4 december 2011

Andra advent

Andra advent och jag hade tänkt mig en lugn och skön söndag med en långpromenad med en vän som enda mål för dagen. Men i fredags kväll ringde mäklaren och sa att en kvinna ville komma och titta på min lägenhet idag så det har mest städats och fejats och plockats och donats. Men nu har jag landat i soffan med ett par pepparkakor som jag bakade igår.

Och visst har julmyset lyckats infinna sig trots den visningspolerade ytan! Ljus nummer två är tänt i den fina adventsljusstaken Cornus från Upsala Ekeby och den lilla ekorren från Nittsjö sitter bredvid och mumsar på nötter...

... som han kanske plockat från mitt fina fat från Digsmed Denmark. En riktigt bra investering, kan vara den bästa nötknäckaren jag någonsin använt.

Den lilla tomten jag fick av mamma sitter och spanar ut från tavellisten tillsammans med ugglan Kisa från Gustavsberg.

På det fina Bo Fajans-fatet tronar vackra apelsiner med nejlikor som gör att köket luktar underbart!För att inte tala om alla underbara julblommor! Hyacinter i de gula Fyris-krukorna från Upsala Ekeby, en röd julstjärna i den blå Lansett-krukan från Upsala Ekeby på en Aslög-assiett från Rörstrand och en amaryllis i Pepitakrukan från Upsala Ekeby.

Julen närmar sig med stormsteg och nästa helg ska jag verkligen försöka ta det lugnt, förhoppningsvis kunna titta ut på vackra stora snöflingor som singlar ner medan jag dricker lite glögg och äter pepparkakor. Fast när jag tänker efter, varför vänta med glöggen till nästa helg?
Trevlig kväll!

17 kommentarer:

 1. Vilket julmys! Efter sådant pyntande tror jag att man måste få en kopp glögg. God 2:a advent! :)

  SvaraRadera
 2. Du fyndar många trevliga saker, ekorren är verkligen ett av dem!

  Hälsningar,
  Kristina

  SvaraRadera
 3. Jag köpte 2 likadana tomtar i lördags på loppis. Var så bedårande så jag kunde inte låta dem sitta kvar där på ordet utan fick följa med hem till oss.

  SvaraRadera
 4. Så fint du har gjort! Hoppas det gick bra med lägenhetsvisningen.

  SvaraRadera
 5. Älskar Cornus. Kommer definitivt att hålla utkik efter en själv!

  SvaraRadera
 6. Skön stil du har på din andra advent! Den formen på Fyris är ny för mej! Så om du lessnar..... : ) Glad advent på dej!

  SvaraRadera
 7. Som vanligt fint och mysigt hos dig! :)

  Jag har faktiskt inte riktigt insett att det är december...och jul om bara några veckor. Har noll julkänsla, vilket kanske inte är så konstigt när regnet piskar mot rutan och gräsmattan fortfarande är grön. Allt jag har fått fram i julpyntsväg är min elljusstake och en adventsljusstake. Lite fattigt med pynt alltså.

  Hoppas att du har en fin kväll! :)

  SvaraRadera
 8. mycket trevlig adventsskål, jag spanar lite efter en sådan.

  SvaraRadera
 9. Åh, sådan stil du har! Ekorren var verkligen pricken över i. Fint!

  SvaraRadera
 10. Toppenfint! Inte konstigt med tanke på din fingertoppskänsla för fina fynd! :-)

  SvaraRadera
 11. Fin fint och stämningsfullt! Hm, ska du flytta?
  Trilivippa la du på minnet vad adventsstaken jag visar på min blogg kostade på Megaloppisen? Blir lite nyfiken då jag gav 40 kr på Stadsmissionen/Odenplan.

  SvaraRadera
 12. Fina bilder! Hoppas visningen gick bra. Ska du stanna kvar i samma stadsdel eller vart bär det hän? Södra sidan kanske? :)

  SvaraRadera
 13. Julmys på hög nivå! Nötfatet är såååå fint! Ekorren är supersöt!

  SvaraRadera
 14. åh vilken fin ekorre! jag bor i kalmar och är ibland i karlskrona. då brukar jag gå till antikaffärerna och titta på allt fint. sist fyndade jag en galge från utsigten.

  SvaraRadera