6 november 2011

Gustavsbergsloppisen

Vilken toppendag jag hade igår, bra loppis och ännu bättre sällskap! Det blev en tidig morgon och jag mötte upp Gila och Mangania-Erica i Sundbyberg. Vi tog Ericas loppomobil till Gustavsberg och hämtade upp Prylodesign-Maria på vägen. Förväntningarna var på topp och vi delade upp oss i vår jakt efter de ultimata fynden. Hittade jag något bra då? Absolut! Förutom ett par julklappar som jag inte kan visa här så blev det även:


En vas omgjord till lampfot från Elme Glasbruk. Har sett att de här kallas "peacock" på många ställen på nätet men vet inte om det är det officiella namnet.
Jag blev helt till mig när jag såg den här eftersom jag förlorat budgivningen på två likadana på Tradera förra helgen. De två på Tradera gick för 370 kr styck så när den trevliga kvinnan som sålde den här sa att jag kunde få köpa den för 150 kr blev jag så glad att jag glömde pruta...
Så nu återstår bara problemet att hitta en bra lampskärm till, sen ska den få lysa upp tillvaron i köksfönstret.


Precis innan jag skulle möta upp de andra tjejerna för pausfika såg jag den här kissekatten på ett bord utanför själva loppishallen. En Tore Borg-katt modell större, så söt! 5 kr stod det på prislappen och det kan man ju knappast pruta på. Så dra på trissor - jag prutade inte en enda gång på hela dagen!
(Den mindre katten på andra bilden hade jag sen tidigare.)

Efter en snabb tur i outletbutikerna på området styrde vi kosan mot Sumpan igen där jag, Gila och Erica avslutade dagen med lite indisk mat. Tänk så bra man kan ha det - en jätterolig dag med härliga människor och god mat och så har man dessutom med sig fina saker hem.

18 kommentarer:

 1. Ja, visst hade vi en toppendag, och det var jättekul att träffa dig. Katten är ju bara så söt och så klart den "lilla" behövde sällskap och lampan ja, vad säger man ovanlig och läcker.
  Retromässan nästa eller :) ?!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket roligt jag missat...men jag har haft det bra i Blekinge. Men milde himmel vilken läcker lampfot, förstår att du slog till:)

  SvaraRadera
 3. Så fin den är, lampfoten...nu fattas bara en klatschig skärm. Ja, så himla skoj igår!

  SvaraRadera
 4. En sån vas hade min farmor och farfar som golvvas.

  SvaraRadera
 5. Jag var faktiskt också där, tidigt också, men tyckte det var glest med fyndlägen. Jag såg inte den lampfoten t.ex. ;) Å andra sidan var jag där med min dotter och då är det svårt att botanisera ordentligt eftersom hon tar det mesta fokus..

  SvaraRadera
 6. Klart att katten måste ha en kompis! Du får ta igen prutningen nästa helg för där lär det inte bli lika billigt.

  SvaraRadera
 7. Oj, oj vilka fynd!!! Grattis. Vilken läcker lampfot!

  SvaraRadera
 8. Nästa stopp - Sundbybergsmuseéum :-)

  SvaraRadera
 9. Lampfoten är bara så vacker. Förstår att katterna måste följa med hem, tyvärr arbetade jag hela helgen. Vilken trevlig dag ni har haft.

  SvaraRadera
 10. Fin lampfot. Heter mönstret peacock? Har själv 1 vas. Är i valet och kvalet. Antingen gör jag mig av med den eller så köper jag några delar till. Men den får nog stå i skåpet ett tag till medan jag funderar!

  SvaraRadera
 11. se mina inlägg från brösarpsmässan, i ett av dem så finns din orange lampfot fast i vas. min svärmor köpte en sån på mässan. den var enligt säljaren från 1965-70. 1970 la elme ner.
  den var rätt mycket dyrare än vad du gav för din lampfot.

  SvaraRadera
 12. Jag gillar dina glada kissekatter. Och för 5 kronor...! Bara att gratulera till fynden.

  SvaraRadera
 13. Tore Borgs katter är underbara. 5 pix... nice!

  SvaraRadera
 14. Lyser onekligen i kapp med höstfärgerna utomhus! Grattis till fint fynd!

  SvaraRadera
 15. Jag blev blixtförälskad i lampfoten!

  SvaraRadera
 16. Lampfoten/vasen fanns på två ställen på retromässan. Ena stället ville ha 850 kr...jag vet ju vad du betalade så...du gjorde ett riktigt kap!

  SvaraRadera
 17. ja, jag såg dom också på mässan och det var extra kul när du hade visat upp den här på bloggen innan.

  SvaraRadera