12 november 2011

När man är sjuk så kan man...

När man är sjuk så kan man se till att äntligen rama in den där vackra tygbonaden som man köpte för ett år sedan.

Och samtidigt möblera om lite på tavellisten.

Börja läsa alla de där nyinköpta böckerna med vackra omslag, från vänster: Slocknad är elden av Inga Ehrström (1955),  Den gamle och havet av Ernest Hemingway (1954) och Vildarna finns i väst av Eric Lundqvist (1953). Det är så fascinerande att läsa äldre böcker, ta till sig den tidens språk och syn på omvärlden. Allt var inte bättre förr, men det kan vara nog så intressant att läsa om hur det var.


Och såklart tända en massa ljus i retrofina ljuslyktor och sitta och mysa under en filt.

Allt för att förtränga att jag inte kunde gå på Retromässan. Tur att man kan titta på en massa bilder från mässan hos femtiotalsjaktenLoppistan, form55 och Fynd eller ej?.

18 kommentarer:

 1. Så mysigt det ser ut. Fin bonad!

  SvaraRadera
 2. Jättevackra bilder! Och mycket vackert att titta på... Visst blev du väl lite friskare efter "städningen"?

  SvaraRadera
 3. Vad hemtrevligt och mysigt det ser ut!

  SvaraRadera
 4. Det är inte klokt så mycket fina saker du har i ditt hem! Den där bonaden var verkligen helt underbar :) Krya på dig vännen!

  SvaraRadera
 5. Bonaden var kanonfin - Ilse Roempke? Krya på dig!

  SvaraRadera
 6. Den bonaden skulle jag vilja ha! Nog ser det ut som roempke. Superfina bilder du visar upp. Hälsningar från en till som blev sjuk och fick stanna hemma

  SvaraRadera
 7. Nej vad tråkigt att du missade Retromässan! Men du verkar ha haft det mysigt hemma iaf :) Krya på dig!

  SvaraRadera
 8. Snygg bonad, hoppas att du blir frisk snart.

  SvaraRadera
 9. Usch vad vi snörvlar på.....*frääääs*....!!! Men hemmatvång ger nya möjligheter :-) Jag upptäckte ett helt nytt skåp som kan fyllas med porslin när nuvarande skorna flyttade ut!

  SvaraRadera
 10. Riktigt fin tygbonad tycker jag!
  Synd att du inte kunde komma på mässan, men är man sjuk så är man. Du får titta på mina och andras bilder därifrån istället. Hoppas att du redan känner dig bättre!

  SvaraRadera
 11. Vilka fina saker du har hemma! Krya på dig!

  SvaraRadera
 12. Misade du mässan? Stackars dig :(

  SvaraRadera
 13. Tack, för svaret. Jag kommer att hålla utskick efters en sådan ljusstake.

  Hälsningar,
  Kristina

  SvaraRadera
 14. Vad fint du har gjort det! Trist att du inte är bättre. Hade turen att vara på mässan. Jag bara njöt...du kan kolla min sida har även jag lite bilder. Kunde inte lägga upp allt.

  SvaraRadera
 15. Bokomslagen är fantastiska! Vilka pärlor!

  SvaraRadera
 16. Hej hopp! :) Jag tänkte att jag svarar på din kommentar här. Jag har också reflekterat över sprickorna i Pärlan och Solöga... I mitt fall är det verkligen riktiga sprickor. Jag tänkte på detta senast i helgen när jag studerade den nya lyktan lite närmare.

  Jag är rätt säker på att de spricker när man tänder dem på "fel sätt". En av mina små sprack (jag hörde det) när jag valde att inte lyfta upp värmeljuset för att tända det. Med andra ord, jag vinklade lyktan och höll ner tändaren för att tända veken. Jag tror även att de kan spricka när man väljer att tända dem med en braständare (dvs rakt ner i lyktan). Det är bara en teori jag har, men eftersom sprickorna i samtliga mina (trasiga) lyktor är identiska med den som jag själv orsakade så kan den eventuellt stämma. Jag kan självklart ha helt fel men det måste nästan ha att göra med den plötsliga värmen som uppstår när man tänder dem med en tändare och lågan kommer för nära glaset. Både Solöga och de små Pärlan-lyktorna är ju rätt smala så det är nog en bidragande faktor i sådana fall.

  Men jag vet även vilka "sprickor" som du syftar på, tror jag i alla fall :) Du menar det ytliga sprick-liknande mönstret som man ibland ser på insidan och i botten av Pärlan eller Solöga, eller hur?

  Hmmm, vad tror du? Kan jag kanske ha rätt? :) Endast en av mina stora/vida Pärlan-lyktor har en spricka vilket skulle kunna stödja min lilla teori :)

  Hoppas att du har kryat på dig nu så att du får springa på lite loppisar igen! :) Ha en finfin måndagskväll!

  SvaraRadera
 17. Krya på dig!
  Superfina saker och tack för att du påminde mig om att jag också ska rama in en sak. :)

  SvaraRadera