7 augusti 2012

Fynd från loppisracet, del 4Som jag berättat tidigare så var vi alltså tre galna loppisfanatiker som inte fick nog av tre dagars dammsugande av loppisar från Gävle till Sundsvall. Vi begav oss därför till bakluckeloppisen i Täby på söndagen där vi alla tre gjorde fina fynd.

Ett av mina första fynd var de snygga tekopparna från Rörstrand. Kom till bordet när paret som sålde precis höll på att packa upp kopparna, inspekterade noga de två de fått upp och frågade vad de kostade. "120 kr. Ja, för alla sex då." Svårt att säga nej till! När jag kom hem såg jag tyvärr att örat var limmat på en av kopparna, dock väldigt snyggt gjort. I övrigt är de i nyskick.


Det var en bra dag i Täby och säljarna fortsatte att ramla in till strax efter lunch, man hade med andra ord bra chans att få första tjing på sakerna även om man kom lite senare. Sådan tur hade jag när jag hittade det trevliga ugnsfatet med Marianne Westmans klassiska Picknick-dekor, nr 24 i serien. Ett trevligt underlägg med Perstorpsplatta åkte med av bara farten, fick båda för en hundring.

Sist ut ett gammalt nummer av Svenska Frisörtidningen från 1941, lite extra roligt eftersom företaget jag jobbar på sköter tidningens annonsförsäljning idag.

Tidningen innehåller både snygga annonser...

... mindre snygga annonser...

... och tjusiga frisyrtips hämtade från årets frisörtävling i Stockholm. Här ovan ser ni vinnaren i kategorin festfrisyr skapad av Fru Ebba Thorp. Tävlingen verkar ha varit en lyckad tillställning och man var särskilt nöjd över den svenska stilen på frisyrerna. "Hädanefter böra de söta filmflickorna från Hollywood - huru söta de eljest än äro - absolut utdömas som förebilder för våra egna unga flickor, när det gäller frisyren. Den löst hängande lejonmanen kan möjligen 'göra' sig på film, när den där presenteras av en diva som inte blott har råd utan t. o. m. är skyldig att sitta flera timmar dagligen hos sin frisör och sminkör - det ingår helt enkelt i hennes arbete och hon får lov att hitta tiden därtill, om ej annat så på bekostnad av sin sömn. Men på en vanlig ung flicka som inte förfogar över samma möjligheter blir det bara ett ovårdat buskage som hänger ned på kragen, delar sig till några fula tovor här och var på pälsen och således är en ren styggelse för ett skönhetsälskande öga."

Hoppsan, kanske bäst att gå en kurs i tång- och vattenondulering så man inte går runt och är en styggelse...

13 kommentarer:

 1. Kopparna såg jag aldrig att du köpte! Det var en fin avslutning på den veckan.

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara koppar! Gult är så härligt!

  SvaraRadera
 3. Kopparna är jättesnygga! Även om en var skadad var det ju ett toppenpris!

  SvaraRadera
 4. Snygga koppar och du....vilken härlig tidning!!! Massor av bra att veta i den (fniss)

  SvaraRadera
 5. Jättesnygga koppar, så läckra! Och vilket bra pris sedan:)

  Picknick fatet är ju också jättefint. Riktigt bra fyndpris.

  SvaraRadera
 6. Håller med dom andra kopparna är jättefina och jag gillar verkligen tidningen och du vet ju att jag pratat om att vi som gillar retro/vintage skulle gå en vintagefrisyrkurs. Nu blev jag ännu mer sugen :)

  SvaraRadera
 7. Vilka fantastiskt fat till kopparna! Sjukt snygga :) Och underbar tidning. Så roligt att bläddra i gamla tidningar, det märkte jag när jag köpte flyg-tidningarna till min pilotvän :)

  SvaraRadera
 8. Vilka toppenfynd!! Kopparna är jättefina!!

  SvaraRadera
 9. Ja, som sagt. Härliga koppar. Gult och svart är så snyggt. Är du sugen på byte så är jag intresserad.

  SvaraRadera
 10. Å vilka fyndiga fynd. Jag blir grymt avis :-)

  SvaraRadera
 11. Vilka fantastiska fynd, älskar de där kopparna! Gamla tidningar är något jag också brukar köpa på mig, mest för annonsernas skull. Och tänk om man kunde lära sig att lägga håret korrekt, jag är nog tyvärr en styggelse ;)

  SvaraRadera
 12. risken finns att man utan rätt ondulering går omkring och ser ut som en styggelse, ja! hehe.. kul att se fynden från resan!

  SvaraRadera