7 december 2011

Några små fynd


I lördags tog jag en sväng till lokala loppisen Skopan som tyvärr blivit lite för populär för min smak. Alldeles för mycket folk och eftersom de lägger upp bilder på det som finns där dagen innan de har öppet så vet alla precis vart de ska springa. Så när jag väl kom in så var såklart Picknick-karotten, Lisa Larson-katten och Erker-skålarna borta sen länge. Men jag hittade ett par godbitar ändå. De söta små kannorna här ovanför till exempel.
Arthur Percys Reffla från Gullaskruf vill jag egentligen bara ha i grönt, men den lilla gräddkannan i klarglas för 10 kr var för söt för att lämna kvar.
Och den snygga Kylex-behållaren (tyvärr utan lock) till samma pris gjorde att jag till slut inte kunde låta bli den här fina serien. Har beundrat Loppistans samling tidigare och nu har jag alltså en första del själv.


Och det blir inga julkort i år - jag satsar på nyårskort istället! De här söta små (finns flera av varje sort) låg i en liten påse med kuvert till och kostade väldigt rimliga 5 kr. Precis lagom små så man slipper känna att man måste skriva en hel uppsats på varje.

6 kommentarer:

 1. Percys kanna är väldigt majestätisk i sin utformning trots sin litenhet, eller hur :)
  Kul att hitta "begagnade" kort. Jag är dålig på att kolla efter sånt.

  SvaraRadera
 2. Mm, håller med. Men jag var faktiskt där jag med. För att jag vet att de har massor av fina retroklänningar där som de av någon anledning inte vill plocka fram De har nån tjej som jobbar och prismärker som visst älskar gamla kläder som en av tanterna sa. Berättade även att hon lägger undan. Och det är ju förjävligt att de skall få lägga undan till sig själva. Jag har frågat efter klänningarna i 6 veckor. Tillslut fick jag komma bakom och köpa några. Det är även hon som verkar plockat bort 40kr stället som ju var förträffligt.
  Kul att du hittade något iaf!

  SvaraRadera
 3. Nämen vad hör jag, en loppis som lägger ut bilder på webben innan öppning! Vilken grej! Snacka om att behöva slåss om godbitarna! Hoppas verkligen inte detta kommer hit till min lilla stad! Snacka om att bli besviken varje gång man VET vad man missat! Tacka vet jag att INTE veta vad jag missat liksom. :)

  Älskar dom där kitschiga små julkorten i himmelsblått!

  SvaraRadera
 4. Nyårskort är fint! Hittade ett gäng på antik & kuriosa i höstas, det blir blandat jul- och nyårskort för mig. Det där med klänningarna känns ju inte okay....

  SvaraRadera
 5. Den gröna fin! Precis den där vackra lindblomsgröna färgen som är min absoluta favorit.

  SvaraRadera