19 november 2011

Röda rosor och grön glasyr


Den sega förkylningen börjar äntligen ge sig och efter att ha jobbat nästan hela veckan unnade jag mig en snabb sväng på Nilssons loppmarknad i Södertälje Hamn igår där jag hittade ett trevligt litet fynd som ni får se i nästa inlägg. Sen blev jag väl ompysslad av två av mina bästa vänner som bjöd hem mig på trerätters middag, kattgos, en väldigt glad nyhet - och en vacker bukett röda rosor.


De fina rosorna hamnade i den härliga gröna vasen som jag köpte senast jag var i Göteborg. På mitt sideboard (ett tråkigt i ek från Ikea i väntan på det perfekta i teak) trängs numer en hel del vackra saker med grönaktig glasyr. Några ska få flytta upp på hyllan ovanför så fort mina två Stringhyllor kommit upp på väggen men såhär ser det ut idag.
Från vänster: en skål av Vicke Lindstrand från Upsala Ekeby, ett litet grönt löv av Gabriella Citron Tengborg från Gustavsberg, en skönt grön Ericofon, askfat med stiligt lejon från Gefle, vas av okänt ursprung, ett litet grönt fat av Anna-Lisa Thomson från Upsala Ekeby, vas av Ewald Dahlskog från Bo Fajans, klyftvasen av Anna-Lisa Thomson från Upsala Ekeby och två små fåglar och en vas av okänt urpsrung.

9 kommentarer:

 1. Grönt är verkligen skönt!!!! Det blir en sådan härlig massverkan när de är flera!

  SvaraRadera
 2. Dessa former är så vackra och dessa gröna färger, så vackert.

  SvaraRadera
 3. Vad fint uppställt! Ska bli kul att se ditt fynd från Nilssons. Försöker svänga förbi däribland. Trevligt att få rosor!

  SvaraRadera
 4. Förutom lövfatet och Kobran så är det 30-talsvibbar på resten. Snyggt ihop!

  SvaraRadera
 5. Härliga gröna nyanser! Ett sideboard i teak skulle göra sig fint under :) Hoppad du snart mår helt bra igen. Gulligt av dina vänner att pyssla om dig :)

  SvaraRadera
 6. Grönt är skönt!! Å passar så bra ihop med teak. Hoppas att du hittar "DITT" sideboard snart. Vicka mysiga vänner du har.

  SvaraRadera
 7. Vilka fina saker. I den gröna tonen som jag gillar så mycket. Teakbänken kommer nog snart och då blir det hur bra som helst!!!

  SvaraRadera
 8. ah, hemskt snygga föremål du samlat där. jag är (ljus-) grön av avund!

  SvaraRadera
 9. Vad kul att se askfatet med lejonet! Jag hittade ett likadant på ett loppis som var överlackat. Idag har jag rengjort det och letade efter ursprunget eftersom det inte är stämplat. Något sade mig att det kunde vara U-E....

  SvaraRadera