. De har den där typiska kvaliteten som man förknippar med Borås Wäfveri och som ger ett underbart fint ljusgenomsläpp. Eftersom gardinerna är så fint fållade längs kanterna har jag tyvärr inte kunnat se någon märkning med namn på dekor eller designer.

Har tyvärr inte tillgång till dator de närmsta dagarna så jag kan inte länka till övriga bloggare som hakat på utmaningen i det här inlägget, men ni hittar dem i högerspalten här på sidan.

Några tidigare utmaningar hittar ni här:
I köksskåpen
Det okända
Salt och peppar
Ljusstakar och andra ljushållare
Kaffe- och tekannor
Retrolampor
Retrodjuren

9 kommentarer:

 1. Min favorit av dina favoriter är 50-talsgardinerna :)

  SvaraRadera
 2. Köksgardinerna var ju suveränt snygga!

  SvaraRadera
 3. Lampan och duken på köksbordet är verkligen fina! Och visst köksgardinerna skulle nog funka i mitt kök också! :)

  SvaraRadera
 4. Duken har ett ljuvligt mönster och kan bara hålla med om gardinerna som har ett fint och väldigt behagliga färger.

  SvaraRadera
 5. Så mycket fint! Oona är helt klart min favorit :)

  SvaraRadera
 6. Allt är jättefint men jag gillar verkligen sovrumsgardinerna. De skulle passa hemma hos mig också!

  SvaraRadera
 7. Min favorit utan tvekan är den säta duken.
  Den hade jag gärna haft på mitt bord.
  Jag missade denna utmaning :( Men inget hindrar ju att jag gör ett eget inlägg senare :)

  Kul att se dina favoriter.

  SvaraRadera
 8. Duken på bordet är kanon! Den förmedlar både grönska, sommar och detaljer! "Oona" ger ett härligt "oj"-uttryck. Ögongodis i kubik. Undra om jag kan hitta något själv i mönsterväg?

  SvaraRadera