27 december 2011

Cathrineholms LotusEn ny kärlek är alla emaljerade skönheter med dekoren Lotus från norska Cathrineholm. Grete Prytz har formgivit själva serien men inte dekoren.

Min lilla samling består än så länge bara av två kastruller, en som jag fått köpa av Randiga Tråden och en som jag budade hem från Tradera. Men fat, skålar och ströare i samma dekor står högt på önskelistan! Främst de med vit bas och grön eller blå dekor.

För ett tag sedan ramlade jag över det här nytrycket med Lotus-kryddburkar i bästa retrostil, gillar det verkligen! Det har varit inramat och klart en tid, ska bara välja den perfekta platsen så det får chansen att visa upp sig ordentligt för det är alldeles för fint för att stå på golvet bakom kökspallen.

6 kommentarer:

 1. Ja, de är verkligen vackra. Så kul att du ska samla på dem.

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!

  Tuuuuuusen, tusen tack för ljuslyktan! Jag blev så glad så jag nästan fällde en tår. Kom hem från Norrbotten sent igår så det blev till att hämta ut paketet först idag efter jobbet. Hade inte en susning om vad som väntade. Blev gode bra förvånad när jag såg att det var från dig! :) Känner så mycket att jag vill ge något tillbaka men jag har ingen aning om vad. Om du ser något pyssel hos mig som verkar intressant så säg bara till så kan jag göra till dig också. Finns ju en del att välja på, örhängen, kak/smyckesfat, och nu har jag även börjat sticka sådana där runda halsdukar (som om jag behövde ännu ett pyssel) :D

  Nu ska min käraste solöga förevigas på bild. Det var längesedan jag såg något så stiligt, jag älskar den! Har kollat på Tradera nästan varje dag för att se om någon turkos rackare har dykt upp. Och nu så skickar du din till mig. Hur ska jag kunna tacka dig nog?! Tack, tack, tack!

  Massor med kramar till dig! <3

  SvaraRadera
 3. Jag undrar om du inte saknar lite pastellkoppar..........?

  SvaraRadera
 4. en trevlig liten samling. jag hade också gärna ägt en del i lotus-serien.. precis som du skriver, en av de med blå eller grön dekor.
  god fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Om jag springer på någon så ska jag höra av mig till dig bums! Ha en riktigt god fortsättning!

  SvaraRadera
 6. Fina kastruller och fint tryck. Ska verkligen hålla ögonen öppna....

  SvaraRadera