18 december 2011

Ge en liten retroklapp eller två (eller tre)

Redan fjärde advent, svårt att förstå. Idag har det pysslats för fullt i julklappsverkstaden, myset har varit på topp här i köket med Lisa Larsons adventsljusstake tänd och hembakade pepparkakor att mumsa på medan jag slagit in julklappar.

Jag tror att de flesta av er som läser den här bloggen och själva är ute och loppar känner igen sig i fenomenet att man lätt köper på sig en del saker som man kanske egentligen inte behöver. Har ju själv ett helt skämsskåp fullt.
Jag har gjort en stor utrensning här hemma, för ett par veckor sedan skänkte jag tre lådor med blandade saker till Skopan. Och de tre julklapparna på bilden är tre saker som jag tror skulle kunna sprida mycket mer glädje hos tre andra retrobloggare än de gör hemma hos mig. Klapparna är snart på väg, och vad som finns i dem? Det ser ni kanske snart i någon annan blogg.

Säkert har du också något litet som du inte behöver men som kan göra någon annan väldigt glad? Alla sätt att dela med sig är bra såhär i jultider. Och som bonus smakar pepparkakorna ännu lite godare när man vet att man hjälpt någon annan eller gjort någon glad.

För dig i Stockholm som vill hjälpa stadens hemlösa - klicka in till Wanjas Varjehanda och läs mer om vad just du kan göra, stort som smått.

10 kommentarer:

 1. Bra gjort! Tänkte också på utrensning senast idag faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Vad fint du har gjort! Tänkvärda ord! Brukar också rensa av mellan varven för visst är det full i skåpen.

  SvaraRadera
 3. Japp, kommer att rensa i jul - det pratade vi om vid frukosten. Det blir en laddning till Lions i januari. Bra uppmaning!!

  SvaraRadera
 4. Precis så brukar jag tänka med, jag rensar och delar ut och sen skänker jag bort en del, senast förra året var det 5 bananlådor som gick till röda korset. Mer lär det bli framöver, jag har köpt väldigt lite och gjort mig av med mer den senaste månaden faktiskt!

  SvaraRadera
 5. Visst känns det extra bra att ge bort till någon hemlös eller ensam person under julen det är ju en rätt så sluten och familjär helg. Jag har gjort iordning en säck med filtar och täcken som egentligen skulle säljas på P men istället skänks just till " Karl Bertil Svensson och hans vänner" de som anordnar Eventet här i Stockholm den 23 Dec för dom hemlösa.

  SvaraRadera
 6. Nog har man en del grejer som "har blivit över" Får rensa nästa år - inte mycket tid för rens i år.

  SvaraRadera
 7. Vilken smart idé att skänka bort små julklappar av det man fyndat som inte riktigt passar in hemma hos en! Jag måste med rensa, inte bara bland fynden, snarare överallt, bland skor, kläder, prylar, möbler, SUCK! ;)

  SvaraRadera
 8. vilken fin och bra idé! hoppas mottagarna blir glada och vad fint det blev med din lisa larsson-ljusstake!

  SvaraRadera
 9. TACK för julklappen! Öppnas imorgon :-)

  SvaraRadera