24 november 2011

Snart är det jul igen!

I måndags var jag på Myrorna i City och tittade. De brukar ha väldigt mycket fint där - med priser därefter! (Även om det råkar vara lite trasigt.)
Blev överlycklig när jag drog fram den här kartongen bland alla elljusstakar! På prislappen stod det 70 kr. 70 kr?! För en Luma i originalkartong? Då måste den väl vara trasig...

Nejdå, den lyser hur fint som helst! Den var förvisso väldigt skitig, men vad gör det? Och alla ljusmanschetterna låg prydligt nedpackade i ett kuvert i lådan. Det känns som att de måste gjort ett misstag vid prismärkningen, men jag ser det som en tidig julklapp från Myrorna!

På insidan av lockat till kartongen kan man läsa lite intressanta fakta om ljusstaken (som att strömförbrukningen bara är ett par öre om dagen, undrar vad det motsvarar i dagens mått?) och se bilder på tillbehör. Åh så fint det skulle vara med glorior runt alla lampor. (Klicka på bilderna för att läsa texten.)

Imorgon är det dags - då lägger jag upp bilderna på mitt första "riktiga" auktionsköp. Och sen laddar jag för helgens Megaloppis i Solnahallen, hoppas att jag stöter på några av er där!

15 kommentarer:

 1. Kollade precis på alla dina tidagre blogginlägg och oj vad mycket FINT du hittat!! De tvåfärgade glas vaserna i blått och grönt är fantastiska och bokomslagen likaså! Tänk vad mycket fint jag missat att titta på den senaste tiden då jag varit så busy....för att sen bli sjuk istället. Tack för tipset med antibiotika förresten! Mycket bättre nu då jag hade en riktigt dålig luftvägsinfektion. WOW! vilket fynd, en luma i original kartong, Jättefin!

  SvaraRadera
 2. Åter igen... Den bara låg där och väntade på just dig! Du som kan uppskatta det vackra i en ljusstake och dess originalkartong.

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Jag laddar med inför Megaloppisen! Ska nog dit både lör och sön.

  SvaraRadera
 4. Wow! Vilken fin! Och vilket galet fynd! Bara kartongen i sig var ju en ren godisbit. Grattis :) Jag håller tummarna för att du hittar mycket fint till helgen, själv ska jag jobba så det blir ingen loppis på ett bra tag.

  SvaraRadera
 5. Vilket fynd! Jag har en precis likadan, med kartong och allt. Den modellen är jättevacker!
  Lycka till i helgen, hoppas du gör många fynd på loppisen!

  SvaraRadera
 6. De är riktigt fina de där... Har ärvt farmors två ljusstakar. Helt suveräna! Min har manshetterna kvar. Ett par små taggiga granrislikande saker med små röda ploppar på :) Njut av ditt fynd!

  SvaraRadera
 7. Jättefin ljusstake! Jag tror jag satsar på bakluckeloppis vid Ikea kungens kurva och konstfacks julmarknad i helgen istället. De ligger på rätt sida stan för mig :)

  SvaraRadera
 8. Fin ljusstake, tror mamma har en likadan med kartong och allt. Måste dit och kolla.
  Megaloppis en fredag?
  Jenny, var är loppisen vid Ikea?

  SvaraRadera
 9. Den är jättefin och jag har en liknande också köpt i orginalkartong. Jag har en heldagsfotografering med en vän för att ta bilder till min nya webbshop så det blir ingen Megaloppis på lö men åker nog till "Kungen" på söndag.
  Hör av dig om du vill hänga med dig då :)

  SvaraRadera
 10. Vilken tur, att göra ett sådant fynd på Myrorna! Nästan overkligt :-) Tror jag måste hoppa megaloppisen, vi MÅSTE röja undan i gästrummet med mera med mera. Så du får ta hand om fynden där också!

  SvaraRadera
 11. Bra fynd! Jag skulle också kunna tänka mig en Luma i den modellen...och till det priset! ;)

  SvaraRadera
 12. Snygg. Hoppas att vi ses på onsdag. Jag har en Catrineholm som den förra men två handtag istället för det långa, är det något för dig?

  SvaraRadera
 13. Ikea-loppisen ska vara i ett parkeringshus vid b:ox-komplexet om jag förstått det rätt

  SvaraRadera
 14. snygg! och gentil prissättning, kanske har det varit någon som hade en bra dag som satt priset? du måste ju fota fönstret sen, där du ställt den!

  SvaraRadera
 15. Hittade en likadan idag på Myrorna i Sumpan. Nya lampor kostade mera än ljusstaken...Ses imorgon!

  SvaraRadera