30 november 2011

Fina presenter

Känns som att jag skrivit det här förut, men det är mycket nu! Och äntligen mycket kul saker att blogga om, så fort jag hinner. I helgen var mamma här och hälsade på och vi var bland annat på Megaloppisen i Solnahallen. Och tidigare ikväll lyckades jag äntligen ta mig till trevliga butiken tid & rum i Årsta som hade kvällsöppet med temat "nytt av gammalt" och där träffade jag både Randiga Tråden och Tusen Vaser. Och så har jag köpt ett nytt köksbord också! Men en sak i taget...

När mamma var här i helgen så blev jag firad i efterskott med god fika och fina presenter. Tre presenter som passar bra att visa här är de här ovanför.

Boken Tidlösa Mönster av Gisela Eronn innehåller både kul information och massor med bilder att dregla över. Eller vad sägs om den läckra klänningen från Katja of Sweden i mönstret Prisma av Markelius eller matchande kjol och paraply i tyget Kalas av Viola Gråsten.


Boken Bilderboksretro 50-tal av Lisa Bjärbo och Susanna Hellsing med illustrationer av duktiga Lotta Kühlhorn hade både jag och mamma väldigt kul åt. Mamma kände igen de flesta böcker som finns med och jag blev överlycklig när jag hittade en av mina absoluta favoriter, "Historien om Någon". Hade ingen aning om att den var från 1951 men förstod det nu när jag såg bilderna på det tidstypiska köket med nya ögon.

Och så en liten tomtenisse som har en alldeles särskild betydelse för mig. Fick en likadan av min farmor när jag var väldigt nykläckt, den hängdes över mitt skötbord men jag fick hålla och bita lite i den vilket lämnade sina spår... Efter att jag dreglat sönder nästan hela tomten fick mamma nog och klippte av både armar och ben på stackaren. (Vilket inte hindrade mig från att dregla bort större delen av den målade dekoren i ansiktet också.) Så ni kan tro att jag skrattade när jag packade upp den här lilla kopian i perfekt, otuggat skick. Nu sitter den säkert på en tavellist, på tryggt avstånd från luriga kissekatter.
(Lite kul att Ljuva 50-tal visade en likadan tomtedocka men med grå byxor igår!)

9 kommentarer:

 1. Wow, vilken toppenhelg du verkar ha haft! Böckerna verkar jättespännande å tomten e´ju jättesöt. Köpte nån liknande för ett tag sedan men den är nog mindre..

  SvaraRadera
 2. Historien om någon läste jag för min son,, f 77,
  den är i sin enkelhet verkligen unik.Marie

  SvaraRadera
 3. Tack för igår alltid lika kul att träffas. Tidlösa mönster har jag också, så bra.

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga böcker! Alltid bra med tips. Mystomte!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad jag älskade "Historien om någon" när jag var liten! Vill minnas att jag tyckte att den var lite läskig...

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att se tomten! Jag tycker din ser ut dom en pojke och den min sambo köpte som en flicka, undrar varför?
  Textilboken står på min önskelista och Bilderboksretro har jag köpt till barnen i julklapp ;)

  SvaraRadera
 7. Så himla kul att du kom igår!
  Och vet du vad, "någon-boken" var min favorit också, när jag var liten. Kul att se :)

  SvaraRadera
 8. tidlösa mönster hoppas jag kommer på bokrean nästa år! då ska jag köpa den. vilken härlig historia med tomten. då är du mer försiktig med kopian, antar jag? hihi.

  SvaraRadera
 9. Åh!
  Jag köpte "Historien om Någon" på loppis i sommras just för att det var min favo bok när jag var liten!

  Nu har jag fått en egen Någon: http://nann-nokke.blogspot.com/2011/10/nagon.html

  SvaraRadera