4 oktober 2011

Lisa Larsons Advent, favorit i reprisFörra julen hittade jag en cool adventsljusstake på Myrorna för 75 kr, omärkt men så jäkla snygg. Efter ett tag fick jag en kommentar i bloggen att den tillhör serien Advent, formgiven av Lisa Larson och tillverkad på Gustavsberg 1957 - 59.

Och i fredags hände det igen! Hann in en snabbis på Myrorna precis innan de skulle stänga och där stod den! Kostade 100 kr den här gången men det var den väl värd.
Egentligen behöver jag inte två likadana adventsljusstakar så kan jag bara bearbeta separationsångesten så säljer jag kanske den ena. Eller inte...

Serien innehåller tre ljusstakar, två vaser, ett askfat och en skål. Bild på alla delarna finns här.

16 kommentarer:

 1. Den är ju hur läcker som helst!

  SvaraRadera
 2. Den är otroligt snygg. Är inte så förtjust i Lisa Larssons djur, men den där gillar jag verkligen.

  SvaraRadera
 3. Jäklar så tur man kan ha! Det är något med loppisarna i Sumpan, godskerna är inte helt ovanliga direkt!!! Man hör och ser ofta om fina saker som man funnit i närområdet!

  SvaraRadera
 4. Sedär! Turgumman är i farten ;-)

  SvaraRadera
 5. Den var verkligen fin, härliga färger! :)

  Och som svar på din kommentar: OOoh, vad spännande! En överraskning till mig! Tack tack tack! :D Jag mailade faktiskt säljaren av de gröna lyktorna, jag tackade för affären, nämnde att den ena hade en spricka och frågade på ett fint/diskret sätt om sprickan varit där från början. Jag fick aldrig något svar, men då gjorde jag heller inte någon stor sak av det i mailet till honom. Jag ville helt enkelt inte vara för "på" om sprickan faktiskt uppstod när lyktorna fraktades till mig. Jag får glädjas åt den hela och hoppas på att jag springer på några fler lite billigare. Där jag har mina solöga stående så ser man inte sprickan, men det är väl mer vetskapen om den som är störande. Jag börjar få ihop ett gäng med dem nu och det blir precis så fint som jag hade föreställt mig! Ska fota det någon dag när jag har tid och ork :)

  SvaraRadera
 6. Helt underbar! Skulle passa väldigt bra i vardagsrummet hos oss :) Hör av dig om du vill sälja en :)

  SvaraRadera
 7. Väldigt snygg! Självklart tycker jag vi ska ses! Bestäm du vart så kör jag dit! Har en surprajs till dig med! :D

  SvaraRadera
 8. Det är bara att instämma: superfint fynd! När december väl är här brukar man ju inte heller kunna fa nog av tända ljus;-)

  SvaraRadera
 9. Riktigt snygg,

  Tänkte även passa på att Retroprylarna ska i fortsättningen endast blogga från den nya adressen, både privata fynd, presenter och nyheter till butiken. Därför vill vi tipsa dig om att ändra vår adres i din blogglista till den nya istället :-)

  http://www.retroprylar.nu/

  SvaraRadera
 10. Absolut en av Lisa LArsons finest. Om du hittar två till kan du ha fyra, en för varje advent. Och tända fyra ljus varje gång = 16 ljus den fjärde advent :-) Håller med om att Sumpan är ett fyndställe.

  SvaraRadera
 11. Jag kommer upp till Stockholm torsdagen före retromässan och är lite intresserad av loppis, finns det möjlighet för en guidad tur?? både herr och fru ljunggren är intresserade :)

  SvaraRadera
 12. Så fin! Hör av dig om du vill bli av med den!

  SvaraRadera
 13. den har jag aldrig sett innan! vilket sammanträffande att just nu hittat 2 st.
  jag har en mer klassisk adventslåda i grön keramik från gabriel, för mossa och små röda bär eller svampar. är väldigt traditionell med julpyntet!

  SvaraRadera
 14. Väldigt snygg! Jag får mindre och mindre ångest över att kontoret ska flytta till Sumpan. Att fördriva luncherna kommer inte att bli något problem! Förresten, klart du ska ha två!

  SvaraRadera