7 oktober 2011

Kistamässan Antik & Kuriosa - bytt, fått och köpt

Kistamässans Antik & Kuriosa hade väldigt mycket trevligt att bjuda på, inte minst bloggfika med en massa trevliga retrobloggare! På lördagen träffade jag Kerstin Kokk, Femtiotalsjakten, form55, Porslinsbloggen, Dollybird Retro och Leta Retro. Det fikades och pratades, visades fynd och gjordes en del byten. Med tanke på att jag bara gjorde ett enda inköp på själva mässan så är jag extra glad över allt fint jag fick med mig hem tack vare snälla bloggare. Titta bara på det här:

Vi börjar med lite Rörstrand. Femtiotalsjakten bidrog med den första lilla assietten till min Bimbo-samling och av Dollybird bytte jag till mig den snygga röd/grå California-sejdeln.

Av form55 fick jag köpa en underbar Pepita-kruka från Upsala-Ekeby, formgiven av Ingrid Atterberg. Den tar nu hand om en härligt vildvuxen Mårbackapelargon.


Herr Movarp hade många godbitar att dela med sig av och jag hade turen att få kika bland dessa redan på fredagen. Det blev idel glas, underlägg i serien Kastehelmi av Oiva Toikka, en blå "våffelvas" och en grön Pärlan-lykta från Reijmyre och två sköna blå vaser som jag tyvärr inte kommer ihåg ursprunget på. Var det Sea?

Snart bär det av ner till Karlskrona över helgen, det vankas både dop och kalas men jag hoppas hinna med någon loppis också. Och framförallt ska jag se till att få tag på senaste numret av Hus & Hem Retro så jag har lite bra läsning till flyget! Trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Åhhhhhh, lucky you som åker till Blekinge i helgen, jag åker ner i november, längtar. Vad roligt med bloggträffen, jag missade den. Visst är det roligt med alla trevliga bloggvänner som har med sig fina saker. Vi får snart ha egna mässor, med alla fina saker som finns i gömmorna:) ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Så mycket fint! :)

  Bubbligt glas är bland det bästa. Jag vet inte varför men jag gillar det väldigt, väldigt mycket. Har samlat på mig en del Kastehelmi, dock bara i klarglas. Hade ju inte direkt blivit ledsen om jag snubblade över några gröna delar ;)

  Jag ska hålla utkik efter gröna pärlan till dig. Hittar jag några så är de dina!

  SvaraRadera
 3. Åh... den röd/grå californiasejdeln! Nu blir jag avundsjuk på allvar :) Om du mot förmodan skulle vilja byta den mot min grön/svarta ovala skål, så hör av dig. Jag är i Sthlm på måndag.

  SvaraRadera
 4. åh vilka bra byten/köp. jag är avis på pepitakrukan, såklart. har ingen sådan än. har en city istället. och den gröna pärlanljusstaken! jag kommenterade nyss till en annan retrobloggare att jag mest ser dem i rött, tycker jag. vill så gära ha några gröna..

  SvaraRadera
 5. Åh så du fick tag på lite fler glasunderlägg från Kastehelmi! Vad kul! Mina nya favoriter oxå helt klart! Jag letade efter dom på loppis idag bland allt pressglas men ingen tur idag. Men jag hittade en sån där tjeckisk tjock vas i alla fall som jag gillade så mycket på mässan. Lite flyt i alla fall.

  Ha det så trevligt i Karlskrona!

  SvaraRadera
 6. Så mycket snyggt! Hoppas du hade en trevlig resa :)

  SvaraRadera