15 oktober 2011

Fynden från helgen i Karlskrona

Förra helgen var jag nere i Karlskrona och hälsade på släktingar, det blev både dop och kalas och lite loppande. I vanliga fall brukar jag ha med mig massor hem därifrån men den här gången känner jag att det blev alldeles lagom lite/mycket! Efter att ha lämnat av ca 10 kg presenter (!) var det skönt att få plats med helgens alla fynd i en söt liten påse på vägen hem.

Det började med att jag mötte söta och trevliga Sandra med bloggen Livet på Sofieberg på lördagen, jag hade med två Spisa Ribb-fat till henne och i utbyte fick jag en fin blågrå California-sejdel. Och var möttes vi då? Jo, på Fyndhörnet såklart!

Där hittade Sandra mig nerböjd över besticklådorna där jag rotat fram tre läckra vickningsgafflar för en krona styck. Lite synd att det bara fanns tre, men jag får hålla utkik efter fler.

På söndagen åkte jag och mamma förbi Ronneby på väg ner till mina kusiners kalas i Skåne. Givetvis stannade vi till på loppisen i Brunnsparken och gick ett varv där. Mamma hittade en söt dansk fajans-burk från Aluminia (som hon börjat samla på så smått) och jag slog till på en orange ljuslykta från Royal Krona.


På måndagen hann jag precis in hos Utsigten innan det var dags att åka till flyget. Och det var tur för där stod den hör söta lilla grisen och väntade på mig! Det är en ströare ur Westmans populära Picknick-serie och många tycker säkert att jag är tokig som betalar 80 kr för en liten porslinsgris men jag tycker att det var ett kap! Lyckan vore total om jag kunde hitta en med röda prickar till liknande pris också...

9 kommentarer:

 1. Oj, vad fina gafflar!!! Jag har två långa drinkskedar i samma serie och har absolut ingen aning om var de kommer från????

  SvaraRadera
 2. Gafflarna tycker jag också var superfina! nu vill det till att du ordnar vickning! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken liten fin gris, jag tycker du gjorde ett riktigt fynd.

  SvaraRadera
 4. Den oranga RK är bara för snygg.

  SvaraRadera
 5. Då har vi likadana muggar nu! Besticken är importerade från Japan - se här:
  http://precisensan.com/antikforum/showthread.php?30758-Var-kommer-dessa-bestick-från&p=196367#post196367

  SvaraRadera
 6. Älskar grisen! Sjukt söt! :)


  Jag hoppas också att vi ses på riktigt någon gång :) Bör ju inte vara en omöjlighet. Hoppas att du har en fin helg! :)

  SvaraRadera
 7. trillivippa, än finns det hopp vill jag meddela! jag hittade en sådan picknickgris förra sommaren för 5 kr, den svartprickiga, de visste uppenbarligen inte vad de sålde för något. på antikmässan i helsingborg i somras såg jag dem för 400-600 kr/st! är det inte helt vansinnigt? så 80 kr var inte så dyrt.

  SvaraRadera
 8. Vi måste träffas fler gånger och byta saker! :D Var så kul att träffa dig!

  SvaraRadera
 9. Grisarna brukar ju gå runt 300 kronor på nätet så 80 kr var ju ett fynd. Samt vilka häftiga gafflar.

  SvaraRadera